Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Melbārža ekipāža Eiropas čempionātā nepiedalīsies, cīnīsies Eiropas kausā

Rolands Eliņš

Nedēļas nogalē Vācijā, Vinterbergas trasē, bobslejisti un skeletonisti Pasaules kausa posma ietvaros cīnīsies Eiropas čempionātā, taču Oskara Melbārža ekipāža piedalīsies Eiropas kausa posmā, cerot uzlabot savu pozīciju sezonas kopvērtējumā.

No Latvijas skeletonistiem Eiropas čempionātā piedalīsies Martins Dukurs, Tomass Dukurs, Lelde Priedulēna, savukārt gan divnieku, gan četrinieku kamanas vadīs Oskars Ķibermanis un Uģis Žaļims. Pēc sezonas sākuma izlaišanas sacensību apritē atgriezies arī pilots Oskars Melbārdis, taču Latvijas komanda pieņēmusi lēmumu Melbārdi uz EČ nesūtīt.

Tā vietā Melbārda ekipāža kopā ar izlases treneri Sandi Prūsi devies uz Šveici, kur Sanktmoricas trasē piedalīsies Eiropas kausa izcīņas posmā. Eiropas kausa sezona kotējas zemāk nekā PK posmi, taču arī Eiropas kausā tiek sadalīti kopvērtējuma punkti, kas nosaka ekipāžas reitingu un attiecīgi arī iespējas izvēlēties starta grupu nākamajās sacensībās.

Portāls Bobslejs.lv vēsta, ka tieši ar domām par labāku starta vietu gaidāmajā pasaules čempionātā pieņemts lēmums sūtīt Melbārža ekipāžu uz Eiropas kausa posmu šajā nedēļas nogalē. Melbārdis izlaistā sezona sākuma dēļ savas pozīcijas pasaules rangā krietni zaudējis - šobrīd divniekos viņam ir 25. vieta kopvērtējumā, bet četriniekos 19. pozīcija.

Turklāt šoreiz Šveicē paredzētas trīs punktu sadalīšanas sacensības - viena divniekos un divas četriniekos. Turklāt nākamajā nedēļā tieši Sanktmorica uzņems PK nākamo posmu, kas varētu Melbārdim dot papildu priekšrocības, jo šo trasi viņš būs paspējis iemēģināt treniņbraucienus un sacīkstēs jau šonedēļ.

Izmantotie resursi:
Šonedēļ Eiropas čempionāts Vinterbergā |...

     [+] [-]

, 2017-01-12 16:25, pirms 7 gadiem
šobrīd divniekos viņam ir 25. vieta kopvērtējumā, bet četriniekos 19. pozīcija.

ne jau pec PK kopv., noteiks starta vietu PC,bet gan pec IBSF ranga,kur shobriid Oskars 2niekos ir 65.,bet 4niekos-45

     [+] [-]

, 2017-01-12 16:35, pirms 7 gadiem
sheit vares redzeet EK:
Live Tv | Enjoy St. Moritz

     [+] [-]

, 2017-01-12 16:40, pirms 7 gadiem
Ļoti labs lēmums no stratēģiskā viedokļa, jo šajā Eiropas kausa posmā pie šī brīža kondīcijas var dabūt krietni vairāk punktu IBSF reitingam nekā PK posmā. Pie tam šie treniņbraucieni palīdzēs arī PK posmā pēc nedēļas būt dažas vietas augstāk.

     [+] [-]

, 2017-01-12 16:48, pirms 7 gadiem
pec punktiem- 1.v EK=13. v PK

     [+] [-]

, 2017-01-12 16:51, pirms 7 gadiem
šito jau pēdējā translācijā Prūsis teica...

     [+] [-]

, 2017-01-12 16:58, pirms 7 gadiem
diezgan gudrs lēmums pieņemts Oskara gadijumā , jo Vinterbergā uz augstām vietām tāpat īsti nevarēja cerēt, jo atkopjās pēc traumas un pagaidām švaks starts ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja