Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sirmacis: ''Bija interesantas sajūtas braukt uz 170 km/h, īsti neredzot ceļu'' (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sirmacis: ''Bija interesantas sajūtas braukt uz 170 km/h, īsti neredzot ceļu'' (+video)
Foto: Igmar Matto

Pēc divu gadu pārtraukuma rallija sacensībās atgriezās 2016.gada Eiropas rallija čempionāta trešais ātrākais braucējs Ralfs Sirmacis, kurš rallijā ''Sarma'' izcīnīja uzvaru sava klasē.

Pēc divu gadu pārtraukuma rallija sacensībās atgriezās 2016.gada Eiropas rallija čempionāta trešais ātrākais braucējs Ralfs Sirmacis. Pēdējos divus gadus Ralfs startēja minirallija sacensībās, taču šoreiz viņš nolēma atgriezties rallijā. Pēdējo reizi Sirmacis rallijā startēja 2022.gadā, kad rallijā Sarma, startējot ar ''Renault Clio III RS'', diemžēl no pirmās pozīcijas nācās izstāties noslēdzošajā ātrumposmā.

Lai arī bez piedzīvojumiem Ralfs un viņa stūrmanis Jānis Sokolovs neiztika, ekipāžai finišā LRC6 klasē pārliecinoša uzvara.

Pēc aizvadītā rallija portāls Go4speed uz nelielu sarunu aicināja Ralfu Sirmaci, kurš atklāja, ka apstākļi rallijam esot bijuši perfekti, taču starts ar vecām riepām liedza pabraukt ātrāk. ''Segums rallijā bija perfekts, arī šaurajās sekcijās. Trasi klāja ledus un nebija špūres. Bija liels prieks braukt pa tādu segumu. Izbaudīju šādu braukšanu," portālam Go4speed stāsta Ralfs Sirmacis. ''Jā, otrajā aplī nedaudz vairāk slīdēja, bet to es norakstītu uz vecajām riepām, ar kurām mēs braucām un kuras otrajā aplī vairs nestrādāja. Laikam trīs rallijus ar vienām riepām braukt nav labi. Sanāca otrajā aplī zaudēt pašiem sev, lai arī parasti jau otrajā aplī visi uzlabo savus laikus. Bet šo atgriešanās ralliju braucām tādā budžeta variantā, tāpēc viss ir kārtībā. Prieks, ka pēc pirmā apļa mēs starp visām 2WD klases mašīnām bijām ātrākie.''


Foto: Raimonds Volonts

Šajā rallijā Sirmača ekipāža startēja ar Kārļa Nebara gatavoto BMW automašīnu. Kā atklāja Sirmacis, tad auto esot bijis sagatavots lieliski un braukšana esot sagādājusi prieku. ''Braukšana ar BMW bija tāda, kādu gaidīju. Arī tehniski viss bija kārtībā un auto gāja lieliski. Bija jautri un braukšana bija pavisam savādāka nekā ar ''Renault Clio''. Bija ļoti jāpiedomā, kā izbraukt līkumu vienā sānslīdē. Bija reizes, kad nesanāca, bet uz beigām jau viss bija labi. Sapratu, kā ir jābrauc, kur jāpaspēlējas ar gāzi, kur vairāk jāpastūrē.''

Noteikti daudzu uzmanību piesaistīja Sirmača/Sokolova braukšana ar atvērtu motora pārsegu. Neskatoties uz zaudētu laiku, Sirmacis spēja savā klasē izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Kā atklāja Ralfs, šādi viņam sacensībās bija atgadījies pirmo reizi.

''Žēl, ka noslēdzošajā ātrumposmā atvērās motora pārsegs, dēļ kā astoņus kilometrus braucām ar apgrūtinātu redzamību, tādējādi zaudējot vērtīgas sekundes. Taču, par laimi, finišā nemaz tik daudz klases uzvarētājam nezaudējām (14,3 sekundes). Bija jauna pieredze, jo iepriekš tā ir atgadījies vienu reizi testos un vienu reizi ERČ pa ceļam uz dopu, bet sacensību laikā šī bija pirmā reize. Redzamība, protams, bija apgrūtināta, bet, galvu noliecot, kaut ko varēju redzēt. Pārsvarā gan redzēju ceļa vidu, bet malas neredzēju. Sanāca paļauties tīri uz stenogrammu, lai arī stūrmanim arī nebija viegls darbs, jo viņš lasīja līkumus tīri pēc sajūtām. Bet sajūtas brīžiem bija interesantas, kad sanāca attīstīt 170 km/h lielu ātrumu, kad īsti neredzi ceļu (maksimālais ātrums, ko rallijā izdevās attīstīt ar BMW, bija 183 km/h). Tobrīd adrenalīns ņēma virsroku un bija sajūtas, ka esi nemirstīgs (smejas). Negribējās zaudēt laiku, tāpēc arī centos braukt maksimāli ātri.

Šobrīd ekipāža tālākos plānus nezina, taču tā labprāt startētu ''Tet Rally Latvia''. ''Pagaidām tālākos plānus nezinām. Nāks tuvāk vasara, tad skatīsimies. Varbūt nobrauksim vēl kādu Baltijas jūras valstu rallija čempionāta posmu. Bet, protams, lielākais akcents tiks likts uz to, lai izdotos nodrošināt iespēju jūlijā startēt ''Tet Rally Latvia'' WRC posmā un izietu uz starta ar R5 automašīnu. Protams, tas prasa lielus līdzekļus, tāpēc strādāsim pie tā. Ja kāds vēlas atbalstīt, esmu atvērts jebkurai sadarbībai. Cerēsim, ka izdosies iziet uz starta mājas WRC posmā. Ja nē, tad vismaz būsim mēģinājuši,'' nobeidz Sirmacis, kurš 2016.gada ERČ sezonā sešos posmos trijos izcīnīja uzvaras!



Labākie momenti:



Labākie momenti:

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed