Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Dumpis: "Ir rūgtuma sajūta, jo Siguldā neizdevās sasniegt cerēto"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Dumpis: "Ir rūgtuma sajūta, jo Siguldā neizdevās sasniegt cerēto"
Kaspars Dumpis un Einars Fogelis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Salīdzinot ar bagātīgo medaļu ražu Soču olimpiskajās spēlēs, tagad pasaules čempionātā Siguldā mūsu kamaniņu braucēju sasniegumi bija visai pieticīgi. Latvijas izlases galvenais treneris Kaspars Dumpis sarunā ar laikrakstu "Diena" atzīst, ka pēc čempionāta palikusi rūgtuma sajūta, liela daļa pārdega, turklāt savā trasē nav tehnikas.

Kā jau ziņots, planētas meistarsacīkstēs Siguldā mūsu galvenā cerība bija divniekos, taču Pasaules kausa kopvērtējuma trešās vietas īpašnieki Andris Šics un Juris Šics savā mājas trasē palika vien sestie. Zināmas cerības bija arī stafetes sacensībās, tomēr Latvijas komanda finišēja salīdzinoši pieticīgajā septītajā vietā.

"Ir rūgtuma sajūta, jo neizdevās sasniegt cerēto. Neizdevās gūt tādu pozitīvu rezultātu, kas uzlabotu kopējo noskaņu komandā," atzīst izlases treneris Kaspars Dumpis. "Jācenšas sezonu pabeigt uz pozitīvas nots, jo uz šādas negribētos palikt. Vēl priekšā ir Eiropas čempionāts, kur to rūgtumu mazināt."

Varētu būt, ka Siguldā mūsu sportisti pārdega. "Liela daļa. Tas spiediens tomēr bija nežēlīgi liels uz visiem. Ja vēl brāļiem Šiciem pirmajā dienā būtu medaļa, tad arī pārējiem viss pasākums būtu bijis mierīgāks. Spriedze auga arvien lielāka un lielāka. Diemžēl neizturējām," norāda treneris. "Vienīgi ir prieks par Riku Kristenu Rozīti, kura otrā vieta U23 konkurencē un desmitā starp pieaugušajiem, startējot pirmo reizi pie lielajiem, ir izceļama visa čempionāta griezumā."

Konkurentiem bija labāka tehnika. "Mums joprojām nav īsti labas tehnikas braukšanai Siguldas trasē. Stulbi sanāk, taču savai mājas trasei mums nav tehnikas. Nu redzam, ka pārējie ir aizgājuši stipri tālāk, bet mēs tehnikas ziņā atpaliekam. Mūsu sportisti jau četrus gadus sūdzas par normālu telpu trūkumu, lai varētu pilnvērtīgi sagatavot tehniku - ceru, ka tuvākajā laikā tā lieta beidzot tiks atrisināta," saka Kaspars Dumpis.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

  +7 [+] [-]

, 2015-02-16 18:42, pirms 9 gadiem
ak Dievs, nu cik var īdēt par tehniku utt Johaidī, čempis notika Siguldā, krievi teica, ka uzskata šo gandrīz par mājas trasi, un tas arī bija redzams pēc viņu rezultātiem... Bet mūsējiem atkal atrodas attaisnojumi, kaut gan visi laicīgi zināja par čempi un varēja trasē trenēties, ēst, gulēt, neizejot no tās, trenēt braukšanu visos veidos, braukt no augšas uz leju vai stumties no lejas uz augšu - guļus, sēdus, kājās stāvot. Bet pienāk sači, un mūsējie KĻŪDĀS trasē - te pat nebija jautājums par slīdēšanu, bet nemācēšanu izbraukt savu trasi! Citus gadus tiešām Siguldā mūsējie spieda maksimumu, bet šoreiz kaut kas bija galīgi greizi, jo rezultāti nebija pat viduvēji, bet drausmīgi...Uhh, uzvilkos, atvainojos!

  -1 [+] [-]

, 2015-02-16 18:44, pirms 9 gadiem
kauns kauns kauns,kā par organizāciju tā par rezultātiem.TV reportāžas ar tik sliktā kvalitāte nav bijušas pēdējos 15 gados.Laikam remontdarbu rezultāts liedz izvietot kameras tur kur butu labāk parādāms,Par Kanādas komandas vīrieša piesitienu klapei ar skaidrojumu nav.Bronza iedota par nenodotu stafeti.Par himnu vispār komentāri lieki

  -3 [+] [-]

, 2015-02-16 18:50, pirms 9 gadiem
Žēl, ka Rubenis vel nepalika lidz PČ, Siguldā noteikti uz medaļu varetu ceret

  +1 [+] [-]

, 2015-02-16 19:13, pirms 9 gadiem
Nav ko raudāt, tā nu viš i. Kamana jātaisa vasarā, nobrāztā teicienā, Kā biatlons, tā kamanu sports. Ka tik FUOgels bildē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-02-16 20:00, pirms 9 gadiem
Nu par Elīzu Tīrumu var teikt - malace, ar tādu traumu braukt.. Iespējams, tāpēc stafetē nesanāca, pārējie nobrauca labi. Individuāli, protams, gribētos divniekā un večos kādu medaļu. Bet visādu apstākļu sakritība un ... par jaunajiem prieks, gan Dārznieku (otrajā braucienā), gan Rozīti.

     [+] [-]

, 2015-02-16 20:10, pirms 9 gadiem
bobus esam iemācījušies būvēt, saprotu ka tā ir liela atšķirība, bet vajadzētu kaut ko darīt lietas labā

     [+] [-]

, 2015-02-16 20:15, pirms 9 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: kauns kauns kauns,kā par organizāciju tā par rezultātiem.TV reportāžas ar tik sliktā kvalitāte nav bijušas pēdējos 15 gados.Laikam remontdarbu rezultāts liedz izvietot kameras tur kur butu labāk parādāms,Par Kanādas komandas vīrieša piesitienu klapei ar skaidrojumu nav.Bronza iedota par nenodotu stafeti.Par himnu vispār komentāri lieki
Hvz ar to Kanādas stafeti, no kaut kā taču vārtiņi augšā atvērās...

     [+] [-]

, 2015-02-17 11:46, pirms 9 gadiem
čempja organizācija un trase bija laba, trase nebijusi ātra, jo ledum ir jauns jumts, tāpēc daudzi krita un kļūdījās, par LV izlasi - nu jāpadzenā tur daļa - un jāatbalsta jaunie līdz Korejai 3 gadi... var vēl pacelties!!! Par stafeti - var strīdēties, bet kā raksta elements - elektronika nostrādāja un vārti augšā atvērās, līdz ar to - varbūt Dieva roka, kā Maradonai ......

     [+] [-]

, 2015-02-21 12:36, pirms 9 gadiem
Runčuks rakstīja: ak Dievs, nu cik var īdēt par tehniku utt Johaidī, čempis notika Siguldā, krievi teica, ka uzskata šo gandrīz par mājas trasi, un tas arī bija redzams pēc viņu rezultātiem... Bet mūsējiem atkal atrodas attaisnojumi, kaut gan visi laicīgi zināja par čempi un varēja trasē trenēties, ēst, gulēt, neizejot no tās, trenēt braukšanu visos veidos, braukt no augšas uz leju vai stumties no lejas uz augšu - guļus, sēdus, kājās stāvot. Bet pienāk sači, un mūsējie KĻŪDĀS trasē - te pat nebija jautājums par slīdēšanu, bet nemācēšanu izbraukt savu trasi! Citus gadus tiešām Siguldā mūsējie spieda maksimumu, bet šoreiz kaut kas bija galīgi greizi, jo rezultāti nebija pat viduvēji, bet drausmīgi...Uhh, uzvilkos, atvainojos!
Interesanti gan - krievu divnieks pat sešiniekā neiebrauca, tā ka nevajag te tik gudri izrunāties.