Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL sāks pieci Latvijas klubi, "Ventspils" varēs pievienoties "play-off"

Agris Suveizda

BBL sāks pieci Latvijas klubi, "Ventspils" varēs pievienoties "play-off"
Baltijas Basketbola līgas logo
Foto: bbl.net

Vakar Rīgā notika Baltijas Basketbola līgas valdes sēde, kurā tika apstiprināts jaunās sezonas formāts, vēsta līgas mājaslapa.

Baltijas Basketbola līgas sezona sāksies 13. oktobrī, un pirmajā fāzē paredzēts grupu turnīrs, kurā 14 komandas sadalītas divās apakšgrupās. A grupā Latviju pārstāvēs "Barons"/LDZ un "Valmiera"/ORDO, savukārt B apakšgrupā spēlēs "Jēkabpils", "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/Triobet".

Pēc divu apļu turnīra izslēgšanas spēlēs iekļūs katras grupas piecas labākās vienības, kā arī labākā sestās vietas īpašniece. Astotdaļfinālā 11 labākajām grupu turnīra vienībām varētu pievienoties vēl pieci klubi, kas startēs FIBA Eiropas kausā – "Ventspils", Tartu "Rock" un Lietuvas klubi "Juventus", "Šiauliai" un "Pieno Žvaigždes".

Taču katrs no šiem pieciem klubiem pievienosies ar nosacījumu, ja komandai nebūs izdevies iekļūt FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēlēs. Ja kāds no šiem pieciem klubiem būs iekļuvis, tad to Baltijas līgas "play-off" aizstās nākamā labākā komanda no grupu turnīra, kurai vēl nav ceļazīmes uz astotdaļfinālu.

Veidojot "play-off" pārus, pieci klubi, kas varētu iesaistīties no FIBA Eiropas kausa izcīņas, tiks izlikti pēc pagājušās sezonas ranga. Proti, čempione "Šiauliai" saņems vājāko pretinieku, bet pārējās komandas tiks sarindotas šādā secībā – "Ventspils", "Juventus", "Rock" un "Pieno Žvaigždes".

Baltijas līgā bez Igaunijas, Latvijas un Lietuvas komandām startēs viena vienība arī no Kazahstānas – "Barsy Atyrau". Līgas mājaslapā rakstīts, ka šī komanda mājās aizvadīs tikai dažas spēles, taču netiek konkretizēts, cik tieši.

Vairāk nekā 80 spēles tiks translētas Sportacentrs.com un "Delfi" TV, savukārt izslēgšanas spēles translēs arī "Viasat Sport Baltic".

A grupaB grupa
Barons/LDz (Latvija)Barsy Atyrau (Kazahstāna)
Lietkabelis (Lietuva)Jēkabpils (Latvija)
Nevežis (Lietuva)Jūrmala/Fēnikss (Latvija)
Parnu (Igaunija)Liepāja/Triobet (Latvija)
Rapla (Igaunija)Tarvas (Igaunija)
TLU (Igaunija)TTU (Igaunija)
Valmiera/ORDO (Latvija)Prienai (Lietuva)

Izmantotie resursi:
Format of 2015-16 BBL season announced

     [+] [-]

, 2015-09-07 19:49, pirms 9 gadiem
BBL plus Kazahi.Cirks turpinas.

     [+] [-]

, 2015-09-07 20:44, pirms 9 gadiem
„The Kazakhstan team Barsy Atyrau will play only a few games at home, with the remaining matches played away during the BBL Regular Season.”

Kuras komandas brauks uz Kazahstānu? Līdz šim visas spēles viņi aizvadīja izbraukumā.

     [+] [-]

, 2015-09-07 20:45, pirms 9 gadiem
Šāds turnīrs jauniešiem būtu labs!

     [+] [-]

, 2015-09-07 20:48, pirms 9 gadiem
Starp citu, ''Barsy'' pagājušajā sezonā piedalījās LV Rietumu basketbola līgā: rietumuliga.lv .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-07 21:41, pirms 9 gadiem
golsss rakstīja: Liiga, kaa liiga. Tik grupu turniiraa bez maz nav izdeviigi speelee, jaaspeelee Eirokausos.
Eirokausu komandām nav iespēju spēlēt BBL pamatturnīrā (jo BBL spēles tagad notiek praktiski tikai darba dienās)!

Un ja ''Lietkabelis'' un ''Prienai'' tomēr spēlētu jaunajā FIBA turnīrā, tad no play-off fāzes Baltijas līgai hipotētiski varēja pievienoties par septiņas komandas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-09-07 22:52, pirms 9 gadiem
Žēl, ka no spēcīgā vietējā reģiona līgas (līdz 2011.gadam) šis turnīrs ir kļuvis par neko: kas grib - tas spēlē, kā grib - tā spēlē, vareno nav, pārējie - kā sanāks....
Klubiem, kuriem ir liela pretīmnākšana no BBL puses, ka atļauj piedalīties Play-Off, nedrīkst būt tik augsta vieta pirms šīm PO spēlēm, jo tie, kas sezonā izcīna augstu vietu reāli neiegūst priekšrocību, bet šie "piemestie 5" iegūst pretiniekos vājākās komandas! Karoč, bardaks un netaisnīgs!