Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vai Latvijas čempionus uzzināsim jau šovakar?

Jānis Celmiņš

Vai Latvijas čempionus uzzināsim jau šovakar?
Andrejs Jamrovskis pirms gada čempionu kausu saņēma kā "Biolars/Jelgava" kapteinis. Šovakar viņam, iespējams, būs otrā iespēja.
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar Latvijas volejbola čempionāta tiks aizvadīta trešā spēle cīņā par uzvaru čempionātā. Šobrīd sērijā līdz trim uzvarām ar 2-0 vadībā atrodas pērnā gada čempioni „Biolars/Jelgava” volejbolisti, kuri šovakar lūkos noslēgt sēriju. Saprotams, ka „Poliurs/Ozolnieki” komanda to centīsies nepieļaut. Mača sākums Jelgavā pulksten 17.00, tiešraide LTV7 kanālā.

Tā nu sanācis, ka, līdzīgi kā aizvadītajā gadā, arī šogad visas Latvijas čempionāta finālsērijas spēles risinās Zemgales olimpiskajā centrā, kas ir Jelgavas komandas ierastā mājvieta. Pirmajā sērijas mačā „Biolars” uzvarēja vairāk nekā pārliecinoši (3:0), bet otrajā cīņā laukumā jau ritēja līdzīgāka cīņa. Ja dažas nepiedodamas kļūdas mazāk otrā seta galotnē būtu pieļāvuši „ozīši”, tad nez kā vēl otrais mačs būtu noslēdzies, taču ko nu vairs… Zaudējums 1:3, kas nozīmēja, ka trešajam mačam viena no komandām (Jelgavas) gatavojas kā pēdējam šosezon.

Pirmo divu sērijas spēļu gaita apliecināja, ka finālam krietni gatavāks ir Jurijs Deveikus un viņa vadītā „Biolars/Jelgava” komanda. Vai trešajā mačā kaut kas mainīsies, šķiet, ka nē. Ja vien piektajā ātrumā pēkšņi neieliks brāļi Aivis un Armands Āboliņi un Gatis Garklāvs (epizodiski ceturtajā „robā lika” jau otrajā mačā), tad „ozīšiem” variantu maz. Tāpat Ozolnieku komandai jāservē vēl agresīvāk, nekā otrajā mača, lai gan šajā ziņā līkne finālsērijā ir augšupejoša. Visas sezonas garumā Ozolnieku komandai bijušas problēmas ar bloku, un arī finālsērijas rezultāti to apliecina (skatīt zemāk), vēl viens ierocis, kuru beidzot laiks likt iegšā.

Pirms gada „Biolars” zeltu nodrošināja četrās spēlēs. Vai šogad tas izdosies trijās? No prognozēm šo rindu autors atteiksies. Reizi jau apdedzinājos… Otrreiz? Nē paldies.

Līdzšinējās sērijas rezultatīvākie spēlētāji

SpēlētājsPunkti
Andrejs Baburovs40
Reinis Pekmanis33
Mārcis Jirgensons23
Gatis Garklāvs23
Pēteris Aukmanis20
Armands Āboliņš20
Aivis Āboliņš18

Līdzšinējās sērijas labākie bloķētāji

SpēlētājsPunkti
Pēteris Aukmanis9
Edgars Baiks6
Reinis Pekmanis5
Andrejs Baburovs5
Kārlis Volodins4

Mača sākums pulksten 17.00, tiešraide LTV7 kanālā.