Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" bullīšos izcīna piekto uzvaru pēc kārtas

Andrejs Siliņš

"Maple Leafs" bullīšos izcīna piekto uzvaru pēc kārtas
Toronto "Maple Leafs"
Foto: AP/Scanpix

Naktī uz pirmdienu Nacionālajā Hokeja līgā (NHL) piekto panākumu pēc kārtas izcīnīja Toronto "Maple Leafs", kas mājās pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 apspēlēja Losandželosas "Kings". Uz panākumu ceļa atgriezās arī Čikāgas "Blackhawks".

NHL rezultatīvākā komanda "Maple Leafs" (vidēji 3,4 gūti vārti spēlē) bija izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, no kurām trīs bija mājās, un šonakt atkal savā laukumā mācēja veiksmīgo sēriju paturpināt. Spēles gaitā Toronto izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru (2:0) un bija arī iedzinējos (2:3), Pēdējās trešdaļas devītajā minūtē Džeimss van Rīmsdaiks vairākumā guva savus 13. vārtus sezonā, panākot izlīdzinājumu - 3:3.

Pagarinājumā neviena no komandām uzvaru nespēj aizraut, un spēle nonāca līdz bullīšiem. Tajos vienīgos vārtus guva Toronto vicekapteinis Džofrijs Lupuls, kurš izcēlās jau pirmajā mēģinājumā. Neviens no nākamajiem pieciem mēģinājumiem mērķi nesasniedza, un "Maple Leafs" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas - 4:3.

Pēc astoņu uzvaru sērijas zaudējumu piedzīvojusī Čikāgas "Blackhawks" šonakt atgriezās uz panākumu takas, mājās ar rezultātu 2:1 apspēlējot Kalgari "Flames". Viesi gan pirmie bija vadībā otrās trešdaļas sākumā, bet devītajā minūtē Patriks Šārps izlīdzināja rezultātu un septiņas minūtes pirms mača beigām Brendons Sāds ar saviem septītajiem vārtiem sezonā izvilka uzvaru mājiniecei.

Vēl vienā mačā Henriks Lundkvists atvairīja visus 16 metienus, palīdzot Ņujorkas "Rangers" ar 2:0 apspēlēt pastarīti Edmontonas "Oilers". Tā bija Ņujorkas trešā uzvara pēc kārtas un piektā pēdējos septiņos mačos, bet Lundkvistam piektais sausais mačs sezonā. "Oilers" tikmēr piedzīvoja jau ceturto zaudējumu pēc kārtas un 15. zaudējumu pēdējās 16 spēlēs.

NHL regulārā sezona, 15. decembris

SpēleRezultāts
Maple Leafs - Kings4:3 PM
Blackhawks - Flames2:1
Oilers - Rangers0:2