Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Fetels, Alonso un Raikonens par šīs sezonas F1 čempionu grib redzēt Verstapenu

Juris Grīns
Juris Grīns

Fetels, Alonso un Raikonens par šīs sezonas F1 čempionu grib redzēt Verstapenu
Sebastians Fetels un Makss Verstapens. Foto: Motorsport.com

Četrkārtējais F1 pasaules čempions Sebastians Fetels atzinis, ka šajā nedēļas nogalē vēlas, lai par jauno čempionu tiktu kronēts Makss Verstapens. Ja to paveiks Lūiss Hamiltons, viņš būs gāzis Mihaelam Šūmaheram piederošo septiņu titulu rekordu, ko leģendārais vācu pilots sasniedza 2004. gadā. Verstapena uzvaru vēlas redzēt arī Fernando Alonso un Kimi Raikonens.

"Mihaels Šūmahers ir mans varonis," skaidro Fetels. "Šī iemesla dēļ es, iespējams, negribu, lai Lūiss uzvar. Bet patiesība ir tāda, ka viņi abi ir aizvadījuši spēcīgu sezonu, un abi dodas uz pēdējo posmu ar iespējām uzvarēt šajā čempionātā, jo viņi abi to ir pelnījuši. Es priecātos, ja Mihaela rekords joprojām paliktu, jo man viņš ir visu laiku labākais. Lūiss var uzvarēt vēl divas vai trīs reizes, bet tas vienalga nemainīs manu viedokli."

Mihaela Šūmahera dēlam Mikam, kurš tikai šogad debitēja F1 sacīkstēs, tika vaicāts, kādas ir viņa sajūtas, saprotot, ka tēva rekords beidzot var krist: "Vēl jau nekas nav izšķīries, tāpēc es nevaru pateikt, kādas ir manas sajūtas. Tas, ko es izjūtu, ir cieņa pret viņiem abiem. Tikai viņi šogad var izcīnīt šo titulu. Bez šaubām, būs interesanti redzēt, bet, kurš uzvarēs, tas uzvarēs, es tur neko nevaru ietekmēt."

Līdzīgi kā Fetels, vairāk uz Verstapena izdošanos cer arī divkārtējais pasaules čempions Fernando Alonso, kurš šogad atgriezās F1 sacīkstēs pēc vairāku sezonu izlaišanas.

"Visu zināmā mērā noteikts tas, kuram būs ātrāka tehnika," saka pieredzējušais spāņu sportists. "Pēdējā laikā labāks ātrums bijis "Mercedes" komandai, un viņi uzvarējuši dažās pēdējās sacīkstēs, bet Makss, manā skatījumā, braus soli augstāk par mums visiem. Redzējām to arī kvalifikācijā Džidas trasē, pirms viņš aizķēra sienu pēdējā līkumā. To ātrumu parādīja Makss, nevis viņa "Red Bull" formula. Es uzskatu tā - "Mercedes" ir pelnījusi uzvaru Konstruktoru kausā, jo viņu mašīna ir vislabākā, bet Makss varētu uzvarēt pilotu ieskaitē, jo šogad kopumā brauc labāk nekā visi pārējie. Nav tā, ka es atbalstītu Maksu, bet viņš to ir vairāk pelnījis."

Kimi Raikonens, kā vienmēr, ir samērā vienaldzīgs, tomēr arī vairāk gribētu Verstapena uzvaru: "Tas, kuram būs vairāk punktu, arī uzvarēs. Nezinu, vai viens vai otrs variants būtu pareizāks, tas man nav svarīgu, kurš no viņiem uzvar, bet, ja man jāizvēlas, varbūt labāk, lai "Red Bull", jo tad vienkārši šoreiz būtu citādi."

Izmantotie resursi:
F1 - The Official Home of Formula 1® Racing