Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "Pret tādām komandām kā VEF vienmēr sarežģīti spēlēt"

Kurtinaitis: "Pret tādām komandām kā VEF vienmēr sarežģīti spēlēt"
Rims Kurtinaitis ar saviem padotajiem "Khimki" spēlētājiem
Foto: bckhimki.ru

Krievijas basketbola kluba Maskavas apgabala "Khimki" galvenais treneris Rims Kurtinaitis pirms otrdienas spēles Rīgā, kurā VEF savā laukumā uzņems viņa trenētos spēlētājus, atzinis, ka rīdzinieki ir neērts pretinieks ikvienam.

"VEF - tā ir laba komanda, kuras pēdējie sasniegumi paši runā par sevi. Viņi ir pašreizējie Latvijas čempioni un vicečempioni Baltijas līgā. Klubs ir ar nopietnām ambīcijām, spēcīgu sastāvu un vienmēr labi spēlē savā laukumā," sev labi pazīstamo Rīgas klubu raksturo "Khimki" galvenais treneris Rims Kurtinaitis, kurš ar VEF basketbolistiem nostrādāja lielāko daļu iepriekšējās sezonas. Kurtinaitis kā galvenais treneris darbu Rīgā sāka pagājušā gada augustā, bet noslēdza šīgada martā, tādējādi kopā esot VEF klubā astoņus mēnešus.

Lai arī aizvadītās sezonas sākums ar Kurtinaiti bija smags, vairāki VEF spēlētāji atzina, ka tieši šī trenera ieliktie pamati ļāvuši veiksmīgi nospēlēt sezonas izskaņā. Turklāt vēl pat šajā sezonā pašreizējais VEF treneris Ramūns Butauts izmanto to pašu uzbrukuma sistēmu, kuru Rīgas klubā ieviesa Kurtinaitis.

"Pret tādām komandām vienmēr ir sarežģīti spēlēt. Rīdzinieki demonstrē dinamisku basketbolu, ar daudz ātrajiem uzbrukumiem, labi spēlē aizsardzībā un neslikti met trīspunktniekus," savu pretinieku trumpjus uzskaitījis Maskavas reģiona komandas treneris. "Khimki" basketbolisti Rīgā ieradās pirmdienas pēcpusdienā un otrdienas spēlē joprojām būs bez diviem nozīmīgiem spēlētājiem - savainotā horvāta Zorana Planiniča, kuram atvēlēta pamata saspēles vadītāja vieta, tāpat nespēlēs uzbrucējs Metjū Nīlsens. Pagaidām Planiniča vietu ieņēmis otrais saspēles vadītājs Kriss Kvinss, kurš pagājušo sezonu noslēdza NBA klubā Sanantonio "Spurs". Savukārt Nīlsens, kurš Krievijā ieradās savainots pēc spēlēšanas Austrālijas izlasē, ar ko nopelnīja vietu nākamā gada Olimpiskajās spēlēs, tiek aizvietots ar amerikāņu uzbrucēju Ostinu Deju. Arī Dejs iepriekšējo sezonu noslēdza NBA, kur atgriezīsies, kad beigsies lokauts, spēlējot Detroitas "Pistons".

VEF un "Khimki" spēles sākums "Arēnā Rīga" paredzēts pulksten 19:30, bet skatītājiem iespējams ierasties jau pusstundu agrāk, kad paredzēta svinīgā sezonas mājas spēļu atklāšana Rīgas spēcīgākajam klubam.

Izmantotie resursi:
Официальный сайт - БК «Химки»...

  +6 [+] [-]

, 2011-10-11 00:34, pirms 13 gadiem
Protams Veiksmi VEF,jo viegli nebuus...jaanospeelee vismaz tuvu maximumam,ta buus ok...

  -2 [+] [-]

, 2011-10-11 02:23, pirms 13 gadiem
ļoti sarežģīti..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja