Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Panarins atnes "Blackhawks" septīto uzvaru pēc kārtas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Panarins atnes "Blackhawks" septīto uzvaru pēc kārtas
Čikāgas "Blackhawks" prieki
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Čikāgas "Blackhawks", kas izbraukumā ar 2:1 pieveica Sentluisas "Blues". Izšķirošo ripu pagarinājuma 25. sekundē iemeta Artēmijs Panarins.

Sentluisas "Blues" izlīdzinājumu panāca divas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad izdevās sāncenšus iespiest zonā. Piespēle no laukuma pretējā stūra nonāca līdz komandas kapteinim Aleksam Pietrandželo, kurš ar šāvienu no zilās līnijas panāca 1:1.

Tomēr tieši viņš nopelnīja noraidījumu, kas atnesa Čikāgas "Blackhawks" septīto uzvaru pēc kārtas. Pietrandželo izmeta ripu ārpus laukuma robežām, un vienu sekundi pirms viņa atgriešanās uz ledus izcēlās Artēmijs Panarins, kurš guva sestos vārtus sezonā. Saņēmis piespēli pie kreisā iemetiena apļa, viņš ieturēja pauzi, līdz ar ar plaukstas metienu zem pārliktņa izmantoja Džonatana Teivza izveidoto aizsegu vārtu priekšā – 2:1.

Čikāgas "Blackhawks", kuras uzvaru sērija sākās 29. oktobrī pēc Latvijas laika, kad viesos izdevās pagarinājumā pieveikt Ņūdžersijas "Devils", un arī toreiz panākumu atnesa krievu uzbrucējs – Artjoms Aņisimovs, vadībā izvirzījās otrās trešdaļas ievadā, kad pēc metiena no zilās līnijas pirmais pie atlēkušās ripas bija Marians Hosa, un slovākam tie bija septītie vārti sezonā.

Ar 21 punktu Čikāgas "Blackhawks" ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē, līgā atpaliekot tikai no Monreālas "Canadiens". Savukārt Sentluisas "Blues" ir trešā rietumos. Uzreiz aiz muguras atrodas Anaheimas "Ducks", kas arī šonakt zaudēja pagarinājumā – 2:3 izbraukumā pret Kolumbusas "Blue Jackets".

Pirmo reizi vārtus pagarinājumā guva Zaks Verenskis, kurš pēc lieliska Aleksandra Venberja solo saņēma ripu pretinieku zonas vidū un nekavējoties meta apakšējā stūrī. Kolumbusas "Blue Jackets" tā bija ceturtā uzvara piecās spēlēs, bet vienīgais zaudējums piedzīvots pret Sentluisas "Blues". Trīs no pieciem mačiem beigušies pagarinājumā vai pēcspēles metienos.

Kolumbusas "Blue Jackets" guva divus vārtus pirmo sešu minūšu laikā, taču Anaheimas "Ducks" izlīdzinājumu panāca, izceļoties otrās trešdaļas beigās un noslēdzošās trešdaļas ievadā.

NHL regulārā sezona, 10. novembris

SpēleRezultāts
Blue Jackets – Ducks3:2 P
Sabres – Senators1:2 PM
Blues – Blackhawks1:2 P
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja