Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Britu un īru "Lauvu" tūre uz DĀR notiks kā ieplānots

Juris Miņins
Juris Miņins

Britu un īru "Lauvu" tūre uz DĀR notiks kā ieplānots
Britu un īru "Lauvas" 2017. gada tūrē
Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija savienība un britu un īru "Lauvu" vadība ir apstiprinājusi, ka 2021. gada tūre, kurā esošie Pasaules kausa ieguvēji uzņems viesus no Eiropas, notiks iepriekš paredzētajos termiņos.

DĀR regbija savienība un britu un īru "Lauvu" komandas vadība šodien ir apstiprinājusi, ka neskatoties uz Covid-19 pandēmiju un pagaidām neskaidro situāciju, 2021. gadā ieplānotā tūre, kurā tiksies abu pušu komandas, sāksies 3. jūlijā un norisināsies pēc iepriekš jau apstiprinātā kalendāra, t.i., pirmais mačs pret DĀR izlasi būs 24. jūlijā, otrā spēle norisināsies 31. jūlijā, bet trešais un, iespējams, izšķirošais mačs, ir ieplānots 7. augustā.

Gan DĀR, gan britu puse norādīja, ka pašlaik tām ir jāsaskaras ar jauniem izaicinājumiem un ir jāstrādā nepierastos apstākļos, taču, tā kā šādu tūru organizēšana ir ļoti sarežģīts pasākums, jau laicīgi ir jābūt skaidriem to norises datumiem un tieši tāpēc ir nolemts spēļu norises termiņus nemainīt.

Bez trim mačiem ar 2019. gada Pasaules kausa ieguvējiem, DĀR izlasi, "Lauvas" aizvadīs mačus arī ar vietējiem klubiem, "Sharks", "Bulls" un "Stormers", kā arī ar DĀR otro izlasi un DĀR eksperimentālo izlasi.

Britu un īru "Lauvas" ir komanda, kuru veido no labākajiem Britu salu regbija nāciju, īru, skotu, velsiešu un angļu, spēlētājiem, lai reizi četros gados dotos tūrē, t.i., pie labākajām dienvidu puslodes komandām – Austrālijas, Jaunzēlandes un DĀR. Pretinieki katrā no tūrēm mainās (ir izvēlēts rotēšanas princips), bet tūres formāts pēdējos vairāk kā 30 gadus ir palicis nemainīgs un labāko noteikšanai ir dotas trīs spēles.

Atskatoties uz "svaigākajiem" rezultātiem, 2017. gadā "Lauvas" cīnījās neizšķirti ar Jaunzēlandes komandu (vienā mačā tika fiksēts neizšķirts), bet 2013. gadā briti un īri ar 2-1 pārspēja Austrāliju. Iepriekšējā "Lauvu" viesošanās DĀR gan nebija patīkama, jo 2009. gadā bija jāatzīst "Springboks" panākums ar 1-2.

Kopumā pret DĀR izlasi "Lions" ir aizvadījuši 13 tūres, taču tikai četrās spēja uzvarēt un vienu noslēgt neizšķirti. Maču kontekstā skatoties – 46 cīņās ir izcīnītas 17 uzvaras un sešas spēles noslēgtas neizšķirti, atlikušajos 23 mačos zaudējot.

2021. gada britu un īru "Lauvu" tūre pa DĀR

DatumsPretinieks
03.07."Stormers"
07.07.Eksperimentālā izlase
10.07."Sharks"
14.07.A izlase
17.07."Bulls"
24.07.DĀR
31.07.DĀR
07.08.DĀR

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/