Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Rangers" sestā uzvara pēc kārtas, Smits panāk Brizgalovu un Habibuļinu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Rangers" sestā uzvara pēc kārtas, Smits panāk Brizgalovu un Habibuļinu
Dens Džirardi saņem partneru apsveikumus
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA

Nacionālajā hokeja līgā šonakt aizvadītas divas spēles, un abās gūti pieci vārti – Ņujorkas "Rangers" izbraukumā ar 3:2 apspēlēja Kolumbusas "Blue Jackets", kamēr Arizonas "Coyotes" viesos ar 5:0 sakāva Kalgari "Flames".

Kolumbusas "Blue Jackets" devītajā minūtē ieguva vadību. Beidzoties vairākumam, laukuma saimnieku uzbrucējs Brendons Sāds aiz sāncenšu vārtiem uztvēra tālu piespēli un neskatoties atrada Brendonu Dubinski, kurš izcēlās astoto reizi sezonā. Tomēr turpinājumā Ņujorkas "Rangers" atbildēja ar diviem vārtiem pēc kārtas.

Otrās trešdaļas 12. sekundē mazākumā izlīdzinājumu panāca Dens Džirardi, kura plaukstas metiens no distances ceļu vārtu tīklā atrada pēc rikošeta no mājinieku spēlētāja. Ņujorkas "Rangers" vārtsargs Anti Rānta tika galā ar pretinieku labākā vārtu guvēja Kema Atkinsona izgājienu vienatnē, bet komandu vadībā izvirzīja Kevins Heiss. Viņš uz sarkanās līnijas atbruņoja sāncensi un nonāca vienatnē pret vārtsargu, izslidinot ripu starp Sergeja Bobrovska kājsargiem – 2:1.

Lai gan Niks Foliņo laimīgā kārtā – viņa piespēle no aizvārtes trāpīja pretiniekam un nonāca vārtos – panāca izlīdzinājumu astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām, pēdējais vārds piederēja Ņujorkas "Rangers". Džimijs Vīzijs 54. minūtē ielauzās sāncenšu zonā pa labo malu, grasījās doties aiz vārtiem, taču pēdējā brīdī pārsteidza Bobrovski ar metienu tuvajā devītniekā – 3:2.

Tādējādi Ņujorkas "Rangers" izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas, un komanda savākusi 75 punktus – tikpat, cik Metropolitēna divīzijas konkurentes Pitsburgas "Penguins" un Kolumbusas "Blue Jackets". Līdere Vašingtonas "Capitals" ir deviņus punktus priekšā.

Otrā spēlē Arizonas "Coyotes" izbraukumā ar 5:0 pieveica Kalgari "Flames", un par galveno varoni kļuva vārtsargs Maiks Smits, kurš atvairīja 36 pretinieku metienus, aizvadot otro sauso spēli sezonā. "Coyotes" vārtos Smitam tas bija 21. sausais mačs, atkārtojot komandas rekordu, kas pieder arī Iļjam Brizgalovam un Nikolajam Habibuļinam.

Rezultātu septītajā minūtē atklāja Martins Hanzals, kurš uzvarēja iemetienā uzbrukuma zonā, devās uz vārtu priekšu un pielaboja partnera metienu. Pārsvaru otrās trešdaļas ievadā dubultoja Kristians Dvoraks, kurš kopumā guva divus vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli.

Kalgari "Flames" aizvadīja pirmo maču pēc sešu dienu pauzes. Brīvā nedēļa ir jauninājums kalendārā, kas tika iekļauts pēc līgas un Spēlētāju asociācijas vienošanās. Komandām atgriežoties no atpūtas, bilance ir trīs uzvaras un deviņi zaudējumi, un arī Kanādas komandai problēmas bija no pirmajām sekundēm, ļaujot viesiem izveidot lielisku iespēju, kas gan palika neizmantota.