Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Štelmahers: "Pagaidām esam uzvarējuši tikai pirmo puslaiku"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Štelmahers: "Pagaidām esam uzvarējuši tikai pirmo puslaiku"
Roberts Štelmahers un viens no mača tiesnešiem Juris Kokainis
Foto: bkventspils.lv

BK "Ventspils” basketbolisti aizvadīja lielisku spēli BBL pusfināla pirmajā mačā, savā laukumā pret "TU/Rock” iekrājot 25 punktu pārsvaru (74:49), bet komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc mača tomēr vēl nesteidza runāt par iekļūšanu finālā.

"Nekas vēl nav beidzos, jo esam uzvarējuši tikai pirmajā puslaikā. Mačs vēl nav galā. Tāpēc vēl nav nekādu iemeslu runāt par to, ka esam jau finālā, vai kaut ko tādu. Darbs vēl jāizdara līdz galam,” sarunā ar Sportacentrs.com norādīja Roberts Štelmahers. Viņš atzina, ka īpaši motivēt komandu šai spēlei nevajadzēja, tāpēc pirms mača arī nav atgādināts pagājušās sezonas smagais zaudējums pret "TU/Rock" FIBA Izaicinājuma kausā: "To nebija vajadzības pieminēt, jo džeki ir profesionāļi un paši zina, kā jāspēlē. Mēs spēlējam Baltijas līgas pusfinālā, kas mums ir visai svarīgs turnīrs tā kā nekāda papildus motivācija vairs nav vajadzīga. Visi bija gatavi cīnīties, un tas tiešām palīdzēja labi nospēlēt aizsardzībā un izšķīra šo maču.”

Tikmēr "TU/Rock” galvenajam trenerim Gerdam Kullamē pat īsti nebija izskaidrojuma, kāpēc komanda nospēlējusi tik vāji: "Šajā spēlē mums nesanāca vispār nekas. Viss, ko darījām, bija nepareizi vai par vēlu. Droši varu teikt, ka tā bija mūsu sezonas sliktākā spēle. Protams, to panāca arī ventspilnieki, kas aizvadīja labu maču un pierādīja, ka var spēlēt augstā līmenī. Mēs bijām ļoti tālu no sava labākā snieguma. Mēs laukumā nebijām nulles, mēs bijām pat mīnuss zīmes. Pilnīga izgāšanās gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. ”

Lai arī ventspilniekiem uz Tartu, protams, jādodas noskaņotiem tā, it ka uz tablo joprojām būtu neizšķirts, Štelmahers neuzskata, ka par pirmo spēli būtu vienkārši jāaizmirst: "Par to ir jādomā, tā ir jāatceras. Tāds ir spēlētāju darbs. Jādomā par to, kas bija jauns, ko neizdarījām tā, kā bija plānots. Protams, ar to nav jāpārspīlē, bet atslābināties nedrīkst nekādā gadījumā. Sezonas laikā visu laiku jādomā pirmkārt par basketbolu.”

Domāt sola arī Kullamē: "Mums ir nedēļa laika, jāskatās, jādomā, ko vēl varam mainīt un glābt. Noteikti netaisāmies padoties – cīnīsimies līdz galam!”