Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Cicips vēlreiz atspēlē mačbumbu, dzimšanas dienā spēlēs "Masters" finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Cicips vēlreiz atspēlē mačbumbu, dzimšanas dienā spēlēs "Masters" finālā
Stefans Cicips
Foto: AP/Scanpix

Grieķu tenisa sensācija Stefans Cicips pēdējo dienu tīņa vecumā pavadīja, gūstot vēl vienu iespaidīgu uzvaru Toronto notiekošajā "Rogers Cup" turnīrā, kur pusfinālā atspēlēja vienu mačbumbu un ar 6:7(4), 6:4, 7:6(7) pieveica Kevinu Andersonu.

Stefans Cicips gandrīz zaudēja mačā, kurā netika nobreikots. Kevinam Andersonam bija 0/4 breikbumbu realizācija, esot tuvu uzvarai ar divu taibreiku palīdzību. Cicips pirmajā taibreikā no 4:1 zaudēja sešās izspēlēs pēc kārtas, bet otrajā izsēja divas mačbumbas, beigās tomēr triumfējot.

Cicips izšķirošā seta taibreikā bija vadībā ar 6:4 jeb divām mačbumbām pēc kārtas. Stefanam turpinājumā nelāga sitienu secība – dubultkļūda, "forehand" auts Andersona otrās serves izspēlē un "backhand" auts, atsitot pretinieka otro servi.

Andersons tā ieguva mačbumbu, kuru Cicips iespaidīgi atspēlēja, uzvarot garā izspēlē pie rezultāta 6:7. Tā pabeigta ar neatvairāmu diagonālo "backhand" sitienu. Cicips pēc tam paņēma vēl vienu punktu ar savu servi, iegūstot trešo mačbumbu, un tūlīt vēl vienā garā izspēlē palīdzēja Andersonam bumbiņu raidīt autā.

Cicips ceturtajā mačā pēc kārtas uzvarēja Top 10 spēlētāju, iepriekšējās trīs dienās uzvarot Dominiku Tīmu, Novaku Džokoviču un Aleksandru Zverevu. Pagājušā gada čempions Zverevs piektdien izlaida uzvaru, neizservējot maču un arī neizmantojot divas mačbumbas.

Līdz šim pēdējais spēlētājs ar četrām Top 10 uzvarām "Masters 1000" turnīros bija Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš arī izcēlās Toronto, 2014. gadā spējot pieveikt Džokoviču, Endiju Mareju, Grigoru Dimitrovu un Rodžeru Federeru.

Ranga 27. vietā esošais Cicips ar fināla sasniegšanu nopelnījis Top 15 debiju un šodien, savā 20. dzimšanas dienā, plkst. 23:00 titula mačā tiksies ar to pašu pretinieku, kas viņam pretī stājās arī karjeras pirmajā finālā aprīlī "ATP World Tour 500" turnīrā Barselonā. Cicips tur ar rezultātu 2:6, 1:6 zaudēja Rafaelam Nadalam. Spānis sestdien otrajā pusfinālā ar 7:6(3) 6:4 apspēlēja Karenu Hačanovu, kuru uzvarējis visos četros mačos, nezaudējot nevienā setā (9-0).

     [+] [-]

, 2018-08-12 09:33, pirms 6 gadiem
Cicips 😂

     [+] [-]

, 2018-08-12 10:04, pirms 6 gadiem
Cicipiņš

     [+] [-]

, 2018-08-12 12:09, pirms 6 gadiem
Andersons ar savu pieredzi un servi varēja drošāk nospēlēt. Reāli atdeva uzvaru. Tas tā. Es pats minēju iespēju, ja būs šis duelis, Rafa varētu zaudēt. Ja Cicipas spēlēs kā vakar, tad brīnuma nebūs. Pie savas serves diezgan mocījās, otro servi sita nost, arī garās izspēles Andersons vadīja. Pret Rafu būs jāvada spēle un jātrāpa daudz 1.servju. Tā jau puisis ar vēsu galvu, kas pagaidām arī ir viņa trumpis.