Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" atvadās no Belivo un pārspēj "Canucks"

Rolands Eliņš

"Canadiens" atvadās no Belivo un pārspēj "Canucks"
Žana Belivo atraitne Elisa pateicas līdzjutējiem. Blakus redzama sēdvieta ar ceturto numuru, kurā neviens vairs nekad nesēdēs
Foto: AP/Scanpix

Emocionāla Nacionālās hokeja līgas spēle aizvadīta Monreālā, kur vietējā "Canadiens" komanda teica ardievas nesen mūžībā aizgājušajam Žanam Belivo. "Canadiens" pārspēja "Canucks" ar 3:1, bet Aleksandra Ovečkina divi vārti pret "Lightning" nodrošināja "Capitals" uzvaru 5:3, turklāt vēl piecas sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija 4:2.

17 reizes Stenlija kausu ieguvušā Žana Belivo dzīvība izdzisa pirms nedēļas, sarūgtinot visu NHL pasauli, it īpaši viņa bijušās komandas Monreālas "Canadiens" pārstāvjus un atbalstītājus. Šovakar paredzēta viņa apbedīšana, līdz ar to aizvadītās nakts spēle pret "Canucks" līdzjutējiem izvērtās par pēdējo iespēju atvadīties no viņa hokeja hallē. "Canadiens" oficiāli iemūžinājusi Belivo (nu jau diemžēl tukšo) sēdvietu laukuma malā, līdz ar to halles ietilpība sarukusi par vienu vietu līdz 21,286 līdzjutējiem.

"Es nespēju pārtraukt skatīties tajā virzienā," pēc spēles sacīja "Canadiens" uzbrucējs Makss Pačioretī. "Pēc piemiņas video noskatīšanās redzēju, ka Belivo kundza pasniedz mums gaisa skūpstu un pateicas. Sajutu, ka viņa novērtē šo nakti, un tieši tas arī bija mūsu mērķis un tieši par to arī runājām ar komandas biedriem ģērbtuvēs."

"Canadiens" prata iepriecināt Belivo ģimeni arī ar uzvaru, pārspējot "Canucks" ar 3:1. Vankūveras komanda otrā perioda vidū mazākumā bija panākusi neizšķirtu, kad ripu viduszonā neapstrādāja Andrejs Markovs. Spēle virzījās pretim papildlaikam, taču 56. minūtē uzvaras vārtus guva Tomāšs Plekanecs, bet pēdējā pamatlaika sekundē tukšos vārtos ripu raidīja Pačioretī.

Spēlē Tampabejā Aleksandrs Ovečkins izcēlās ar vārtu guvumiem gan pirmajā, gan pēdējā minūtē, palīdzot "Capitals" uzvarēt 5:3. Šajā spēlē savus 250. vārtus karjerā guva Stīvens Stemkoss, taču interesanti, ka vēl piecas sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija tikai 4:2. Valteri Filpula tika pie veiksmīgas atlēkušās ripas, panākot 3:4, taču uzreiz pēc centra iemetiena ripu tukšajos "Lightning" vārtos raidīja Ovečkins. Tampa vārtsargs Bens Bišops atvairīja 30 no 34 pretinieku metieniem.

Savukārt visus 26 "Avalanche" metienus atvairīja Peka Rinne, sekmējot Nešvilas "Predators" uzvaru 3:0. "Predators" ieņem otro vietu Centrālajā divīzijā, atpaliekot vien no Čikāgas "Blackhawks", kura šonakt svinēja savu septīto uzvaru pēc kārtas, ar 3:2 pārspējot "Devils". Tiesa, izlīdzinājumu pamatlaikā Čikāgai izdevās panākt vien 57. minūtē.

NHL spēļu rezultāti, 10. decembris

KomandasRez.KomandasRez.
Devils-Blackhawks2:3 PMBlue Jackets-Flyers3:2 P
Sabres-Kings1:0Maple Leafs-Flames4:1
Canadiens-Canucks3:1Lightning-Capitals3:5
Wild-Islanders5:4Stars-Jets2:5
Avalanche-Predators0:3Sharks-Oilers5:2

Izmantotie resursi:
nhl.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja