Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" bez savainotā Girgensona mājās zaudē Vankūverai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" bez savainotā Girgensona mājās zaudē Vankūverai
Robins Lēners pret Aleksandru Barouzu
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Savainojuma dēļ nespēlējot latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, Nacionālās hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Bufalo "Sabres", kas, abus vārtus gūstot pirmajā trešdaļā, ar 2:4 atzina Vankūveras "Canucks" pārākumu.

Bufalo "Sabres", kas bija uzvarējusi trīs no pēdējām piecām spēlēm, piektajā minūtē izvirzījās vadībā. Izmantojot pretinieku kļūdu un komandas biedru presingu ripu ieguva Evans Rodrigess, kurš piesaistīja divu aizsargu uzmanību un vārtu priekšā atrada nepieskatīto Taileru Enisu, kuram ceturto vārtu sezonā gūšana problēmas nesagādāja – 1:0.

Taču līdz 17. minūtei Vankūveras "Canucks" bija izdevies pārņemt vadību – 2:1. Izlīdzinājumu panāca Bo Horvāts, kurš vairākumā pielaboja partnera metienu no zilās līnijas, savukārt Maikls Šaputs izcēlās dažas sekundes pēc vairākuma beigām. Džeks Aikels pazaudēja ripu pie saviem vārtiem, Daniels Sedīns atrada Šaputu, un viņš bija precīzs no dažiem metriem ar metienu augšējā stūrī.

Lai gan 16 sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām Bufalo "Sabres" prata panākt 2:2, pēc Rasmusa Ristolainena tālredzīgās piespēles nūju tukšu vārtu priekšā pieliekot Kailam Okposo, laukuma saimniekiem vairs izcelties neizdevās, kaut sāncenši četros no iepriekšējiem pieciem mačiem bija ielaiduši vismaz četras ripas.

Vankūveras "Canucks" uzvaras vārtus guva Aleksandrs Barouzs, kurš izmantoja ātru pāreju no aizsardzības uzbrukumā un partnera piespēli gar vārtiem. Savukārt pārsvaru dubultoja Šaputs, atkal izceļoties tūdaļ pēc vairākuma iztecēšanas. Aleksandrs Edlers no distances nodemonstrēja spēcīgu metienu, bet tā vietā piespēlēja jaunajam partnerim, un sekoja netraucēts metiens tukšos vārtos – 4:2.

Ar 56 spēlēs sakrātajiem 56 punktiem Bufalo "Sabres" Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem trešo vietu no apakšgala, apsteidzot tikai Karolīnas "Hurricanes" un Detroitas "Red Wings". Tiesa, Toronto "Maple Leafs", kas pašlaik aizņem pēdējo vietu, kas garantētu dalību izslēgšanas spēlēs, izcīnījusi tikai par pieciem punktiem vairāk.

Tūka Rasks atvairīja 25 metienus, palīdzot Bostonas "Bruins" savā laukumā ar 4:0 pieveikt nikno sāncensi Monreālas "Canadiens", un komandai tā bija trešā uzvara pēc kārtas kopš galvenā trenera Kloda Žiljēna atlaišanas. Otrajā trešdaļā Zdeno Hāra iemeta mazākumā, bet Davids Krejči realizēja vairākumu.

Nešvilas "Predators" 33. minūtē nonāca iedzinējos ar 0:3, tomēr tas netraucēja savā laukumā ar 5:3 pieveikt Dalasas "Stars". Atspēlēšanos ievadīja švieciešu aizsargs Romāns Jozi, kurš guva divus vārtus pēc kārtas, tostarp realizējot vairākumu. Pēc neveiksmīgā sākuma "Predators" kāpj uz augšu un tikai par vienu punktu atpaliek no trešās vietas Centrālajā divīzijā.

NHL regulārā sezona, 13. februāris

SpēleRez.
Devils – Sharks1:4
Wild – Red Wings6:3
Islanders – Avalanche5:1
Predators – Stars5:3
Bruins – Canadiens4:0
Sabres – Canucks2:4
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja