Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" sāk pārliecinoši, uzvaru nosargā arī "Kings"

Rolands Eliņš

"Penguins" sāk pārliecinoši, uzvaru nosargā arī "Kings"
Paskāls Dipuī pret "Senators" guva vārtus mazākumā
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas otro play-off kārtu pārliecinoši uzsākusi Pitsburgas „Penguins” hokejisti, kuri ar 4:1 pieveikuši Otavas „Senators” vienību, trīs no saviem vārtiem gūstot skaitliski nevienādos sastāvos. Tikmēr Losandželosā sauso spēli aizvadījis un komandai uzvarēt palīdzējis „Kings” vārtsargs Džonatans Kviks.

Pitsburgas „Penguins” vārtos sērijas pirmajā spēlē pret Otavas „Senators” stājās Tomāšs Vokūns, taču šoreiz mača likteni izšķīra spēle nevienādos sastāvos. Statistika rādīja, ka „Penguins” regulārās sezonas laikā bija otrā labākā vairākuma realizētāja, kamēr „Senators” labākā mazākumā aizsardzībā spēlējošā komanda, un bija skaidrs, ka vienai būs savas pozīcijas jāzaudē.

Izrādījās, ka to izdarīja „Senators”. Jau mača trešajā minūtē Pols Martins ar vārtiem vairākumā izvirzīja „Penguins” vadībā, un lai arī Kolins Grīnings izmantoja Vokūna nepārliecinošo spēli pāris minūtes vēlāk un rezultātu izlīdzināja, turpinājumā šī bija „Penguins” spēle.

Vēl pirmajā periodā Jevgēņijs Malkins spēja otrreiz izvirzīt „Penguins” vadībā (2:1), otrās trešdaļas beigās vairākumu atkal realizēja Kriss Kunics, kurš to izdarīja pēc saspēles vārtu priekšā ar Džeromu Iginlu. Savukārt 52. minūtē spēlei skaistu punktu pielika Paskāls Dipuī, kurš mazākumā aizskrēja pretuzbrukumā divi pret vienu, taču izvēlējās nevis piespēlēt, bet mest pats, un trāpīja. Rezultāts 4:1, un „Penguins” izslēgšanas spēļu otro kārtu uzsākusi ar uzvaru.

Pēc ne pārāk sekmīgā spēles sākuma lieliski nospēlēja arī Vokūns, atvairot 35 pretinieku metienus, bet ar diviem punktiem izcēlās Kunics un Malkins (visi trīs mača zvaigžņu trijniekā). Pusminūti pirms spēles beigām uz ledus izcēlās arī asumi, kuru dēļ noraidījumus saņēma septiņi spēlētāji.

Savukārt Losandželosas „Kings” ar dzelžainu spēli aizsardzībā pieveikusi Sanhosē „Sharks” hokejistus, sagādājot tiem pirmo zaudējumu šajā izslēgšanas turnīrā. Pagājušās sezonas čempione „Kings” vadībā izvirzījās pirmā perioda pašās beigās, kad vārtus guva krievu aizsargs Vjačeslavs Voinovs. Kamēr abu vienību hokejisti cīnījās par ripu uz zilās līnijas, klāt piebrāzās Voinovs, savāca ripu, paslidoja nedaudz uz priekšu un pārsteidza „Sharks” vārtsargu Niemi.

Arī otrajā periodā Voinovs pamanījās izcelties, kad tieši viņa metienu pielaboja Maiks Ričardss, panākot jau 2:0. Par spīti „Sharks” plašajiem uzbrukumiem trešajā periodā (metienu attiecība 15:4), šāds rezultāts palika nemainīgs arī līdz spēles beigām.

„Kings” vārtsargs Džonatans Kviks aizvadīja savu otro sauso spēli play-off turnīrā, atvairot visus 34 haizivju metienus, un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Senators-Penguins1:4
Sharks-Kings0:2

NHL play-off turnīrs

1. kārta2. kārta3. kārtaFināls3. kārta2. kārta1. kārta
4:14:2
0:01:0
4:23:4
3. kārta3.kārta
3:44:1
1:00:0
4:03:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-15 09:43, pirms 11 gadiem
MALKING!!!!

     [+] [-]

, 2013-05-15 09:58, pirms 11 gadiem
Sergejs Voinovs? Lidz šim viņš bija Vjačeslavs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-15 16:29, pirms 11 gadiem
Izskatās bezcerīgi Senators..

     [+] [-]

, 2013-05-15 16:34, pirms 11 gadiem
Smuki! GO WINGS GO!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-15 16:48, pirms 11 gadiem
You, me and Dipuī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-15 18:57, pirms 11 gadiem
Kharlamovs 17 rakstīja: Kino ignorē faktu,ka atkal PO Pingvīniem uguņo Malkins,nevis Krozbijs.
neaizmirsti, ka pret Sidu speelee daudz vairak un agresivak, ipashi play-off, Malkins tomer ir lielaks speletajs