Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" panāk izlīdzinājumu septiņas minūtes pirms sirēnas, tomēr zaudē "Russkiye Vityazi"

"Rīga" panāk izlīdzinājumu septiņas minūtes pirms sirēnas, tomēr zaudē "Russkiye Vityazi"
Patriks Zabusovs guva astotos vārtus šosezon. Foto: www.hkr.lv

Trešo neveiksmi pēc kārtas Krievijas jaunatnes hokeja līgā (MHL) piedzīvoja hokeja klubs "Rīga", zaudējot "Russkiye Vityazi" ar 3:4, izšķirošos vārtus ielaižot vien piecas minūtes pirms pamatlaika beigam.

Pēc vakardienas zaudējuma ar 1:6 Aigars Cipruss veica izmaiņu vārtos, kurus Niklāva Rauzas vietā sargāja Bruno Brūveris. Gluži kā iepriekšējā cīņā, arī šodien rīdzinieki nonāca iedzinējos pirmajā periodā. Pēc Igora Ridčenko metiena no zilās līnijas ripa lidoja garām, un no apmales atleca tieši uz nūjas Danilam Moisejevam, kura priekšā bija tukšais vārtu stūris – 0:1. Rīdzinieki atspēlējās jau otrā perioda sākuma pateicoties Patrikam Zabusovam, kurš pārtvēra vārtsarga Kirila Čerepanova piespēli laukuma spēlētājam, izlauzās vārtu priekšā un iemeta ripu tukšajā stūrī – 1:1. "Rīgas" labākajām snaiperim tie bija astotie vārti šosezon.

Mača vidū lauvas ar veiksmes palīdzību izvirzījās vadībā. Pēc Jegora Mateiko metiena ripa trāpīja pa aizsargstīklu, izleca atpakaļ laukumā un ar rikošetu no Čerepanova muguras ielidoja vārtos – 2:1. Mājinieki atbildēja pēdējā minūtē, kad Marks Verba uzreiz pēc ieslidošanas zonā meta, pārspējot Brūveri, bet sekundi pirms otrā pārtraukuma pirmo vārtu autors Moisejevs saņēma piespēli no laukuma stūra un neatvairāmi meta augšējā stūrī – 2:3.

„Rīga” meklēja iespējas panākt izlīdzinājumu, un septiņas minūtes pirms sirēnas viesiem tas izdevās. Pēc Renāra Kārkla metiena no tālās distances ripa nonāca līdz vārtu priekšai, kur to savāca Rūdolfs Polcs un iemeta vārtsargam starp kājsargiem – 3:3. Tomēr mājinieki nenolaida rokas, un spēja izraut uzvaru. Pēc Moisejeva mēģinājuma pārspēt Brūveri izslidojot no aizvārtes ripa gar vairāku „Rīgas” spēlētāju nūjām nonāca pie Leona Zambahidze, kurš no šaurā leņķa iemeta ceturto ripu rīdzinieku vārtos – 3:4.

Priekšpēdējā minūtēs Kostas Gusevs rupji nospēlēja pret mājinieku aizsargu Vjačeslavu Sarajevu, saņemot 2+10 minūšu sodu. Pirms tam uz noraidīto soliņu tika aizsūtīts Deniss Fjodorovs, līdz ar ko „Rīgai” bija jāspēlē trijatā pret pieciem. Mājinieki atzīmējās arī piekto reizi, tomēr tiesneši vārtus neieskaitīja, jo ripa nonāca vārtos no „Russkiye Vityazi” spēlētāja slidas.

„Rīga” piedzīvoja piekto zaudējumu pēdējos sešos mačos. Ar 12 punktiem 14 spēlēs Aigara Ciprusa vadītā komanda ieņem 14. vietu Rietumu konferencē. Nākamos divus mačus rīdzinieki aizvadīs 15. un 16. oktobrī pret „Kapitan”.

Krievijas jaunatnes hokeja līga, 12. oktobris

Rīga – Russkiye Vityazi 3:4 (0:1; 2:2; 1:1)
Vārti: 16:08 Moisejevs (Ridčenko) 0:1, 21:19 Zabusovs 1:1, 31:05 Mateiko 2:1, 39:35 Verba (Piļenkovs) 2:2, 39:59 Moisejevs (Ismagilovs, Zambahidze) 2:3, 53:39 Polcs (Kārkls, Millers) 3:3, 55:43 Zambahidze (Moisejevs) 3:4
Metieni: 25:36
Iemetieni: 26:26
Soda minūtes: 20:6
Vārtsargi: Bruno Brūveris – Kirils Čerepanovs

Izmantotie avoti:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт