Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kozlovskis: "Kempelis pateica īstos vārdus, jo jau biju noskaņots nestartēt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kozlovskis: "Kempelis pateica īstos vārdus, jo jau biju noskaņots nestartēt"
Leons Kozlovskis
Foto: Marek Künnapas

Sestdien un Svētdien, 11. un 12. augustā Madonā norisinājās kārtējais čempionāta posms visās motociklu klasēs, kurā uz starta kuplā skaitā izgāja arī MX Ādaži komandas sportisti, arī vecmeistars Leons Kozlovskis.

Lai arī šajā nedēļas nogalē laika apstākļi īpaši vairāk nelutināja ar sauli un karstumu, bet gan bija pretēji – lietus un nepatīkams vējš, tomēr neviens sportists nepadevās un cīnījās līdz pat finiša karogam.

MX Ādaži komandai šīs sacensības izvērtās visai veiksmīgas, jo visos trīs čempionātos – Junioru čempionātā, Amatieru čempionātā un Latvijas čempionātā komandu vērtējumos tika izcīnītas vietas uz goda pjedestāla pakāpieniem.

Junioru čempionātā, saskaitot individuālos rezultātus mūsu komandas sportisti, kas šajā posmā deva ieskaiti – Kristiāns Jānis Sondors, Linards Skrinda, Jānis Kubuliņš, Jēkabs Kubuliņš, Edvards Lorencs, izcīnījuši 3. vietu Madonas posmā. Žēl, ka otrajā braucienā nepaveicās komandas līderim starp Junioriem Kristiānam Jānim Sondoram, kurš finiša līniju šķērsot nevarēja, bet tik un tā pirmā brauciena uzvara iedeva papildinājumu kopējā komandas punktu bagāžā.

Q Juniori – Kristiāns Jānis Sondors – 6. vieta
Q100 – Linards Skrinda – 8. vieta
MX85 Jaunākie – Jānis Kubuliņš – 8. vieta
MX65 Jaunākie– Jēkabs Kubuliņš – 2. vieta
MX65 Jaunākie – Gregors Tauriņš – izstājās
Q50 – Edvards Lorencs – 2. vieta

Kā jau minējām, sestdien paralēli Junioru čempionātam uz startiem stājās arī Amatieru klašu sportisti, kuri cīnījās par vērtīgiem punktiem gan individuālā, gan arī komandu vērtējumos. Lai nostabilizētu iepriekšējā posma zaudētos punktus, arī šajā posmā uz starta barjeras stājās komandas vadītājs Leons Kozlovskis, kuram pamat starti bija paredzēti svētdien MX1 klasē, bet komandas interesēs Leons startēja abas divas dienas.

MX Iesācēji – Marks Toms Jēgers – 1. vieta
A14+ – Roberts Eduards Konrāds – 2. vieta
A25+ – Kārlis Podnieks – 2. vieta
MX Veterāni – Leons Kozlovskis – 1. vieta
A40+ – Ingus Bērziņš – 2. vieta
A55+ – Atis Alžāns – 1. vieta
Q Veterāni – Andris Ciršs – 1. vieta
Q Amatieri – Dāvis Ciršs – 1. vieta

Sasummējot visus rezultātus kopā MX Ādaži tika pie uzvaras Latvijas Amatieru komandu čempionāta posmā.

Svētdien norisinājās lielās cīņas visās Latvijas čempionāta klasēs, un mūsu komandā ieradās uz sacensībām, gandrīz pilnā sastāvā (visi, kuri uz doto brīdi bija veseli). Zinājām, ka šajā sezonā iepriekšējos posmos gājis komandu vērtējumā ir kā pa kalniem tādēļ nekādus īpašos mērķus sev neuzstādījām, galvenais, lai katrs finišē savu spēju robežās un cīnās līdz finišam. Sportisti arī šo mazo mērķi izpildīja un posma kopvērtējumā starp komandām varējām ieņemt otro vietu, kas arī tā pat kā Junioru vērtējumā ļāva pietuvoties 2. vietai arī lielajā sezonas kovērtējumā. Noteikti gribas atzīmēt Leonu Kozlovski un Robertu Eduardu Konrādu kuram šajā nedēļas nogalē 4 braucieni un abas dienas iedota vērtīga punktu bagāža komandu vērtējumos. Šajā posmā punktus komandai izcīnīja – Tanel Leok, Emīls Sigājevs, Andero Lusbo, Leons Kozlovskis, Jānis Kubuliņš.

MX85 – Jānis Kubuliņš – 11. vieta
MX2 – Andero Lusbo – 4. vieta
MX2 – Roberts Eduards Konrāds – 15. vieta
MX1 – Tanel Leok – 1. vieta
MX1 – Leons Kozlovskis – 12. vieta
Quad PRO – Emīls Sigājevs – 3. vieta
B/V PRO – Margo Sonn/ Artūrs Linters – 4. vieta

Leons Kozlovskis: „Esmu priecīgs, ka beidzot esam tikuši ārā no tradicionālās 3. vietas katrā posmā lielajā Latvijas čempionāta vērtējumā, par to ir gandarījums, protams, nebija tas viegli, jo arī pašam bija jāstartē abas dienas un turklāt pie MX1 klases ar stipriem džekiem kopā, tomēr paldies Fīlipam Kempelim, kas pateica pareizos vārdus pēc sestdienas, kad pats jau biju noskaņojies nākamo dienu nestartēt. Uzslavas pelnījuši visi komandas sportisti, cīnījās līdz galam un brīžam arī vajadzīgajos brīžos parādīja raksturu. Prieks par mūsu Quad PRO braucēju Emīlu, kuram beidzot sacensības bez jebkādām likstām un pelnīti izcīnīta vieta uz goda pjedestāla. Tiekamies jau pēc nedēļas Ķegumā, kur notiks pēdējais posms Junioru čempionātā!”

Informāciju sagatavoja:
MX Ādaži