Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Babīte" iekļūst finālā, jelgavnieces panāk līdzsvaru

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

"Babīte" iekļūst finālā, jelgavnieces panāk līdzsvaru
Foto: Jelgava/LU

Latvijas volejbola čempionātā sievietēm svētdien par pirmo finālisti kļuvusi "Babītes" komanda, kas pusfināla sērijas otrajā mačā dramatiskā piecu setu cīņā piecos setos pārspēja Daugavpils VK "miLATss" vienību. Sērijā "Babīte" bija pārāka ar 2-0. Savukārt "Jelgava'/LU viesos ar 3-0 pieveica RSU/MVS komandu, sērijā panākot 1-1. Izšķirošā spēle par ceļazīmi finālā notiks 25. martā.

Abu pusfināla sēriju pirmajās spēlēs pie uzvarām tika komandas, kuras nosacīti nebija favorītu statusā. RSU/MVS vienībai pirmajā mačā izdevās pārspēt „Jelgavu”/LU. Svētdien sērijas otrajā mačā jelgavnieces nospēlēja veiksmīgi un stabili, izredzes pretiniecēm praktiski neatstājot. „Jelgava’/LU uzvarēja ar 3-0 (25:18, 25:18, 27:25), sērijā panākot 1-1.

Daugavpils „VK miLATss” vienība, kas dienu iepriekš savā laukumā cieta negaidītu zaudējumu sērija pirmajā spēlē pret „Babīti”, šoreiz bija apņēmības pilna neatkārtot kļūdas un bia ļoti tuvu uzvarai. Pirmajos divos setos daugavpilietes uzvarēja ar 25:22, 25:23, izvirzoties vadībā ar 2-0. Taču pēdējais solis uzvaras virzienā viešņām kļuvis par klupšanas akmeni. Lielā mērā par lūzuma punktu mačā kļuvusi spraiga trešā seta galotnē, kurā „Babītes” volejbolistes, tāpat kā dienu iepriekš, parādīja raksturu un uzvarēja ar 27:25, spēli pagarinot.

Ceturtajā setā „Babīte” jau spēlēja krietni pārliecinošāk, mazāk kļūdījās, kā arī mājiniecēm piederēja iniciatīva. Rezultātā ceturtajā setā „Babīte” uzvarēja ar 25:21, bet izšķirošajā cēlienā tā vairs nebija apturama, uzvarot ar 15:6, visā mačā svinot uzvaru 3-2, bet sērijā svinot panākumu ar 2-0.

Uzvarētāju rindās pārliecinoši rezultatīvākā ar 25 gūtajiem punktiem bija Liene Mellupe, 14 no tiem gūstot svarīgajos trešajā un piektajā setos. 18 punktus guva Elīna Tetere, 14 – Sandra Breikša. Zaudētājām pārliecinoši labākās bija Terēze Hrapāne un Aleksandra Kovaļenko, gūstot attiecīgi 20 un 18 punktus.

„Babītes” volejbolistes, kas šosezon palika ārpus Baltijas līgas labāko astotnieka, iekļuva čempionāta finālā, kurā sacentīsies ar „Jelgava”/LU – RSU/MVS pāra uzvarētāju. Finālsērijas spēles 1., 2. un, ja būs nepieciešams, arī 9. aprīlī.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv