Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" atkal kāpj uz veciem grābekļiem un bez ierunām zaudē SKA

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

"Dinamo" atkal kāpj uz veciem grābekļiem un bez ierunām zaudē SKA
Jānis Kalniņš glābj pēc Vadima Šipačova metiena
Foto: SKA.ru

Rīgas "Dinamo" izbraukumā tikās ar līgas līdervienību no Sanktpēterburgas. Piedzīvots zaudējums ar 1:4, neskatoties uz Jāņa Kalniņa varoņdarbiem vārtos. Vienīgie vārti Miķeļa Rēdliha kontā.

Spēles teksta tiešraide

Aktīvāk spēli uzsāka mājinieku komanda. Rīdzinieku vārtsargam pirmoreiz nopietni nācās iesaistīties spēlē ceturtajā minūtē pēc bīstama pretinieka metiena no distances. Lai arī iniciatīva piederēja SKA hokejistiem, arī dinamieši neļāva pretinieku aizsargiem atslābt. Gados vēl jaunā Igora Šestjorkina gatavību pretinieku vārtos ar labu metienu pārbaudīja Toluzakovs, taču nedaudz pietrūka līdz vārtu guvumam.

Uzreiz otrā laukuma galā līdz Kalniņa vārtiem izlauzās Pāvels Dacjuks, taču viņu kopīgiem spēkiem izdevās apturēt. Diemžēl mūsējie nopelnīja arī pirmo noraidījumu spēlē - 16. minūtē sodīts Miks Indrašis. Sanktpēterburgas vairākuma piecinieks ar Iļju Kovaļčuku priekšgalā aktīvi kustināja ripu, taču vairākas labas iespējas palika neizmantotas tā paša Kovaļčuka kļūdu dēļ. Pēc izturētā mazākuma pretinieki sāka uzbrukt arvien vairāk, taču pirmās 20 minūtes noslēdzās ar neizšķirtu 0:0.

Otrā trešdaļa uzsākās ar pamatīgu SKA ofensīvu, taču glāba Kalniņš. Tomēr 26. spēles minūtē līgas līderu centieni uzbrukumā atmaksājās - kļūda uzsākot uzbrukumu, uz zilās līnijas pazaudēta ripa un Jarno Koskirantas metiens nodevīgi izslīdēja caur Jāņa Kalniņa padusi - 0:1.

Perioda turpinājumā jau atkal sagādāja problēmas spēles disciplīnas ievērošana. Viens pēc otra seko skaitliskā sastāva pārkāpums un Georgija Pujaca klupināšana pret pretspēlētāju. Divus izcilus momentus nerealizēja Šipačovs, nespējot ripu pārcelt pāri Kalniņa ķērājcimdam. Otra vairākuma izskaņā atkal viesus glābt nācās Kalniņam, kad viens vārtu priekšā tika atstāts Sergejs Plotņikovs.

"Dinamo" uzbruka gaužām reti. Vēl vienu mazākumu trešdaļas izskaņā nopelnīja Tims Sestito, taču atkal brīnumus vārtos rādīja Kalniņš. Pirms izšķirošā perioda rezultāts 0:1.

Sākoties noslēdzošajai trešdaļai, uzbrukumā sasparojās rīdzinieki, taču nopietnus draudus uz Šestjorkina vārtiem radīt neizdevās. Sestajā minūtē Ņikitu Gusevu paklupināja Mulens, piekto reizi atstājot savu komandu mazākumā. Lieliska iespēja vairākumā radās Kovaļčukam, taču viesus no vārtu zaudējuma glāba Jāņa Kalniņa plecs un vārtu pārliktnis.

Minūti vēlāk tomēr tika zaudēti otrie vārti. Nelaikā paklupa Ralfs Freibergs, SKA ieguva ripu un aizskrēja pretuzbrukumā trīs pret divi, Šipačovam ar brīvu metienu vairākumā pārspējot Kalniņu - 0:2. Šķita, ka rīdzinieku iespējas vēl kaut ko glābt ir pielīdzināmas nullei, taču it kā ne no kurienes ceturtos vārtus sezonā guva Miķelis Rēdlihs - 1:2! Pa labo malu zonā iegāja Dārziņš, piespēlēja vidū esošajam Rēdliham, kurš meistarīgi ar ripas neērto pusi ieslidināja ripu starp Šestjorkina kājsargiem.

Tomēr rīdzinieku prieki nebija ilgi - nākamajā uzbrukumā aiz mūsu vārtiem Krišjāni Rēdlihu apzaga Barabanovs, piespēlēja ripu Kovaļčukam, kurš neatvairāmi to trieca Kalniņa vārtos - 1:3. Pēc gūtajiem vārtiem pretinieki neapstājās - apspēlējot vairākus "Dinamo" aizsargus, aiz Kalniņa vārtiem aizlavierēja Plotņikovs. Ar skaistu piespēli starp kājām Sergejs atrada vārtu priekšā pilnīgi nepiesegtu Stīvu Mozesu, kurš ceturto reizi pārspēja Kalniņu - 1:4. Jānis, kurš neskaitāmas reizes glāba, dusmās trieca nūju pret ledu.

Situāciju ar aktīvu spēli pretinieku vārtu priekšā vēl centās mainīt Skvorcovs un Indrašis, taču velti. Rīgas "Dinamo" pārliecinošs zaudējums spēlē pret līgas līderi Sanktpēterburgas SKA. Vienīgie vārti Miķeļa Rēdliha kontā.

Sanktpēterburgas SKA - Rīgas "Dinamo"
Vārti: 25:10 Koskiranta 1:0, 46:28 Šipačovs (Dadonovs, Gusevs, vair.) 2:0, 50:15 M. Rēdlihs (Pujacs, Dārziņš) 2:1, 51:56 Kovaļčuks (Barabanovs) 3:1, 56:17 Mouzess (Jakovļevs, Plotņikovs) 4:1
Soda minūtes: 0:10
Vārtsargi: Igors Šestjorkins - Jānis Kalniņš

Rīgas "Dinamo" sastāvs:

Jānis Kalniņš (Jakubs Sedlāčeks); Georgijs Pujacs – Patriks Mulens, Guntis Galviņš – Ralfs Freibergs, Jēkabs Rēdlihs – Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Zīle; Džastins Šags – Koltons Gilīss – Gints Meija, Lauris Dārziņš – Pjotrs Ščastļivijs – Miķelis Rēdlihs, Miks Indrašis – Tims Sestito – Gunārs Skvorcovs, Filips Toluzakovs – Māris Bičevskis – Vitālijs Pavlovs.

1 2 66 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2016-10-13 21:49, pirms 8 gadiem
Paldies SKA par spēli un naudu. Patika Kalniņš Dinamo vārtos.
Slēpts komentārs: COYR ABERDEEN

  -1 [+] [-]

, 2016-10-13 21:50, pirms 8 gadiem
Nevar pateikt ''Sējējs'' nepasakot ''jē'' un manuprāt tas ir skaisti

  +3 [+] [-]

, 2016-10-13 21:51, pirms 8 gadiem
Bez vairākumiem grūti..

 +19 [+] [-]

, 2016-10-13 21:52, pirms 8 gadiem
nu pret ska 1-4 nav traki..... normali nokapaja , ja neskaita tās 100 kļūdas

 +13 [+] [-]

, 2016-10-13 21:52, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Ko padarīsi pret planētas spēcīgāko hokeja klubu!
Ko tu lieto ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-10-13 21:54, pirms 8 gadiem
Stabils sniegums gan Hk Rīga, gan dinamo riga izpildījumā! Abas krievijas čempionāta komandas ir pēdējās līgā! Kāda mūsu hokejistiem te varētu būt attīstība...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-13 21:56, pirms 8 gadiem
Te ir vajadīgs mācītājs...āmen

  -1 [+] [-]

, 2016-10-13 21:57, pirms 8 gadiem
Ja Kalniņam neietu spēle,būtu 0:30!!!

  +3 [+] [-]

, 2016-10-13 21:57, pirms 8 gadiem
Sen nebiju skatījies pilnu spēli, par spēli tur komentāru nav, bet pārsteidza kā tai viņu arēnai labs aprīkojums ar kamerām un ātruma radari utt. Ja NHL tā ir ikdiena, tad cik vēl komandām ir šādi aprīkojumi KHL?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-13 22:00, pirms 8 gadiem
Lielajiem heiteriem liela māksla atkal priecāties par to, ka ģinama zaudēja vienai no būsim godīgi - līgas spēcīgākajām komandām.

P.S - Neesmu ne heiteris ne fans, tāpēc Dieva dēļ LŪDZU neiesaistiet mani šitajā bezjēdzīgajā Heiteru - "kepku" karā.

     [+] [-]

, 2016-10-13 22:01, pirms 8 gadiem
Sāniņš rakstīja: Stabils sniegums gan Hk Rīga, gan dinamo riga izpildījumā! Abas krievijas čempionāta komandas ir pēdējās līgā! Kāda mūsu hokejistiem te varētu būt attīstība...
ko tad atttistiba notiek,ja esi 1.vieta? nu i domasana

  -1 [+] [-]

, 2016-10-13 22:01, pirms 8 gadiem
HMB-UVAZUHA-MAGJARAM rakstīja: SKA ir kolhoza everests, visos raditajos
Tieši tā, Ska un Minskas Dinamo varētu arēnas ziņā cīnīties ar Nhl! Nevis tik dēļ kamerām utt., bet arī apmeklētība ir laba! Bet ir taču visādas čerepovecas un vladivostokas halles

  +4 [+] [-]

, 2016-10-13 22:03, pirms 8 gadiem
Sāniņš rakstīja: Tieši tā, Ska un Minskas Dinamo varētu arēnas ziņā cīnīties ar Nhl! Nevis tik dēļ kamerām utt., bet arī apmeklētība ir laba! Bet ir taču visādas čerepovecas un vladivostokas halles
SKA ir kā paraugkolhozs ''Ādaži''. Tas saņem lielu valsts piešprici, pārējie ir pieticīgāki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-10-13 22:05, pirms 8 gadiem
Maikl30 rakstīja: ko tad atttistiba notiek,ja esi 1.vieta? nu i domasana
Kolhozs taču ir krievijas čempis ar viņu komandām un arī nekrievijas klubos spēlē ļoti daudz krieviņi, tāpēc viņiem par attīstību nebūtu jāiespringst.

     [+] [-]

, 2016-10-13 22:06, pirms 8 gadiem
Ļoti Nikns Jenots rakstīja: SKA ir viena no pasaules augstākā līmeņa hokeja komandām. Zaudēt šāda kaluma komandai, manuprāt ir tikai likumsakarīgi. Lai vai kā labi sevi parādīja Kalniņš, kaut ielaida četras ripas. Protams, ar lielu veiksmes palīdzību ielaidām tikai četras ripas, jo SKA varēja samest vairāk.
Acīmredzami SKA nespēlēja ar visu atdevi. Kā saka, uzgāzēja kad vajadzēja. Iespējams ja Rīga nebūtu iemetusi vārtus, rezultāts arī būtu palicis 0:2, tas tā.
Lai vai kā, Kalniņam milzumliels prieks atrasties laukumā ar tādām leģendām kā Datsjuks un Kovaļčuks, manuprāt katra hokejista un vēl jo vairāk vārtusarga sapnis, noķert šo leģendu mestās ripas.

Gan jau ka pēc spēles, Datsjuks nespēja sniegt autogrāfus mūsu puišiem.

Tas nekas, drīzumā arī spēlēsim pret vājākām komandām un tad cerēsim uz punktiem.

Vēlu veiksmi mūsu puišiem!

Par lielu Latviju!

Tikai Rīga, Tikai Dinamo!
Pasaules nomaini ar vārdu Krievijas un tad Tev daudzi saliks plusiņus. Nez vai SKA NHL tiktu plejofos. Visticamākais, ka kapātos ar Sabres tur pat pa lejasgalu.

  +3 [+] [-]

, 2016-10-13 22:08, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Ko padarīsi pret planētas spēcīgāko hokeja klubu!
Tu zini, ka Ziemeļkorejā sarkasms ir aizliegts ar likumu ...

     [+] [-]

, 2016-10-13 22:09, pirms 8 gadiem
normālforma, tgd laiks kāpt uz jauniem grāboņiem..

     [+] [-]

, 2016-10-13 22:12, pirms 8 gadiem
Ko te komentēt, zāģu sērija turpinās, redzēs cik tālu šoreiz aizies un vai kāds zaudēs arī galvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 22:16, pirms 8 gadiem
Ar4ers rakstīja: Ko padarīsi pret planētas spēcīgāko hokeja klubu!
Es kaut ko nogulēju ? Ģinamka spēlēja ar Pitsburgas Pingvīniem ???

  +1 [+] [-]

, 2016-10-13 22:18, pirms 8 gadiem
Dinaburga joprojām uz viļņa! Juris mierīgs, Sējējs kožļā.. viss rit savu gaitu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-10-13 22:35, pirms 8 gadiem
HMB-UVAZUHA-MAGJARAM rakstīja: vai es kadai reiz busu vajdzigs?
Chicken curry pica un noskaloju ar colu, iesaku. ko tu?
1 2 66 komentāri