Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Samoilova un Šmēdiņa treneris Solustri vadīs semināru Latvijas treneriem

Rolands Eliņš

Samoilova un Šmēdiņa treneris Solustri vadīs semināru Latvijas treneriem
Foto: LVF

Itālijas pludmales volejbola speciālists Marko Solustri, FIVB starptautiskās kategorijas pludmales volejbola tiesnesis Egīls Tišanovs un statistiķis Aivis Kokins 2020. gada 28. un 29. augustā būs lektoru lomā Latvijas Volejbola federācijas (LVF) organizētajos treneru kursos.

Tieši pa vidu starp Latvijas čempionāta finālu un Eiropas čempionātu pludmales volejbolā LVF organizē treneru kursus, izmantojot iespēju, kad Latvijā pirms Eiropas čempionātu ir ieradies Jāņa Šmēdiņa un Aleksandra Samoilova treneris Marko Solustri.

Marko Solustri, kas jau sezonu ir Šmēdiņa un Samoilova treneris, pats savulaik bija labs pludmales volejbolists, pazīstot sporta veida drēbi. Kopā ar pārinieku Dio Lekvalji viņa augstākais sasniegums Pasaules kausa sacensībās bija Japānas atklātajā čempionātā Enošimā 1990. gadā izcīnītā trešā vieta. Augstākā ranga sacensībās Solustri piedalījās no 1987. līdz 1997. gadam, 1990. gada sezonā pasaules rangā ieņemot trešo vietu.

Itālis, kuram 61. dzimšanas diena tiks svinēta Eiropas čempionāta laikā Jūrmalā, pagājušā gadsimta 80. gados trīsreiz kļuva par Itālijas čempionu, bet sportista karjeras laikā kopā viņš izcīnīja vairāk nekā 40 uzvaras turnīros.

Par treneri Solustri strādā kopš 1995.gada. Viņš ir trenējis Itālijas, Austrijas, Vācijas, Krievijas un Japānas valstu sportistus, piecreiz aizvedot savus audzēkņus līdz Eiropas čempionāta zeltam, bet krieviem Dmitrijam Barsukam un Igoram Kolodinskim 2007. gadā izcīnot pasaules čempionāta sudraba medaļas.

FIVB Starptautiskās kategorijas pludmales volejbola tiesnesis Egīls Tišanovs starptautiskā tiesneša arodam pievērsās 2012. gadā. Šobrīd viņa kontā jau ir 45 turnīri ar 744 tiesātām spēlēm, no kurām 21 mačs bija cīņa par zeltu, bet vēl 14 – spēles par 3. vietu.

Tišanovs ir tiesājis 2016. gada Kontinentālā kausa fināla spēles Sočos, 2016. gada pasaules U-21 čempionātu Šveicē, 2017. gada Eiropas čempionātu Jūrmalā, kā arī Pasaules tūres piecu un četru zvaigžņu posmus Maskavā.
Aivis Kokins ir saucams par pirmatklājēju volejbola statistikas jomā darbā ar skautošanas un video datu analīzes programmu "Data volley". Statistiķa jomā sācis strādāt SK “Jēkabpils Lūši” vienībā, kur šobrīd viņš ieņem arī vienības galvenā trenera Mārča Obrumana palīga amatu. 2019. gada pasaules un Eiropas čempionātā viņš bija Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas komandas statistiķis.

Lieliska iespēja papildināt zināšanas bija uzaicinājums strādāt ar dažādām Latvijas izlasēm zāles volejbolā – jauniešu, sieviešu un vīriešu, kur Aivim daudz iemācīja pašreizējais Pērnavas komandas un Latvijas vīriešu izlases statistiķis Karls Ēriks Eizenšmidts.

Treneru kursi notiks divas dienas - 2020. gada 28. un 29. augustā.

Programma

28. augusts
9:00-11:00 Marko Solustri
- Jauniešu, amatieru un profesionālu spēlētāju trenēšana
- Tehniskie un metodiskie aspekti
11:00-13:00 Aivis Kokins
- Volejbola statistikas programmas "Data volley 4" skautošanas un video analizēšanas iespējas pludmales volejbolā
14:00-15:30 Egīls Tišanovs
- Treneru darbības regulējumi pludmales volejbola spēlēs
- Medicīniskās palīdzības protokols (jaunais – 2020. gads)

29. augusts
Statistika pludmales volejbolā
9:30-16:00 Aivis Kokins
- Spēļu skautošana (spēļu darbību pierakstīšana) spēles laikā un pēc spēles no video
- Vienkāršota spēles, komandu un spēlētāju analīze
- Advancēta spēles, komandu un spēlētāju analīze + video analīze

Kursi notiks “Elektrum” Olimpiskajā centrā Rīgā, bet tiks piedāvāta arī iespēja tos noklausīties un pieslēgties arī attālināti - izmantojot “Zoom” platformu.

28. augustā kursi norisināsies angļu un latviešu valodā.

Kursiem iespējams pieteikties līdz 2020. gada 26. augusta plkst. 17:00 - sūtot e-pastu uz sandra.selga@volejbols.lv (norādot: Vārdu, Uzvārdu un Rekvizītus, kā arī to vai kursus plānots apmeklēt klātienē vai klausīties ‘’Online’’).

Informāciju sagatavoja:
Lelde Blumberga
Sabiedrisko attiecību speciāliste