Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Bagatskis trenēs U20 vīriešu izlasi, Nerips turpinās strādāt ar jaunietēm

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Bagatskis trenēs U20 vīriešu izlasi, Nerips turpinās strādāt ar jaunietēm
Ainars Bagatskis. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas Basketbola savienības valde ceturtdien, 12. oktobrī, apstiprināja jaunatnes izlašu trenerus 2024. gadam. Piecas no sešām jaunatnes izlasēm nākamajā vasarā spēlēs Eiropas čempionāta A divīzijā, savukārt U20 vīriešu izlase – B divīzijā.

U20 jaunietes: galvenais treneris Aigars Nerips

Aigara Neripa pieredze ir unikāla – treneris strādājis 15 Eiropas jaunatnes čempionātos. Aizvadītajā vasarā viņa trenētā U20 izlase Viļņā un Klaipēdā izcīnīja vēsturisku panākumu, pirmo reizi Latvijas sieviešu basketbola vēsturē nopelnot sudraba medaļu.

Eiropas U20 čempionāts otro gadu pēc kārtas notiks Lietuvā – spēles paredzētas 6.-14. jūlijā Viļņā. Jau iepriekš bija zināms, ka dienvidu kaimiņi finālturnīru rīkos divus gadus pēc kārtas. Tāda iespēja pielāgota “zelta paaudzei” – lietuviešu juniores 2022. gadā uzvarēja Eiropas U18 čempionātā.

U20 jaunieši: galvenais treneris Ainars Bagatskis

Pieredzējušais speciālists no 2010. līdz 2017. gadam trenēja vīriešu valstsvienību. Bagatska trenētie vīri izcīnīja piekto vietu “EuroBasket 2017” Turcijā, uzrādot labāko rezultātu pēc neatkarības atjaunošanas (sievietēm labākais rezultāts – ceturtā vieta).

Bagatska jaunākais dēls Freds nākamajā gadā vairāk nevarēs pārstāvēt U20 izlasi. Trenerim būs citi pieturas punkti – Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrs notiks 12.-21. jūlijā Rumānijā. Bagatskis pašlaik trenē vienu no labākajiem Rumānijas klubiem “CSO Voluntari”.

U18 juniores: galvenais treneris Rūdolfs Rozītis

Latvijas juniores otro gadu pēc kārtas trenēs sieviešu basketbola kluba “Liepāja” galvenais treneris Rūdolfs Rozītis. Viņa trenētā komanda šogad, spēlējot bez Evelīnas Otto un Rainas Tomašickas, iekļuva Eiropas astoņu spēcīgāko izlašu vidū. Nākamais finālturnīrs notiks 3.-11. augustā Portugāles pilsētā Matusiņju.

U18 juniori: galvenā trenera pienākumu izpildītājs Krists Pīternieks

“RSU/VEF Rīga” galvenais treneris Krists Pīternieks līdz janvāra sākumā paredzētajai Baltijas jūras kausa izcīņai (ieskaitot) veiks junioru izlases stūrmaņa pienākumus. Pīternieks vairākos Eiropas čempionātos bijis galvenā trenera asistents. Finālturnīrs notiks 27. jūlijā – 4. augustā Somijas pilsētā Tamperē.

U16 kadetes: galvenā trenera pienākumu izpildītāja Ilze Ose-Hlebovicka

Ilze Ose-Hlebovicka no 1994. līdz 2007. gadam spēlēja sieviešu valstsvienībā, 106 spēlēs sakrājot 574 punktus. Vēlāk pievērsās treneres darbam, tostarp kopā ar Uldi Švēdi trenēja sporta kluba “Cēsis” sieviešu komandu. Pirmo reizi ar jaunatnes izlasi strādāja 2014. gadā, finišējot ceturtajā vietā Eiropas U18 čempionāta B divīzijas turnīrā.

Ose-Hlebovicka apstiprināta par U16 izlases galvenā trenera pienākumu izpildītāju līdz janvāra sākumā paredzētajai Baltijas jūras kausa izcīņai (ieskaitot). Eiropas čempionāts notiks 16.-24. augustā, bet tā norises vietu nosauks vēlāk.

U16 kadeti: galvenais treneris Edijs Šlesers

Edijs Šlesers 2023. gada vasarā ar Latvijas U18 izlasi izcīnīja pirmo vietu B divīzijas turnīrā, nopelnot ceļazīmi uz A divīziju. Šlesers ar 2008. gadā dzimušo spēlētāju paaudzi strādās LBS izcilības programmas ietvaros. Eiropas čempionāts notiks 9.-17. augustā Krētas salā.

Izmantotie resursi:
https://www.basket.lv/blog/apstipri...
Aigars Nerips: “Pēc uzvaras pār Itāliju atkāpšanās ceļa vairāk nebija”

  +3 [+] [-]

, 2023-10-12 17:35, pirms 7 mēnešiem
Bagijam laikam augstākais punkts karjerā jau ir bijis sasniegts.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-12 17:52, pirms 7 mēnešiem
Bagatska trenētie... ha, ha... ar 2017.gada izlases moduli pat kājbumbas Dainis būtu spējis izcīnīt 5to vietu!? Tieši Bagija neprašanas dēļ mums medaļas palika ceturtdaļfinālā!?
Pūt un palaid basketbols-gluži, kā dēls šim zipā!?
Paldies, kā spēlētājam, bet no trenera darba pa gabalu-īpaši izlasēm!?

     [+] [-]

, 2023-10-12 18:00, pirms 7 mēnešiem
Pip.. tāpēc ka Rumānijā notiek, Bagijam iedod U-20 vadīt... omg

  +4 [+] [-]

, 2023-10-12 18:01, pirms 7 mēnešiem
Bagijam ljoti daudz piezemeejoshu pieredzhu bijis kopsh 2017. gada. Paaraak arogants bija, njemot veeraa, ka ieveeribas cieniigi sasniegumi bija tuvu, bet beigaas netika sasniegti.

  +5 [+] [-]

, 2023-10-12 18:01, pirms 7 mēnešiem
viedoklis rakstīja: Bagatska trenētie... ha, ha... ar 2017.gada izlases moduli pat kājbumbas Dainis būtu spējis izcīnīt 5to vietu!? Tieši Bagija neprašanas dēļ mums medaļas palika ceturtdaļfinālā!?
Pūt un palaid basketbols-gluži, kā dēls šim zipā!?
Paldies, kā spēlētājam, bet no trenera darba pa gabalu-īpaši izlasēm!?
Nu, nu!
Atgādināt cik treneru centās ar to sastāvu kaut ko izdarīt, bet nesanāca? Kemzura aplauzās, tas serbu džeks vispār ne pēc kā neizskatījās. Bagijs to komandu salika pa plauktiņiem
Slēpts komentārs: Karlo

  -2 [+] [-]

, 2023-10-12 18:29, pirms 7 mēnešiem
Nepareiza izvēle!

Ar puišiem vajadzēja strādāt Vecvagaram !

Ar jaunietēm- Stełmaham !

  +2 [+] [-]

, 2023-10-12 18:53, pirms 7 mēnešiem
playthegame rakstīja: Nu, nu!
Atgādināt cik treneru centās ar to sastāvu kaut ko izdarīt, bet nesanāca? Kemzura aplauzās, tas serbu džeks vispār ne pēc kā neizskatījās. Bagijs to komandu salika pa plauktiņiem
Nejauc sastāvus, Bagijam jau tika cita paaudze.

  -2 [+] [-]

, 2023-10-12 18:54, pirms 7 mēnešiem
Karlo rakstīja: Mamma Mia! Nu, un ko Bagijs jauniešiem iemācīs? Joņojošu basketbolu "pa galvu, pa kaklu", bez aizsardzības, ar trīnīšu mētāšanu bezjēgā, ganīšanos pie perimetra, saspēlnieka pārdriblēšanos un nespēju vinnēt galotnes, jo treneris, lūk, nezin, kā to izdarīt? Citu treneru nebija?
U20 vairs grūti nosaukt par jauniešiem, tieši var salikt un pastāstīt kam jāpievērš uzmanība ieejot pro sportista gaitās

  +8 [+] [-]

, 2023-10-12 18:57, pirms 7 mēnešiem
viedoklis rakstīja: Bagatska trenētie... ha, ha... ar 2017.gada izlases moduli pat kājbumbas Dainis būtu spējis izcīnīt 5to vietu!? Tieši Bagija neprašanas dēļ mums medaļas palika ceturtdaļfinālā!?
Pūt un palaid basketbols-gluži, kā dēls šim zipā!?
Paldies, kā spēlētājam, bet no trenera darba pa gabalu-īpaši izlasēm!?
Bagijs pats izveidoja tā gada modeli, visi pēc Buļļa vēstules vairijās no izlases trenēšanas. Bagijs pirmais izveidoja kūltūru, kur spēlē tikai tie kas grib + uzticējās jaunajiem Bertānam, Skrēlniekam utt. Tajā EČ daudzi atzina, ka mūsu 1/4 fināls bija fināls pirms fināla. Diemžēl nepaveicās, nezinu kurš treneris būtu ko mainijis, ja Dontič no centra ar atsitienu pret vairogu pat meta iekšā.. Atgādināšu arī, ka pēc Bagija izlase izskatijās pēc miskastes un tikai Banki spējis atkal salikt lietas pa vietām.

  +2 [+] [-]

, 2023-10-12 19:05, pirms 7 mēnešiem
Bagijam jā godīgi nākamgad potenciāli ļoti spēcīga U20 var savākties ja visi būs veseli un visus stipros savāks ( Pinnis , Meinarts , Vītols , Blūms , Ozers un citi )
Slēpts komentārs: norden

  +2 [+] [-]

, 2023-10-12 21:05, pirms 7 mēnešiem
Anatolijs Krūklis rakstīja: Nepareiza izvēle!

Ar puišiem vajadzēja strādāt Vecvagaram !

Ar jaunietēm- Stełmaham !
Tam Vecvagaram, kas jau ar u-20 aptaisījās pēc pilnas programmas?
Un tam Šteļmaham, kas neko nezina par FP?

  +1 [+] [-]

, 2023-10-12 21:06, pirms 7 mēnešiem
Par kādiem nopelniem u16 meitenes vadīs Ilze Ose Hlebovicka? Kāds var pateikt?

  +3 [+] [-]

, 2023-10-12 22:48, pirms 7 mēnešiem
Robis rakstīja: Bagijs pats izveidoja tā gada modeli, visi pēc Buļļa vēstules vairijās no izlases trenēšanas. Bagijs pirmais izveidoja kūltūru, kur spēlē tikai tie kas grib + uzticējās jaunajiem Bertānam, Skrēlniekam utt. Tajā EČ daudzi atzina, ka mūsu 1/4 fināls bija fināls pirms fināla. Diemžēl nepaveicās, nezinu kurš treneris būtu ko mainijis, ja Dontič no centra ar atsitienu pret vairogu pat meta iekšā.. Atgādināšu arī, ka pēc Bagija izlase izskatijās pēc miskastes un tikai Banki spējis atkal salikt lietas pa vietām.
Tajā spēlē zaudēja treneris nevis komanda, pēdējā ceturtdaļā 100% slovēņu treneris izģērba bagiju un tas ir fakts. Bet tur protams arī abu treneru līmenis atšķīrās, labi zinām kur nokļuva pēc tam Kokoškovs un kur mūsējais.

     [+] [-]

, 2023-10-12 22:48, pirms 7 mēnešiem
Man liekas, ka tie, kas te cītīgi noliek Bagatski, laikam īsti nav pieskaitāmi pie jēdzīgiem basketbola izpratnē, kā arī ir, vai nu ar sklerozi, vai pārlieku zaļi, lai saliktu galvā pilnu hronoloģiju par to, kā vispār Bagijs un izlase nonāca līdz tam, lai 2017ajā spētu vispār tikt līdz tai 5ajai vietai, ko visi šobrīd sauc par briesmīgu neveiksmi.
Kad runā par izlases sastāvu, tad galīgi aizmirst, ka praktiski lielākā daļa sastāva bija galīgi nekas uz basketbola skatuves vai arī jau tika norakstīti, kā piemēram, Blūms, Janičenoks utt.
Jo galīgi aizmirstas fakts, ka to izlasi vairs negribēja ņemt neviens.
Bet komanda tika izveidota un izauklēta no galīgi zaļiem gurķiem plus sauja veterānu, tika izveidota izlase ar pavisam citu attieksmi un gaisotni.
2017 gadā izlases spēlētais basketbols bija ar reāli krutāko uzbrukumu visā čempionātā, to atzina visi pretinieku treneri. Jā, aizsardzība nebija Bagatska prioritāte, tam var piekrist. Bet uzbrukums bija elitàri labs, pat labāks par Bankī demonstrēto.

  -1 [+] [-]

, 2023-10-12 22:52, pirms 7 mēnešiem
Bujumbura rakstīja: Tajā spēlē zaudēja treneris nevis komanda, pēdējā ceturtdaļā 100% slovēņu treneris izģērba bagiju un tas ir fakts. Bet tur protams arī abu treneru līmenis atšķīrās, labi zinām kur nokļuva pēc tam Kokoškovs un kur mūsējais.
Sorrī, ja bumbu nevar iemest, tad to nevar izdarīt tieši spēlētàjs. Nezaudējām taktiski, nezaudējām dēļ tā, ka spēlēāji netiek pie laba metiena, ar vispār nebija problēma, zaudējām vairāk uz pieredzes un psiholoģiskās gatavības līmeņa starpības, zaudējām uz provokācijām, uz kurām iekrita tieši mūsu krutākie džeki.

     [+] [-]

, 2023-10-12 23:35, pirms 7 mēnešiem
Ļoti interesants lēmums, pozitīvā nozīmē!.. kad Bagatskis pēdējoreiz būtu strādājis tīri ar jaunatni?

Tai pašā laikā, tie, kas liek virsū Bagijam - neaizmirsīsim, kādas virsotnes ar, teiksim tā, pieredzējušāku LV izlasi sasniedza Vecvagars ar Štelmaheru

     [+] [-]

, 2023-10-13 03:40, pirms 7 mēnešiem
tādsnesportists rakstīja: Sorrī, ja bumbu nevar iemest, tad to nevar izdarīt tieši spēlētàjs. Nezaudējām taktiski, nezaudējām dēļ tā, ka spēlēāji netiek pie laba metiena, ar vispār nebija problēma, zaudējām vairāk uz pieredzes un psiholoģiskās gatavības līmeņa starpības, zaudējām uz provokācijām, uz kurām iekrita tieši mūsu krutākie džeki.
Nemuldi, zaudējām pirmkārt, ka garo (K.Bērziņu) nepaņēma, bet paņēma dvieļu padevēju par blatu...Garais pietrūka pret serbiem un tāpēc ceturdaļfinālā ar Slovēniju bija jāspēlē.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-13 07:48, pirms 7 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Tam Vecvagaram, kas jau ar u-20 aptaisījās pēc pilnas programmas?
Un tam Šteļmaham, kas neko nezina par FP?
Kas, Tev vispār humora izjūtas nav, vai?

     [+] [-]

, 2023-10-13 10:28, pirms 7 mēnešiem
atraktivsfans rakstīja: Par kādiem nopelniem u16 meitenes vadīs Ilze Ose Hlebovicka? Kāds var pateikt?
tas tagad,kamēr Rožlapa prom. Gan jau vasarā būs ar u16 pie stūres.

     [+] [-]

, 2023-10-13 12:59, pirms 7 mēnešiem
Rožlapam tieši tik pat mazs sakars ar u16, kā ar pagājušo EČ

     [+] [-]

, 2023-10-13 19:45, pirms 7 mēnešiem
balts rakstīja: Nemuldi, zaudējām pirmkārt, ka garo (K.Bērziņu) nepaņēma, bet paņēma dvieļu padevēju par blatu...Garais pietrūka pret serbiem un tāpēc ceturdaļfinālā ar Slovēniju bija jāspēlē.
Ja Tu par zaudējuma iemeslu sauc K.Bērziņa nepaņemšanu, tad tevi vispār nav iemesla nopietni uzklausīt