Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Bruins" zaudējums: tā izlaist pārsvaru nedrīkst

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Bruins" zaudējums: tā izlaist pārsvaru nedrīkst
Kaspara Daugaviņa neizmantotā iespēja 3. pagarinājumā
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī ar Čikāgas "Blackhawks" uzvaru trešajā pagarinājumā pret Bostonas "Bruins" (4:3) sākās Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināls. Mūsu uzmanības centrā šobrīd ir Kaspara Daugaviņa neizmantotā iespēja īsi pirms mājinieku uzvaras vārtiem. Bet par visu pēc kārtas.

Pirmās trešdaļas pirmajā pusē laukumā pārliecinoši valdīja Čikāgas "Blackhawks". Pateicoties tam, ka labāk darbojās trešais un ceturtais uzbrucēju virknējums. Kaspars Daugaviņš atkal spēlēja trešajā maiņā kopā ar Taileru Seginu (pagājušajā sezonā ar 29 vārtiem bija "Bruins" labākais snaiperis un ar 67 punktiem - rezultatīvākais spēlētājs, bet šogad neattaisnoja cerības un 17 izslēgšanas spēlēs sāncenšu vārtsargu pārspējis tikai vienu reizi) un Riču Peverliju (pirms Gregorija Kempbela lauztās kājas spēlēja kā malējais, nevis centra uzbrucējs).

Pirmajos izgājienos uz ledus Daugaviņš ar partneriem lielākoties cīnījās aizsardzības zonā, bet pēc ripas iegūšanas spēlēja vienkārši un bez lieka riska, ar dažām piespēlēm tiekot līdz "Blackhawks" zonai, ripu raidot aiz mājinieku vārtiem un dodoties nomainīties. Taču 12. minūtē bija arī teicama iespēja izvirzīt "Bruins" vadībā, jo čikāgiešu vārtu priekšā valdīja apjukums. Līdzīga situācija bija arī mirkli pirms tam, kad pēc Breda Maršāna metiena no teicamas pozīcijas "Blackhawks" skaistā stilā glāba vārtsargs Korijs Kraufords.

Ja "Bruins" jau no paša sākuma spēlēja taktiski (vadošais aizsargu pāris Zdeno Hāra un Deniss Zeidenbergs pret "Blackhawks" kapteiņa Džonatana Teivza virknējumu, Patrīss Beržerons ar partneriem pret iepriekšējā spēlē trīs vārtus guvušo Patriku Keinu), tad Čikāga tā nedarīja - labākie aizsargi - Dankans Kīts un Brents Sībruks - nedevās laukumā pret "Bruins" rezultatīvāko virknējumu ar Davidu Krejči centrā.

Tieši Krejči ar partneriem 14. minūtē panāca 1:0 Bostonas "Bruins" labā. Aizsardzībā neveiksmīgi nospēlēja visi "Blackhawks" hokejisti, ar zviedru aizsargiem Niklasu Hjalmarsonu un Džoniju Oduju priekšgalā. Attēlā redzam, ka abi mājinieku aizsargi ir aiz vārtiem, bet ripa ir pie Krejči, kurš izvairījās no Hjalmarsona spēka paņēmiena un izdarīja piespēli, kas noveda līdz likumsakarīgam Milana Lučiča netraucētam metienam no vārtu priekšas. Katrs spēka paņēmiens ir no svara, bet šādās situācijās Hjalmarsonam vairāk uzmanības jāpievērš ripas iegūšanai.

"Bruins" iepriekš desmit mačos bija guvusi pirmos vārtus, un astoņas spēles bija izdevies aizvest līdz panākumam. Turklāt 21. minūtē izdevās pārsvaru dubultot. Uzmanības centrā atkal tie paši hokejisti: Hjalmarsons nospēlēja neveiksmīgi pie savas zilās līnijas - Lučičs viņu pieveica divcīņā, kā rezultātā izveidojās pretuzbrukums, kas noslēdzās ar Lučiča otrajiem vārtiem mačā un 2:0 Bostonas labā.

Redzam: kamēr Hjalmarsons ir paklupis pie zilās līnijas, vārtu guvējs Lučičs jau steidzas "Blackhawks" cietokšņa virzienā.

Hat trick finālā pēdējo reizi bija 1996. gadā Petera Forsberga izpildījumā. Komandas biedri pirms sērijas pavilka Lučiču "uz zoba" par to, ka viņš zināja, ka iepriekšējais oriģinālā sešinieka komandu fināls bijis 1979. gadā. Nebūtu nekāds brīnums, ka Lučičs zinātu faktu arī par Forsberga trim vārtiem. Līdz tam aizsniegties gan nebija pa spēkam.

Čikāga gan ātri vienus vārtus atspēlēja. Debitants Brendons Sāds laukuma stūrī uzvarēja divcīņu pret Zeidenbergu un pēc mirkļa iešāva ripu virs "Bruins" vārtsarga Tūkas Raska pleca. Ko deva uzvarētā cīņa ne tikai par ripu, bet arī par pozīciju? Attēlā redzams - kamēr Sāds izdara rezultatīvo metienu, Zeidenbergs vēl ir tālu no atgriešanās pozīcijā.

Turpinājumā Daugaviņš izlaida vairākus izgājienus laukumā. Bija virknējums ar Peverliju, Krisu Kelliju un Seginu, bija virknējums ar Danielu Paijē, Kelliju un Seginu.

Pēcāk "Bruins" palika trijatā pret pieciem mājiniekiem - mazākumā bija skaitliskā sastāva pārkāpums. Šoreiz Zeidenbergs bija labākais hokejists laukumā, kopā ar Hāru laukumā pavadot 2:32 minūtes pēc kārtas. Mirkli vēlāk noraidīts tika arī Hāra, un šajā situācijā lieliski spēlēja "Bruins" uzbrucēji - ātri atņemta ripa, pēc tam aktīvs forčekings "Blackhawks" zonā, kas sagādāja pamatīgas problēmas ar uzbrukuma uzsākšanu.

Nostrādāja arī vairākums - Beržerons panāca 3:1. "Bruins" skaitlisko pārsvaru nebija realizējusi tik ilgi, ka šis vārtu guvums tika pielīdzināts vienradža ieraudzīšanai. Bet ar to Bostonas prieki bija galā.

Kļūdījās debitants Torijs Krugs - aizsargs varēja ripu izmest no aizsardzības zonas, taču viņš mēģināja izdarīt piespēli Daugaviņam. Piespēle caur zonas vidu nevar beigties labi, un nebeidzās arī šoreiz. Ripu pārtvēra Endrjū Šovs, sekoja piespēle Deivam Bolandam, un rezultāts kļuva 3:2. Ar to Kruga pamatlaikam bija pielikts punkts.

"Blackhawks" smaidīja arī veiksme - pēc Odujas metiena no zilās līnijas ripa trāpīja "Bruins" aizsargam Endrjū Ferensam pa slidu un lēni šķērsoja Bostonas vārtu līniju. 3:3. Čikāgai bija nepieciešamas nepilnas 53 minūtes, lai gūtu vairāk vārtu pret "Bruins", nekā Pitsburgas "Penguins" iespēja četros mačos. Veiksme gan tika nopelnīta - visa mača garumā "Blackhawks" labāk cīnījās pie apmalēm, un tieši tas ļāva Odujam tikt pie metiena. Tieši Odujas parādīšanās pagājušajā sezonā ļāva atkal kopā spēlēt Kītam un Sībrukam.

Pagarinājums sagaidīja ar neskaitāmām izdevībām. Viena no tām tika arī Daugaviņa virknējumam - uz vārtiem lauzās Segins, bet pie vārtu priekšā esošās atlēkušās ripas pirms Daugaviņa paspēja Bolands. Tagad jāpārlec uz trešā pagarinājuma vidu, kad "Bruins" uzvaru varēja nodrošināt Daugaviņš. Metiens uzreiz - vārti. Mēģinājums apspēlēt vārtsargu - Stenlija kausa finālā tik ilga atrašanās vārtu priekšā netiek atļauta. Diemžēl.

Diemžēl, jo "Blackhawks" jau pēc divām minūtēm izcīnīja uzvaru. Atkal laukuma stūrī uzvarēta divcīņa, atkal metiens no zilās līnijas, tikai šoreiz ripas lidojuma trajektoriju vārtu priekšā laboja labākais mājinieku hokejists mačā Šovs - 4:3. Hāram vislielākās problēmas bija tieši pret agresīvo Šovu, nevis pret kādu no "Blackhawks" uzbrukuma līderiem.

Bostona nezaudēja Daugaviņa kļūdas dēļ. Protams, fakts, ka zaudējums tika piedzīvots tikai dažas minūtes pēc neizmantotās iespējas, ir sāpīgs, taču Stenlija kausa uzvarētāja nedrīkst pēdējā trešdaļā izlaist divu vārtu pārsvaru. Nedrīkst. It īpaši tādā stilā, kā to paveica "Bruins".

Turklāt jāuzskaita statistika pēc 60 minūtēm: "Blackhawks" hokejisti bija izdarījuši 78 metienus (39 pa vārtiem, 13 - garām, 26 bloķēti), kamēr "Bruins" - tikai 40 (25 pa vārtiem, divi garām, 13 bloķēti).

Kā to mainīt? Domājams, Krugam finālsērija ir galā. Vai līdzīgs liktenis gaida Daugaviņu? Viņa tuvākais sekotājs ir Džordans Kerons, kurš spēlēja Amerikas Hokeja līgas izslēgšanas spēlēs, bet Stenlija kausā laukumā vēl nav bijis. Tas, vai viņš būs pastiprinājums, labāk redzams treniņos, bet ir skaidrs, ka izmaiņas sekos.

Seko Twitter: @UlvisBrozhe

     [+] [-]

, 2013-06-13 15:03, pirms 11 gadiem
Nu nedrīkst finālā no 3:1 zaudēt!

  +4 [+] [-]

, 2013-06-13 15:20, pirms 11 gadiem
"Tagad jāpārlec uz trešā pagarinājuma vidu, kad "Bruins" uzvaru varēja nodrošināt Daugaviņš. Metiens uzreiz - vārti. Mēģinājums apspēlēt vārtsargu - Stenlija kausa finālā tik ilga atrašanās vārtu priekšā netiek atļauta. Diemžēl."

Kurš teicis, ka metot uzreiz obligāti tiktu gūti vārti? Bija pietiekami liela iespēja trāpīt virsū vārtsargam, kurš pietiekami ātri noreaģēja uz Lučiča piespēli Daugaviņam... Protams, bija arī iespējamība, ka trāpītu šādā epizodē, bet iespēja trāpīt bija arī pēc māņkustības... Abos gadījumos, manuprāt, 50/50 iespējamība bija trāpīt un Daugaviņš izvēlējās sev ērtāko...

     [+] [-]

, 2013-06-13 15:21, pirms 11 gadiem
Manuprāt, svarīgākā bloga daļā!
Bostona nezaudēja Daugaviņa kļūdas dēļ. Protams, fakts, ka zaudējums tika piedzīvots tikai dažas minūtes pēc neizmantotās iespējas, ir sāpīgs, taču Stenlija kausa uzvarētāja nedrīkst pēdējā trešdaļā izlaist divu vārtu pārsvaru. Nedrīkst. It īpaši tādā stilā, kā to paveica "Bruins".
Turklāt jāuzskaita statistika pēc 60 minūtēm: "Blackhawks" hokejisti bija izdarījuši 78 metienus (39 pa vārtiem, 13 - garām, 26 bloķēti), kamēr "Bruins" - tikai 40 (25 pa vārtiem, divi garām, 13 bloķēti).


Ja runā par sportacentra komentētājiem, tad ko tur daudz teikt, kauns, ka tik daudzi negatīvisma pilni cilvēki vispār interesējas par hokeju..

     [+] [-]

, 2013-06-13 15:34, pirms 11 gadiem
Kas ar Hortonu?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 15:35, pirms 11 gadiem
ta ir tikai viena spele, cmon nekas nav vel noticis

     [+] [-]

, 2013-06-13 15:46, pirms 11 gadiem
Lučiča 2.gols nuntāda konča. Ahhhhh

     [+] [-]

, 2013-06-13 15:46, pirms 11 gadiem
Gūža rakstīja: Kas ar Hortonu?
Es saprotu ka izsists plecs

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 15:54, pirms 11 gadiem
Tos visu troļļus ,vnk nobanot vajag ,lai te tādi nesmird vnk,lielie nolicēji ,vienīgais ko viņi māk ir ņaudēt ...!!!!!

Cerams daugava tālāk spēlēs ,domāju žuljens nav muļķis ,un Kasparu atstās ....!!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-13 16:03, pirms 11 gadiem
Domāju, otrreiz Kaspars šādu iespēju garām nelaistu un visticamāk mestu uzreiz... Es trenera vietā nemainītu Kasparu pret kādu citu, jo arī labākie bieži vien šādas epizodes neizmanto... un ne jau tāpēc viņus uzreiz sēdinās malā... kam negadās... nākamreiz zinās, kā šādā situācijā rīkoties...

  +3 [+] [-]

, 2013-06-13 16:09, pirms 11 gadiem
Besī, ka twitterī amerikāņi noliek daugavu.
Komanda no 3:1 vadības padir#a! Nav ko vainot daugavu, paši atļāva izlīdzināt. Bet to jau nekad neredz, tik meklē vainīgos.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 17:24, pirms 11 gadiem
Nu nevar jau teikt, ka Daugaviņš vsp neko neizdarīja pareizi, jo nospēlēja jau labi- prata ieslidot pie vārtiem, nolasīja spēli tā, lai pašam būtu iespēja gūt kādus vārtus. Tākā es domāju, ka to vien treneris novērtēs un Daugava spēlēs.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-13 17:33, pirms 11 gadiem
nu es domāju, ka tur nav variantu, Daugaviņam jāpaliek. Ja jau Hortons vēl tagad ir ārā. Ne jau viņš vienīgais nerealizēja savu momentu.

     [+] [-]

, 2013-06-13 17:47, pirms 11 gadiem
Ja tādu pārsvaru ''nedrīkst izlaist 3.trešdaļā'', tad Bruins jau sen bija jābūt brīvdienās. Toronto bija 4:1 pārsvars.

     [+] [-]

, 2013-06-13 18:07, pirms 11 gadiem
Nepatīk, ka treneris visu laiku jauc tās maiņas, pat spēles laikā.
Daugaviņam pretī pagadījusies laba maiņa- visiem 3.maiņas uzbrucējiem pa golam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja