Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Rūdolfs Rozītis: "Galotnē vairāk netrakojām un neārdījāmies"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Rūdolfs Rozītis: "Galotnē vairāk netrakojām un neārdījāmies"
Rūdolfs Rozītis un Liepājas treneris Armands Misus
Foto: Mārtiņš Sīlis

"Zane Neilande šodien bija monstrs cīņā par atlēkušajām bumbām. Ieva Jundase nospēlēja savu līdz šim labāko spēli Latvijas Universitātē. Biju patīkami pārsteigts par meiteņu uzņemšanos," izcīnot svarīgu uzvaru cīņā pār iekļūšanu pārspēlēs, Latvijas Universitātes galvenais treneris Rūdolfs Rozītis uzslavēja spēlētājas par koncentrēšanos un izpildījumu atbildīgajā spēlē pret "TTT juniorēm".

Ceturtajā ceturtdaļā “TTT juniores” spēlēja emocionāli, izmantoja presingu, izcīnīja daudz bumbu uzbrukumā. Uz kā rēķina noturējāties?
Komandai, atšķirībā no spēles pret Latvijas U16 izlasi, galotnē izdevās nospēlēt nosvērti. Pagājušajā reizē ceturtajā ceturtdaļā trakojām un ārdījāmies. Šodien notika otrādi. Pretinieču soliņš ļoti aktīvi iesaistījās spēlē, taisīja troksni, taču mēs to uztvērām mierīgi. Spēlētājām nevajadzēja atgādināt par spēles nozīmi, pašas visu saprata. Paldies meitenēm par cīņu, viņas ir malači!

Iekļūšanai pārspēlēs nepieciešama vēl viena uzvara.
Treneris Gunārs Gailītis saka: nevajag neko rēķināt, jāiet un jāspēlē. Ievērojām tieši tādu nostāju. Šobrīd nozīme ir tikai spēlēm Raplā un Tartu. Mēģināsim Igaunijā spēlēt tikpat labi kā šodien. Ja to izdarīsim, visam jābūt kārtībā.

Otrajā puslaikā vairāk neizdevās izcīnīt tik daudz atlēkušo bumbu.
Toties pirmajā puslaikā zem groziem uzvarējām pārliecinoši. Pēc pārtraukuma sāka izpausties nogurums. Manuprāt, fiziskās sagatavošanās plānā pieļāvu kļūdas, tāpēc komanda fiziski ir nosēdusies. Nav pārāk labi, ja regulārās sezonas pēdējās spēlēs jācīnās ar nogurumu. Šī iemesla dēļ veicu vairāk maiņu un spēles sāk savādāks starta piecnieks. No otras puses, visas meitenes labi iekļāvās spēlē. Viņām pārmetumu nav.

Vai komanda ir spējusi pārvarēt Evas prombūtni?
Tādās situācijās komandas darbu nosaka vairāku apstākļu kopums. Notikušajā saskatu savu vainu – Evai bija pārāk lielas slodzes. Viņa piedalījās ļoti daudz spēlēs. Pārstāvēja Latvijas Universitāti un vienlaikus Jaunajā Sieviešu basketbola līgā spēlēja Ventspils sastāvā. Eva gribēja un izdarīja daudz, taču man vajadzēja viņu piebremzēt.

Priecājos par Evas attieksmi. Viņa visu uztver pozitīvi. Ļoti rūpīgi strādā un pēc operācijas sākusi atjaunošanās darbu. Eva ir malacis, jo viņas attieksme pozitīvi ietekmē visu komandu. Tagad iniciatīvu jāuzņemas citām meitenēm. Jā, Evas savainojums mūs ietekmēja, taču šobrīd tas pavēris iespējas citām spēlētājām. Eva atgriezīsies un viss būs kārtībā.