Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Vēbers: "Protams, komandas pavēli ignorēju"

Vēbers: "Protams, komandas pavēli ignorēju"
Pēc Silverstonas posma visi bija priecīgi un laimīgi...
Foto: AFP/Scanpix

Pēc vakardienas F1 Silverstonas posma, kurā pirmo uzvaru šosezon izcīnīja spāņu F1 braucējs Fernando Alonso, uzmanības centrā nonākusi ''Red Bull'' komanda, kura pēdējos apļos aizliedza Markam Vēberam apdzīt Sebastjanu Fetelu.

Vakar pēdējos apļos Marks Vēbers, kurš tobrīd bija trešajā vietā, noķēra sev priekšā esošo Fetelu. Vēbers bija ātrāks par komandas biedru, tāpēc viņš arī nolēma uzbrukt Fetela otrajai pozīcijai. Lai arī Vēberam reizes četras-piecas esot teikts, lai neapdraud Fetela pozīciju, austrālietis atzīst, ka viņš esot ignorējis šo ziņojumu.

''Ja Alonso pēdējos apļos izstātos, tad mēs ar Fetelu varētu cīnīties par pirmo vietu,'' pēc sacīkstēm teica austrālietis. ''Protams, komandas pavēli ignorēju, jo gribēju cīnīties par augstāku pozīciju. Gan Fetels, gan es darījām visu to labāko. Tajā brīdī netaisījos saskrieties ar kādu citu. Nejūtos, ka esmu komandas otrais pilots. Gribu braukt līdz beigām. Kad līdz finišam bija apmēram pieci apļi, pa radio saņēmu ziņas, lai saglabāju savu pozīciju, bet…”

Savs izskaidrojums šajā visā ir arī komandas vadītājam Kristianam Horneram. ''Saprotu Vēbera vilšanos, taču, ja viņi (Fetels un Vēbers) būtu mainīgās lomās, tad rīkotos tieši tāpat. Mums jau ir pieredze, kad abi sportisti, cīnoties savā starpā, zaudē punktus, tāpēc, raugoties no komandas viedokļa, mums tas nebija vajadzīgs. Pēdējā līkumā sadūrās Felipes Masas un Luisa Hamiltona formulas, tāpēc mums tādas beigas nebija vajadzīgas, jo tas viss ir komandas interesēs – izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu. Jau pirms sacensībām pilotiem un komandas personālam pateicu, ka svarīgākais ir komandas rezultāts. Tagad Fetels kopvērtējumā ir palielinājis savu pārsvaru, Vēbers pakāpies uz otro vietu, kā arī komanda palielinājusi pārsvaru konstruktoru kausā.”

Tāpat Horners atzina, ka šonedēļ plānojot aiz slēgtām durvīm izrunāties ar Marku Vēberu.

Lielbritānijas "Grand Prix" rezultāti

VietaPilotsKomandaLaiks
1.AlonsoFerrari1h28:41.194
2.VettelRed Bull-Renault+ 16.511
3.WebberRed Bull-Renault+ 16.947
4.HamiltonMcLaren-Mercedes+ 28.986
5.MassaFerrari+ 29.010
6.RosbergMercedes+ 1:00.665
7.PerezSauber-Ferrari+ 1:05.590
8.HeidfeldRenault+ 1:15.542
9.SchumacherMercedes+ 1:17.912
10.AlguersuariToro Rosso-Ferrari+ 1:19.108
11.SutilForce India-Mercedes+ 1:19.712
12.PetrovRenault+ 1:20.600
13.BarrichelloWilliams-Cosworth+ 1 aplis
14.MaldonadoWilliams-Cosworth+ 1 aplis
15.Di RestaForce India-Mercedes+ 1 aplis
16.GlockVirgin-Cosworth+ 2 apļi
17.D'AmbrosioVirgin-Cosworth+ 2 apļi
18.LiuzziHRT-Cosworth+ 2 apļi
19.RicciardoHRT-Cosworth+ 3 apļi

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...

  -3 [+] [-]

, 2011-07-11 11:48, pirms 13 gadiem
žēl, ka nelija lietus, patiesībā cerēju, ka Anglijā līs, bet nekā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-11 11:58, pirms 13 gadiem
komandas paveles ir visas komandas. kada to izdara mazak uzkritosi(mclaren), kada pamanamak(Ferrari), bet ta ir neatnemama F1 sastavdala. katra komanda velas lai vinu pirmais numurs izcina vairak punktu. Masa, Batons un Vebers ir izteikti otrie numuri un viniem ar to jarekinas, ka nejau vini ir tie kuriem tituls tiks izcinits.

     [+] [-]

, 2011-07-11 12:00, pirms 13 gadiem
Smuki jau nav tās komandu pavēles, bet komandas intereses ir svēta lieta.
Ja reiz RB visu stavku liek uz Fettelu, tad Veberam gribot negribot būs jasamierinās ar savu lomu komandā.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-11 12:02, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: komandas paveles ir visas komandas. kada to izdara mazak uzkritosi(mclaren), kada pamanamak(Ferrari), bet ta ir neatnemama F1 sastavdala. katra komanda velas lai vinu pirmais numurs izcina vairak punktu. Masa, Batons un Vebers ir izteikti otrie numuri un viniem ar to jarekinas, ka nejau vini ir tie kuriem tituls tiks izcinits.
Var jau saprast arī šos pilotus, jo nevienam negribās būt ieroču nesējam.
Kaut kā jau savas spalvas arī ir jauzbužina.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-11 12:08, pirms 13 gadiem
ja reiz Webers ignoree RB paveeles tad tur taa lieta vareetu buut dikten interesanta - skatoties uz vinja liigumu- jo diezin vai Horners atljaus shaadu austraaliesha izgaajienu.
Bet cepuri nost Webera priekshaa, vecis zin ka ilgi vinja karjera vairs neturpinaasies un tamdelej veel uz peedeejiem gadiem censhas nopelniit labu liigumu kaada no vadoshajaam komandama- taa tik turpinaat

  -1 [+] [-]

, 2011-07-11 12:20, pirms 13 gadiem
kreicakungs rakstīja: ja reiz Webers ignoree RB paveeles tad tur taa lieta vareetu buut dikten interesanta - skatoties uz vinja liigumu- jo diezin vai Horners atljaus shaadu austraaliesha izgaajienu.
Bet cepuri nost Webera priekshaa, vecis zin ka ilgi vinja karjera vairs neturpinaasies un tamdelej veel uz peedeejiem gadiem censhas nopelniit labu liigumu kaada no vadoshajaam komandama- taa tik turpinaat
Atklāti nepildot komandas pavēles jaunu līgumu vadošā komandā nenopelnīsi. Kura gan komanda gribēs sev pilotu uz kuru nevar paļauties, ka tas ievēros komandas intereses.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-11 12:24, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Var jau saprast arī šos pilotus, jo nevienam negribās būt ieroču nesējam.
Kaut kā jau savas spalvas arī ir jauzbužina.
taisniba, bet ir tadi piloti kuri jau no dabas ir otrie numuri un izteikti luzeri. ka piemeram Masa, Baricello, Haidfelds, Trulli. sava zina ari Batons ir tads laga puika.
F1 virsotne ir nezeliga vide. visi labakie esosie piloti un sava laika labakie Alonso, Hamis, Fettels, sumahers, Senna, Prosts, Montoija, Raikonens u.c. ir vai ir bijusi piloti kuriem ieksa sez lielaks vai mazaks velnins. katram varbut ir savas metodes, bet draudigas situacijas jebkurs no viniem varetu paradit ari savu skarbo rakstura skautni nosargajot komandas simpatijas sava puse.

     [+] [-]

, 2011-07-11 12:30, pirms 13 gadiem
Fruktists rakstīja: Atklāti nepildot komandas pavēles jaunu līgumu vadošā komandā nenopelnīsi. Kura gan komanda gribēs sev pilotu uz kuru nevar paļauties, ka tas ievēros komandas intereses.
Nu ja kluseejot pildiis visu ko RB vinjam liek Webers praktiski tad arii paraxta sev spriedumu - max 1 gada liigums ieksh RB kaa 2. numurs un vareetu pa lielam teikt ka karjera vinjam cauri - bet taadam kaa Webers es domaaju veel sezonas 3 noteikti buutu pa speekam paciiniities gan par uzvaraam gan arii pie noteiktu apostaaklju sakritiibas par titulu - bet ne ieksh RB sisteemas

  +1 [+] [-]

, 2011-07-11 12:34, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: ņems tā ,kurai vajadzīgs tāds līderis kā Wēbers! un uz viņu arī strādās, un skaidrs,ja viņš necīnītos par čempi, tad noteikti, darbotos, bet vēl jau viss ir priekšā, un pacīnīties gribās.
būs komandas, Ferrari- cerams, būs pirmie rindā!
Neņems. Arī pirmajam nummuram citreiz var tikt dotas komandas, piemēram neapdzīt priekšā braucošo "komandas otro". Jo komandām vienmēr prioritāte būs komandas intereses, un ja pilots tās nerespektē, tad tāds nav vajadzīgs. Pie tam Webers nav arī pirmā lieluma zvaigzne kura var atļauties dažādas vaļības pret komandu.
Kaut gan pilnībā viņu saprotu un arī atbalstu, tāpēc drusku žēl ka viņš pats savu nākotni ar šitādiem gājieniem apdraud. Varēja vismaz izlikties ka rācija saplīsusi

     [+] [-]

, 2011-07-11 12:38, pirms 13 gadiem
kreicakungs rakstīja: Nu ja kluseejot pildiis visu ko RB vinjam liek Webers praktiski tad arii paraxta sev spriedumu - max 1 gada liigums ieksh RB kaa 2. numurs un vareetu pa lielam teikt ka karjera vinjam cauri - bet taadam kaa Webers es domaaju veel sezonas 3 noteikti buutu pa speekam paciiniities gan par uzvaraam gan arii pie noteiktu apostaaklju sakritiibas par titulu - bet ne ieksh RB sisteemas
Nesaku ka klusējot un visas. Bet šī pavēle bija pilnīgi pamatota no komandas puses, un no tā ieguva visi (Izņemot skatītājus , arī Wēbers. Jo riskējot un apdzenot Vetelu nekas daudz kopainā nemainītos, bet abu avārijas gadījumā gan būtu sūdi... iespējamais ieguvums bija krietni niecīgāks par iespējamo zaudējumu, ja kautkas saiet greizi.

     [+] [-]

, 2011-07-11 12:41, pirms 13 gadiem
bet kursh moto-auto sports ir bez riska? jaa ok piekriitu RB neveeleejaas riskeet ar punktiem konstruktorkausaa un individuaalajaa- bet atraaviens no p[aareejiem vinjiem lauj riskeet - un shoreiz jau nu gan vajadzeeja atljaut paciiniities jo nedomajau ka Webers un Vetels ciiniitos tik agresiivi ka izlidotu - bet nu katra kljuudinja kko maksaatu - citreiz es piekristu paveeleem - bet ne shoreiz
Fruktists rakstīja: Nesaku ka klusējot un visas. Bet šī pavēle bija pilnīgi pamatota no komandas puses, un no tā ieguva visi (Izņemot skatītājus , arī Wēbers. Jo riskējot un apdzenot Vetelu nekas daudz kopainā nemainītos, bet abu avārijas gadījumā gan būtu sūdi... iespējamais ieguvums bija krietni niecīgāks par iespējamo zaudējumu, ja kautkas saiet greizi.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-11 12:43, pirms 13 gadiem
Fruktists rakstīja: Neņems. Arī pirmajam nummuram citreiz var tikt dotas komandas, piemēram neapdzīt priekšā braucošo "komandas otro". Jo komandām vienmēr prioritāte būs komandas intereses, un ja pilots tās nerespektē, tad tāds nav vajadzīgs. Pie tam Webers nav arī pirmā lieluma zvaigzne kura var atļauties dažādas vaļības pret komandu.
Kaut gan pilnībā viņu saprotu un arī atbalstu, tāpēc drusku žēl ka viņš pats savu nākotni ar šitādiem gājieniem apdraud. Varēja vismaz izlikties ka rācija saplīsusi
Nu nepateiks nekad Alonso lai neapdzen vai palaiž garām Masu, tāpat kā to neteiks Fetelam attiecībā pret Vēberu, Hamiltonam pret Batonu utt... gadījumu, kad otrais pilots ir priekšā pirmajam labi redzējām pagaišgad..un ar ko tas beidzās? "Felippe!! Fernando is faster than You...!!!"...

  +1 [+] [-]

, 2011-07-11 12:47, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: taisniba, bet ir tadi piloti kuri jau no dabas ir otrie numuri un izteikti luzeri. ka piemeram Masa, Baricello, Haidfelds, Trulli. sava zina ari Batons ir tads laga puika.
F1 virsotne ir nezeliga vide. visi labakie esosie piloti un sava laika labakie Alonso, Hamis, Fettels, sumahers, Senna, Prosts, Montoija, Raikonens u.c. ir vai ir bijusi piloti kuriem ieksa sez lielaks vai mazaks velnins. katram varbut ir savas metodes, bet draudigas situacijas jebkurs no viniem varetu paradit ari savu skarbo rakstura skautni nosargajot komandas simpatijas sava puse.
Tieši tā - var patikt vai nepatikt kāds no tiem, bet tieši personības, līdera dotumi, spēja ap sevi pulcināt cilvēkus ne katram ir. Tie paši Masa, Baričello ir tipiski ieroču nesēji un paši vien sevi viņi tādā pozīcijā zināmā mērā ir nolikuši. Masam pasaka palaid - palaiž, Rubensam pasaka palaid - palaiž - bez ierunām...tas pats Baričello vispār ir interesants cilvēks...tagad pēc kara mētājās ar kulakiem par to cik viss bij negodīgi utt, bet laikā kad tas viss notika un varēja izrādīt savu nepatiku, tad pacietīgi sēdēja stūrī ar sev iedalīto zupas bļodu

     [+] [-]

, 2011-07-11 12:50, pirms 13 gadiem
nu bet kaa ir ar Weberu? vai tieshaam vinsh ir tik tipisks 2. numurs? es domajau ka vinsh mieriigi vareetu kljuut par komandas liideri - bet protams ne RB ne Makos un pat ne Ferrari jo tur ir savi luteklji- reaalakaie varianti Mercedes un Renault
killo2000 rakstīja: Tieši tā - var patikt vai nepatikt kāds no tiem, bet tieši personības, līdera dotumi, spēja ap sevi pulcināt cilvēkus ne katram ir. Tie paši Masa, Baričello ir tipiski ieroču nesēji un paši vien sevi viņi tādā pozīcijā zināmā mērā ir nolikuši. Masam pasaka palaid - palaiž, Rubensam pasaka palaid - palaiž - bez ierunām...tas pats Baričello vispār ir interesants cilvēks...tagad pēc kara mētājās ar kulakiem par to cik viss bij negodīgi utt, bet laikā kad tas viss notika un varēja izrādīt savu nepatiku, tad pacietīgi sēdēja stūrī ar sev iedalīto zupas bļodu

  +1 [+] [-]

, 2011-07-11 12:58, pirms 13 gadiem
kreicakungs rakstīja: nu bet kaa ir ar Weberu? vai tieshaam vinsh ir tik tipisks 2. numurs? es domajau ka vinsh mieriigi vareetu kljuut par komandas liideri - bet protams ne RB ne Makos un pat ne Ferrari jo tur ir savi luteklji- reaalakaie varianti Mercedes un Renault
Vēbers nav tipisks 2. nr. Tam džekam ir iekšas, bet nu kā jau tu teici iekš RB, Makiem un Ferrari 1.nr vietas jau ir aizņemtas...

     [+] [-]

, 2011-07-11 13:05, pirms 13 gadiem
killo2000 rakstīja: Vēbers nav tipisks 2. nr. Tam džekam ir iekšas, bet nu kā jau tu teici iekš RB, Makiem un Ferrari 1.nr vietas jau ir aizņemtas...
par to jau arii iet runa - vnk Webers juut ka max RB vinjam piedaavaas 1 gadu veel un tas buus viss - tapeec vinsh censhas pieraadiit ka var buut liideris neatkariigii no taa kas ir vinja komandas biedrs.. bet nu jaa... ja uz komandu uzliek miiksto atklaati ar jau nekaadu spiidosho paraugu neraada - bet toties pieraada cik vinjam veel ir iekshaa un to ka vecis ir speejiigs uz daudz ko veel

  -1 [+] [-]

, 2011-07-11 13:34, pirms 13 gadiem
Ja pat komandas vadītājs atzīst, ka ir dotas pavēles, tad par to ir jāsaņem sods! Kāda atšķirība ir pavēlēt palaist garām vai neuzbrukt? Konsekvencei jābūt.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-11 13:35, pirms 13 gadiem
ja būtu mainītās lomās, tad būtu tāpat. vot to gan es gribētu redzētu, nevis ziņu taupi degvielu un fetels uzreiz bliež garām

  +3 [+] [-]

, 2011-07-11 13:40, pirms 13 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Ja pat komandas vadītājs atzīst, ka ir dotas pavēles, tad par to ir jāsaņem sods! Kāda atšķirība ir pavēlēt palaist garām vai neuzbrukt? Konsekvencei jābūt.
šogad pamainīti noteikumi un komandu pavēles vairs neskaitās sodāmas. Tiesa palicis noteikumu punkts ka var sodīt par nesportisku rīcību utt...bet nu kā traktēt kas ir nesportiska rīcība...tas laikam tiktu izspriests aizkulišu cīņās pēc vajadzības

     [+] [-]

, 2011-07-11 14:04, pirms 13 gadiem
kreicakungs rakstīja: nu bet kaa ir ar Weberu? vai tieshaam vinsh ir tik tipisks 2. numurs? es domajau ka vinsh mieriigi vareetu kljuut par komandas liideri - bet protams ne RB ne Makos un pat ne Ferrari jo tur ir savi luteklji- reaalakaie varianti Mercedes un Renault
Renault būs atpakaļ Kubica - izteikts pirmais numurs. Savukārt Mercedes turpinās āxtīties - nominēs par pirmo numuru kādu vācu pensionāru, bet reāli pirmais būs Rosbergs. Tā kā jāskatās būtu Williams, Sauber vai Force India virzienā...
Taču domāju, ka kad emocijas būs noplakušas, tad atkal būs pilnīga saskaņa starp Horneru un Vēberu

     [+] [-]

, 2011-07-11 15:21, pirms 13 gadiem
Luix rakstīja: Renault būs atpakaļ Kubica - izteikts pirmais numurs. Savukārt Mercedes turpinās āxtīties - nominēs par pirmo numuru kādu vācu pensionāru, bet reāli pirmais būs Rosbergs. Tā kā jāskatās būtu Williams, Sauber vai Force India virzienā...
Taču domāju, ka kad emocijas būs noplakušas, tad atkal būs pilnīga saskaņa starp Horneru un Vēberu
nu sava taisniiba jau tew ir - vnk RB max 1 sezonu veel vinju paturees un ko taalaka??... bet nu sports ir laimesspeele un var notikt da jebkas

     [+] [-]

, 2011-07-12 23:26, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: komandas paveles ir visas komandas. kada to izdara mazak uzkritosi(mclaren), kada pamanamak(Ferrari), bet ta ir neatnemama F1 sastavdala. katra komanda velas lai vinu pirmais numurs izcina vairak punktu. Masa, Batons un Vebers ir izteikti otrie numuri un viniem ar to jarekinas, ka nejau vini ir tie kuriem tituls tiks izcinits.
Par batonu gan iebilstu (lai gan viņš nav manu iecienītāko sportistu topā (bet vēl zemāk ir Hamiltons)). Iebilstu tādeļ, ka F1 pasaules čempions (un ne jau pirms 20, bet pāris gadiem) nemēdz klūt par otro pilotu. Esmu pārliecināts, ka Batons būtu parakstījis ligumu ar švakāku komandu par mazāku samaksu, lai tikai nebrauktu kā otrais. McLaren viņu vareja pievilināt tikai ar līgumu, ka šim būs tiesības cīnities trasē ar Hamiltonu, neskatoties uz situāciju... Cita lieta, ka McLaren viņu čakarē... Viens no tā ir piemērs ar it kā nejauši nepieskrūvētu riteni šajā sacīkstē. Ja, tā medz gadīties... arī tas ka lolloopop paceļ par agru, tieši tāpēc loti viegli slēpt šādas izdaribas... Bet McLaren tas nav nekas jauns... tāpat pedejos pāris gadus čakarēja Raikonenu, tāpat čakarēja Alonso... Lai gan es biju McLaren fans kopš Sennas laikiem, bet pēc Raikonena aiziešanas es fanoju par visiem - tikai ne par McLaren. Un vēl - Man arī Ferrari agrāk likās ka ļaunuma impērija (es taču biju McLaren fans), taču pēc tam sapratu, ka tāda pati vien komanda kā citas (ar saviem stiķiem un niķiem - un visu laiku labāko F1 braucēju, patika man tas vai nepatika, bet bija jāatdzīst) vien ir, tikai ja citas to slēpj Ferrari nepārāk, turklāt angļu valodā rakstošiem žurnālistiem ir tendence Ferrari piekasīties jebkurā gadījumā).

     [+] [-]

, 2011-07-12 23:30, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Smuki jau nav tās komandu pavēles, bet komandas intereses ir svēta lieta.
Ja reiz RB visu stavku liek uz Fettelu, tad Veberam gribot negribot būs jasamierinās ar savu lomu komandā.
Vēbers nav no tiem, kas samierinās... vai atgādināt viņa un R. šumahera attiecības un cīņas un sadursmes trasē, vai vēl agrākus notikumus? Komandas pavēli, kā teikts, saņēma 5 aplus pirms beigām, bet vēl priekšpēdēja aplī cīnījas par visiem 100% lai apdzīõtu Fetelu.

     [+] [-]

, 2011-07-12 23:34, pirms 13 gadiem
Fruktists rakstīja: Atklāti nepildot komandas pavēles jaunu līgumu vadošā komandā nenopelnīsi. Kura gan komanda gribēs sev pilotu uz kuru nevar paļauties, ka tas ievēros komandas intereses.
Par otro viņu protams neņems, bet es nedomāju, ka viņš par otro vispār ies. Nejauc tādu leģendu ka Vēbers ar pakaļskrējēju un roklaižu kā Barikelo vai Masa (īpaši pirmais, kuram vienīgā talantīgā sezona bija pēdējā sezona Stewart komandā)

     [+] [-]

, 2011-07-12 23:36, pirms 13 gadiem
Pedejais_vacietis rakstīja: ņems tā ,kurai vajadzīgs tāds līderis kā Wēbers! un uz viņu arī strādās, un skaidrs,ja viņš necīnītos par čempi, tad noteikti, darbotos, bet vēl jau viss ir priekšā, un pacīnīties gribās.
būs komandas, Ferrari- cerams, būs pirmie rindā!
Ja par hokeja jautājumiem es tev parasti nepiekrītu tad par šo + 100

     [+] [-]

, 2011-07-12 23:46, pirms 13 gadiem
playthegame rakstīja: taisniba, bet ir tadi piloti kuri jau no dabas ir otrie numuri un izteikti luzeri. ka piemeram Masa, Baricello, Haidfelds, Trulli. sava zina ari Batons ir tads laga puika.
F1 virsotne ir nezeliga vide. visi labakie esosie piloti un sava laika labakie Alonso, Hamis, Fettels, sumahers, Senna, Prosts, Montoija, Raikonens u.c. ir vai ir bijusi piloti kuriem ieksa sez lielaks vai mazaks velnins. katram varbut ir savas metodes, bet draudigas situacijas jebkurs no viniem varetu paradit ari savu skarbo rakstura skautni nosargajot komandas simpatijas sava puse.
Par Batonu un Haidfeldu nepiekrītu, lai arī neesmu viņu fans un neuzskatu bpar tiem talantīgākajiem, bet tomēr neviens no viņiem nav izteikts 2.numurs (īpaši ja tu, kā Batons esi F1 čempions, lai gan ar to mašīnu tāpat ka 1997.gadā Vilnēva gadījumā - pat Haralds šlēgelmilhs būtu kluvis par F1 čempionu). Arī par Trulli līdz galam negribas piekrist. Cita lieta ir tā, ko šiem sportistiem uzspiež, komandas vadība. Par Barikelo un Masu gan 100% piekrītu (lai gan kad Masa vēl brauca Sauber man viņš likās tīri daudzsoloss un talantīgs, bet tomēr neizturēja pārbaudījumu ar naudu... upurēja iespēju riskēt un kaut kad kļūt par čempionu citā komandā, par labu nodrošinātai lielai algai, un ilgam kontraktam, bet 2.pilota vietai Ferrari).

     [+] [-]

, 2011-07-12 23:53, pirms 13 gadiem
Fruktists rakstīja: Neņems. Arī pirmajam nummuram citreiz var tikt dotas komandas, piemēram neapdzīt priekšā braucošo "komandas otro". Jo komandām vienmēr prioritāte būs komandas intereses, un ja pilots tās nerespektē, tad tāds nav vajadzīgs. Pie tam Webers nav arī pirmā lieluma zvaigzne kura var atļauties dažādas vaļības pret komandu.
Kaut gan pilnībā viņu saprotu un arī atbalstu, tāpēc drusku žēl ka viņš pats savu nākotni ar šitādiem gājieniem apdraud. Varēja vismaz izlikties ka rācija saplīsusi
Par komandas interesēm - muļķības, ja vien nenorit ļoti sīva sacensība un tās šķir tikai punkts vai pāris (kas tagad tā nav). Savulaik pats Ferrari boss Luka DiMotedzimolo, un arī žans Tods ir izteikušies, ka vini cīnās par F1 čempiona titulu braucēju ieskaitē. Lai arī konstruktoru kauss ir pagodinājums un atsevišķas privilēģijas, tomēr pēc gadiem neviens neatcerēsies konstruktora kausa ieguvēju, bet tikai braucēju kas bija Nr.1!!!! Lūk tā, ceru tas tev nav jaunums, vai F1 tikai pāris gadus skaties?

     [+] [-]

, 2011-07-13 00:07, pirms 13 gadiem
Fruktists rakstīja: Nesaku ka klusējot un visas. Bet šī pavēle bija pilnīgi pamatota no komandas puses, un no tā ieguva visi (Izņemot skatītājus , arī Wēbers. Jo riskējot un apdzenot Vetelu nekas daudz kopainā nemainītos, bet abu avārijas gadījumā gan būtu sūdi... iespējamais ieguvums bija krietni niecīgāks par iespējamo zaudējumu, ja kautkas saiet greizi.
Droši vien tu nekad nekādās sacensībās ar augstu likmi neesi piedalījies, ja vari teikt, ka Vēbers ir ieguvējs. Sekojot F1 25 gadus (arī Vēbera karjerai, protams) varu teikt, ka viņš labāk avarētu mēģinādams apdzīt nekā labprāt atteiktos no vietas (vinš jau ir to parādījis, neatceries viņa sadursmes ar agrākajiem komandas biedriem???). Un pareizi darītu... šumi tikai tāpēc pamanīja un sāka cienīt / neieredzēt (pretinieki) [protams 1.mā lieta bija talants]. Vēber vienmēr ir bījis nepaklāvīgs cīnītājs (diemžēl ne vienmēr viņam veicies ar komandām) un ticu, ka viņš tāds arī paliks.... Protams vinš nav iudiots un ja izšķirtos Fetela vai viņa čempiona tituls, tad gan jau viņš rīkotos tāpat ka šumis 2003.gada pēdejā sacīkstē Japanā. Atceries? Lai gan iespējams Vēbers tomēr ietu uz pilnu klapi. Vispār vajadzētu ieviest F1 noteikumu, ka, lai tu tiktu kronēts par čempionu pedējais posms tev ir jauzvar (atrunas varētu būt skaidri parbaudāmas tehniskas problēmas), neskatoties cik punktus esi priekšā, citādi visa rēķināsana un pavēles daudz ko sačakarē (atkal atceramies 2003.gada pedējo sacīksti, kā vienu no spilgtākajiem pēdējo gadu piemēriem).

     [+] [-]

, 2011-07-13 00:23, pirms 13 gadiem
killo2000 rakstīja: Tieši tā - var patikt vai nepatikt kāds no tiem, bet tieši personības, līdera dotumi, spēja ap sevi pulcināt cilvēkus ne katram ir. Tie paši Masa, Baričello ir tipiski ieroču nesēji un paši vien sevi viņi tādā pozīcijā zināmā mērā ir nolikuši. Masam pasaka palaid - palaiž, Rubensam pasaka palaid - palaiž - bez ierunām...tas pats Baričello vispār ir interesants cilvēks...tagad pēc kara mētājās ar kulakiem par to cik viss bij negodīgi utt, bet laikā kad tas viss notika un varēja izrādīt savu nepatiku, tad pacietīgi sēdēja stūrī ar sev iedalīto zupas bļodu
šeit piekritu - abi - gan Masa gan Barikelo savulaik lieliski startēja attiecīgi Sauber un Stewart. Būtu mazāk mantkārīgi un pacietīgāki, varēja cerēt uz lidera lomu kada komandā un iespējams pat kādu titulu, tacu tiko pie abiem piekantējās Ferrari, abi uzreiz aizskrēja uz turieni, zinot, ka priekšā ir šumis un ka šiem jacer, ka ar šo notiks kaut kas ļoti slikts, lai šiem dotu zaļo gaismu uzvarām (tāpat kā bija ar Ediju ērvinu (pareizā uzvārda izrunas, pirmais burts latviski jāizruna kā platais "ē")))

     [+] [-]

, 2011-07-13 00:28, pirms 13 gadiem
killo2000 rakstīja: Vēbers nav tipisks 2. nr. Tam džekam ir iekšas, bet nu kā jau tu teici iekš RB, Makiem un Ferrari 1.nr vietas jau ir aizņemtas...
Diemžēl. Turklāt priekš paša Vēbera, gan augšminētajām komandām (lai gan tomēr jāsaka, ka Vēbers ar jaunāks nekļūst, vajadzēja kļūt par lideri pirms dažiem gadiem (es domāju konkurētspējīgā komandā)).