Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Cīņa uz šaurās Baltijas līgas pusfināla laipas: Ozolnieki pret Jelgavu

Jānis Celmiņš

Cīņa uz šaurās Baltijas līgas pusfināla laipas: Ozolnieki pret Jelgavu
Matīss Gabdulļins
Foto: jelgavasvestnesis.lv

Šodien un rīt Igaunijas pilsētā Pērnavā risināsies Baltijas volejbola līgas “Final 4” turnīrs, kurā dalību ņems arī divas Latvijas komandas – “Biolars/Jelgava” un “Poliurs/Ozolnieki”. Liktenim labpaticies abas mūsu komandas kopā savest jau pusfinālā, kas nozīmē, ka pēc astoņu sezonu pārtraukuma finālā spēlēs arī kāds mūsu klubs. Latvijas klubu duelis šovakar plkst. 19.00 tiešraidē tiks demonstrēts Sportacentrs.com TV kanālā.

Volejbola komanda “Jelgava/Biolars” Baltijas četru spēcīgāko komandu vidū pratusi iekļūt pirmoreiz. Ļoti spraigā un aizraujošā 1/4 fināla trešajā sērijas spēlē jelgavnieki prata pieveikt Lietuvas klubu “Tauras”. Jelgavā mēļo, ka Lietuvas komandai zaudējums bijis tik sāpīgs, ka pēc spēles komandas spēlētāji pie Zemgales Olimpiskā centra pat izvicinājuši dūres… savā starpā.

Jāteic gan, ka arī jelgavnieki bija ļoti tuvu tam, lai neiekļūtu labāko četru komandu skaitā, bet “Final 4” sacensībām Jurija Deveikus vadītā komanda gatavojas nopietni, taču ne kādā īpašā ritmā. Jelgavas un Ozolnieku komandu savstarpējās spēles vienmēr bijušas spraigas, un paredzams, ka izņēmums nebūs arī šī reize. “Domāju spēle būs ļoti interesanta – kā jau tas ir ikreiz, kad savā starpā sacenšas Jelgavas un Ozolnieku komandas,” stāsta “Jelgava/Biolars” galvenais treneris Jurijs Deveikus. “Mēs nestrādājam īpaši, gatavojoties spēlei ar Ozolnieku komandu – visi spēlētāji zina, ka jāmobilizējas uz katru spēli, jānoskaņojas, jāstrādā ar maksimālu atdevi laukumā un no tāda skatījuma šī būs vēl viena spēle ar nākamo komandu. Spriedzi nejūtam, konkurenci respektējam, taču sevišķi arī negatavojamies – strādājam ierastā ritmā,” turpina Deveikus.

Baltijas līgas pamatturnīrā ieguvuši sesto vietu, “Ozolnieki/Poliurs” spēja mobilizēties, pieveikt “RTU/Robežsardze” vienību un sasniegt Baltijas “Final Four”. Lai gan 1/4 fināla sērijas pirmajā mačā “ozīši” rīdziniekiem pretī nespēja likt praktiski neko, nākamajās divās cīņās prata sakārtot gan galvas, gan arī savu spēli. “Priecājos, ka komanda spēja sezonas beigās atrast savu spēli un nostabilizēties laukumā gan fiziski, gan psiholoģiski. Daudzu spēlētāju pašaizliedzība laukumā un tieši mierīga, pārliecināta spēle ceturtdaļfinālā bija mūsu uzvaru atslēga,” stāsta “Ozolenieki/Poliurs” galvenais treneris Guntis Atars. “Mūsu un Jelgavas komandas spēles vienmēr ir sevišķas – tāds savstarpējais derbijs gadu garumā, tādēļ noteikti gatavojamies spēlei kā duelim ar principiālu un ne vienkāršu pretinieku. Spēles dienā arī pārliecināsimies vai to sniegumu, ko rādījām mūsu līdzjutējiem ceturtdaļfinālā varēsim demonstrēt arī spēlē Pērnavā”, turpina Atars.

Jelgavas un Ozolnieku komandas šosezon savstarpējās cīņās tikušās trīs reizes. Baltijas līgas divās cīņās uzvaras dalītas uz pusēm, bet Latvijas kausa izcīņas finālā pārāki bija jelgavnieki. Šī statistika gan šobrīd ir vēsture, un skaidrs, ka šovakar viss sāksies no jauna. Jelgavnieku lielākais pluss pirms pusfināla varētu būt stabilāka servju uzņēmēju līnija, kamēr “ozīši” pretī var likt tikai sev raksturīgo komandas garu. Skaidrs, ka svaru kausus par labu vienai vai otrai komandai var nosvērt vienību līderi. Jelgavas komandā pie tādiem jāpieskaita Matīss Gabdulļins, Aleksandrs Kudrjašovs un Mārcis Jirgensons, bet Ozolnieku komandā līderu groži savās rokās būtu jāņem Ansim Medenim, Armandam Āboliņam, kā arī “bloku karalim” Raimondam Vilmanim. Abu komandu sastāvos ir gados jauni cēlāji, viņu aukstasinība var būt svarīgs aspekts kā vienas tā otras vienības panākumā.

Zemgales derbijam starts tiks dots plkst. 19.00, un cīņa tiešraidē tiks demonstrēta Sportacentrs.com TV kanālā.

Otrajā no pusfināliem tiksies Arta Caica pārstāvētā “Rakvere”, kas no tālākās cīņas 1/4 finālā izslēdza regulārā čempionāta vicelīderi “Tallinas Selver”, un regulārā turnīra uzvarētāji – “Parnu” volejbolisti. Šī pusfināla sākums plkst. 16.00.

Baltijas līgas uzvarētāji (iepriekš Schenker līga)

2006. gads: Ozolnieki
2007. gads: Tallinas Selver
2008. gads: Tallinas Selver
2009. gads: Tallinas Selver
2010. gads: Tallinas Selver
2011. gads: Tallinas Selver
2012. gads: Tartu Pere Leib
2013. gads: TTU
2014. gads: Tallinas Selver
2015. gads: Tartu Bigbank

Baltijas līgas “Final 4” spēles Sportacentrs.com TV kanālā

Sestdien, plkst. 19.00 Poliurs/Ozolnieki – Biolars/Jelgava
Svētdien, plkst. 16.00 FINĀLS

Abas augstākminētās spēles, kā arī cīņa par trešo vietu (svētdien plkst. 13.00) tiešraidēs būs skatāmas arī portālā Sportacentrs.com.

Par Sportacentrs.com TV kanālu:

Sportacentrs.com TV kanāls no 2016. gada 1.janvārā ir pieejams visā Latvijā bezmaksas apraidē. Tajā ik mēnesi iespējams skatīties vairāk nekā 30 dažādu sporta veidu tiešraides, kā arī aktuālās intervijas ar Latvijas sportistiem vai sporta dzīves cilvēkiem.

  -3 [+] [-]

, 2016-03-12 10:15, pirms 8 gadiem
Finālā spēlēs Parnu un Biolars.
Zelts Parnu
Bronza Rakverei

  -2 [+] [-]

, 2016-03-12 10:41, pirms 8 gadiem
Gados jauku cēlāji?😄😄 Jansons 25 gadu jauns - smieklīgi👌, bt nu par ožiem

  -1 [+] [-]

, 2016-03-12 10:41, pirms 8 gadiem
In jauni cēlāji

  +1 [+] [-]

, 2016-03-12 11:24, pirms 8 gadiem
zaxx rakstīja: Finālā spēlēs Parnu un Biolars.
Zelts Parnu
Bronza Rakverei
Lāsēni vēl joprojām nespēj pārdzīvot?