Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

DU izrāpjas no bezdibeņa, bet atkal zaudē piektajā setā

Agris Suveizda

DU izrāpjas no bezdibeņa, bet atkal zaudē piektajā setā
"Lāses-R" galvenais treneris Raimonds Vilde
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar "Daugavas" sporta namā Rīgā tika aizvadīta Latvijas volejbola čempionāta bronzas sērijas trešā spēle. Daugavpils Universitāte (DU) pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem spēja saņemties un uzvarēt abos nākamajos, tomēr piektajā setā ar rezultātu 15:13 triumfēja mājiniece "Lāse-R" - 3:2 spēlē un 2-1 sērijā.

Sērijas pirmajā spēlē DU Rīgā uzvarēja četros setos un mājās bija ļoti tuvu tam, lai panāktu jau 2-0. Daugavpiliešiem izšķirošajā piektajā setā bija piecu punktu pārsvars, bet seta galotnē dominēja "Lāse-R", kas sērijā panāca izlīdzinājumu. Izskaņā demonstrētā dominance turpinājās arī šovakar, kad "Lāse-R" pirmajā setā pakāpeniski audzēja pārsvaru un otrajā tehniskajā pārtraukumā devās ar desmit punktu pārsvaru - 16:6. Viesi nespēja atrast nekādus pretargumentus un setu zaudēja ar iespaidīgu 15 punktu deficītu - 10:25.

Otro setu "Lāse-R" sāka ar trim punktiem pēc kārtas, un šī sākuma ofensīva uzdeva toni visam setam. "Lāsei-R" neizdevās iegūt tikpat milzīgu pārsvaru kā pirmajā setā, bet tā spēja pretiniekus turēt itin stabilā attālumā un setu uzvarēt ar 25:20. Arī trešo setu labāk sāka mājinieki (4:1), bet tad DU guva četrus punktus pēc kārtas un piespieda Raimondu Vildi pieprasīt pusminūtes pārtraukumu. Rīdzinieki atguva vadību (10:9), bet tad nekavējoties sekoja Latgales prettrieciens - pieci punkti pēc kārtas, un 14:10 uz rezultāta tablo. Setā DU uzvarēja ar astoņiem punktiem - 25:17.

Daugavpils Universitāte, šķiet, bija beidzot sajutusi pārliecību par saviem spēkiem un devās vadībā ceturtā seta pirmajā tehniskajā pārtraukumā - 8:6. Nākamajā tehniskajā pārtraukumā daugavpiliešu pārsvars bija dubultojies - 16:12. Lai arī mājiniekiem izdevās atkal pietuvoties līdz divu punktu attālumam (15:17), setu viņi glābt nespēja - 21:25. Piektajā setā iniciatīva joprojām atradās viesu rokās, kas jau sākumā ieguva trīs punktu pārsvaru - 5:2. "Lāse-R" gan atguvās un pēc trim punktiem pēc kārtas piespieda pretiniekiem pieprasīt pārtraukumu - 9:7.

"Lāse-"R pievienoja vēl divus punktus (11:7), bet tad bija viesu kārta lauzt spēles gaitu. Edgara Toča sitiens bez bloka, "Lāses" sitiens autā un blokā, un rezultāts vairs bija tikai 10:11. Galotnē "Lāse-R" gan nosargāja nelielo pārsvaru un svinēja uzvaru gan setā (15:13), gan visā spēlē (3:2). Daugavpils Universitāte no sešām play-off spēlēm jau piekto reizi spēlēja piekto setu un pamanījusies zaudēt visos piecos. Lāse-R" tagad ir tikai vienas uzvaras attālumā no Latvijas bronzas, un nākamā spēle jau svētdien notiks Daugavpilī.

Lāse-R - DU 3:2 (25:10, 25:20, 17:25, 21:25,15:12)

     [+] [-]

, 2013-04-12 12:11, pirms 11 gadiem
5 sets beidzās ar 15-13 lūdzu izlabot!!!

Tiesnesis pie 6-7 man liekas ka samelojās un lāsei par labu!!!