Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Krievijas centrs: "Tiesāšana bija par labu latviešiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievijas centrs: "Tiesāšana bija par labu latviešiem"
Dmitrijs Sokolovs (pa labi)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas un Krievijas basketbola izlašu otrajā tikšanās reizē Rīgā pārāki bija viesi (67:73). Kaimiņzemes centra spēlētājs uzskata, ka tiesāšana bija par labu mājiniekiem, tomēr par to viņš nebēdā. Savukārt uzvarētāju galvenais treneris atzīst, ka panākums bija svarīgs morālajā ziņā.

Krievijas izlases rezultatīvākais basketbolists bija Dmitrijs Sokolovs, kurš 15 minūtēs guva 11 punktus, izcīnīja 5 atlēkušās bumbas un bija viens no trijiem viesu vienības spēlētājiiem, kurš beidza spēli priekšlaicīgi ar nopelnītām 5 piezīmēm. "Aizvadījām otru pārbaudes maču, tik tikko sākam saspēlēties. Domāju, ka ar katru spēli būs arvien labāk. Latvijas izlase spēlēja mājās, pēc veiksmīga pirmā mača gribēja uzvarēt arī otro," saka krievu centrs. "Domāju, ka piekritīsiet - šajā spēlē tiesāšana bija par labu mājiniekiem, bet tas nav nekas briesmīgs. Gluži pretēji, mums ir ļoti lietderīgi nonākt tādā situācijā, kad spēlējam zem spiediena, kad notiek spēle "kauls pret kaulu" un spiež piezīmju nasta. Tādas spēles mūs norūda."

Krievijas izlases treneris Vasīlijs Karasjovs ir gandarīts, ka izdevās pieveikt latviešus. "Šī uzvara bija komandai svarīga, pirmkārt, jau morālajā ziņā, lai spēlētāji un treneri noticētu sev, lai saprastu, ka arī līderu prombūtnē mēs varam spēlēt un uzvarēt," atzīst krievu galvenais treneris. "Pēc iepriekšējā zaudējuma [52:72 pret Latviju] mēs izanalizējām maču. Ļoti patīkami, ka spēlētāji dzird un klausa trenerus, cenšas izlabot savas kļūdas. Otrajā spēlē komanda izpildīja visus uzstādījumus aizsardzībā. Pateicoties labai aizsardzībai, spēja sakārtot arī uzbrukumu. Sanāca sarežģīta galotne, kad trīs spēlētāji bija pametuši laukumu ar piezīmju normu, tomēr atlikušie spēlētāji spēja noturēties."

Izmantotie resursi:
basket.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-08-10 16:59, pirms 11 gadiem
Biju klāt mačā pirmajā rindā. Krievi riktīgi daudz reizes vienkārši netīri spēlēja un teica virsū mūsējiem spēlētājiem ne tos jaukākos krievu vārdiņus!!! Un cik reizes mūsējie tīri izrāva no pretinieka rokām bumbas a tiesneši mūsējiem piezīmes blieza!!! Lai tik beidz čīkstēt!!!

  +7 [+] [-]

, 2013-08-10 17:00, pirms 11 gadiem
Beidzot tiesneši notiesāja tā, kā ir jātiesā mājās

  +6 [+] [-]

, 2013-08-10 17:05, pirms 11 gadiem
lai jau pačīkst ... es gan teiktu, ka tāpat pietiekoši daudzās strīdīgās 50/50 epizodēs nosvilpa par labu krieviem, īpaši pirmajā spēlē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-10 17:13, pirms 11 gadiem
nu normāli, kādreiz tiesnešiem jātiesā arī par labu latviešiem, kaut arī Latvijā tā bieži nenotiek...

  +7 [+] [-]

, 2013-08-10 18:18, pirms 11 gadiem
Šitam Sokolovam taču var redzēt cauri. Cik sekls viņš tomēr ir.
Pēc zaudējuma ar -20 krievi gribēja uzvarēt jebkādiem līdzekļiem un to arī darīja laukumā. Tiesneši krievus reizēm arī sodīja par šo netīro spēli. Tomēr krievs to negrib atzīt un savā prātiņā iedomājās, ka tas būtu vēl lielāks pazemojums priekš mūsējiem, ja viņš pateiks, ka mūsējie zaudēja pat ar tiesnešu palīdzību.

  +7 [+] [-]

, 2013-08-10 18:18, pirms 11 gadiem
Maz ticams, ka tuvākajā laikā tiks pārspēts U18 Eiropas čempionāta pusfināla spēlē Latvija-Horvātija tiesnešu un sekretariāta pieļauto kļūdu skaits: Kļūda atjaunojot horvātiem 24sek. uzbrukumā, kad bumba netrāpīja pa groza stīpu (1.ceturtdaļa); Kļūdaina piezīme Šmitam par it kā pretinieka klupināšanu (2.ceturtdaļa); strīdīga epizode kad tiesnesis nolika bumbu uz grīdas un sāka skaitīt sekundes, kuras atlikušas mūsējiem lai ievadītu bumbu spēlē no gala līnijas kā rezultātā mūsējie zaudēja bumbu - centra auts; acīmredzama piezīme horvātam apturot Šmitu netiek nosvilpta, bet jau nākamajā horvātu pretuzbrukumā Porziņģis saņem vienlaicīgi 2 piezīmes - gan parasto, gan vēl arī nesportisko piezīmi un viņam spēle ir beigusies. Horvāti maina spēlētāju, kurš metīs soda metienus, bet par to nesaņem tehnisko piezīmi. Pat vēl vairāk - horvāti izmet kopā 5 soda metienus! (3.ceturtdaļa); Un atkal pēc tam kad horvāts netrāpa pa groza stīpu tiek atjaunotas 24 sek. viņu uzbrukumam; Horvāts ar bumbu rokās uzkāpj uz sānu līnijas, atmetot bumbu atpakaļ laukumā, bet tiesneši atdod bumbu ievadīt spēlē horvātiem; horvāts acīmredzami nostaigā un iemet izšķirošo tālmetienu, bet tiesnesim viss liekas noteikumu robežās.

  +5 [+] [-]

, 2013-08-10 18:27, pirms 11 gadiem
mareks2 rakstīja: Maz ticams, ka tuvākajā laikā tiks pārspēts U18 Eiropas čempionāta pusfināla spēlē Latvija-Horvātija tiesnešu un sekretariāta pieļauto kļūdu skaits: Kļūda atjaunojot horvātiem 24sek. uzbrukumā, kad bumba netrāpīja pa groza stīpu (1.ceturtdaļa); Kļūdaina piezīme Šmitam par it kā pretinieka klupināšanu (2.ceturtdaļa); strīdīga epizode kad tiesnesis nolika bumbu uz grīdas un sāka skaitīt sekundes, kuras atlikušas mūsējiem lai ievadītu bumbu spēlē no gala līnijas kā rezultātā mūsējie zaudēja bumbu - centra auts; acīmredzama piezīme horvātam apturot Šmitu netiek nosvilpta, bet jau nākamajā horvātu pretuzbrukumā Porziņģis saņem vienlaicīgi 2 piezīmes - gan parasto, gan vēl arī nesportisko piezīmi un viņam spēle ir beigusies. Horvāti maina spēlētāju, kurš metīs soda metienus, bet par to nesaņem tehnisko piezīmi. Pat vēl vairāk - horvāti izmet kopā 5 soda metienus! (3.ceturtdaļa); Un atkal pēc tam kad horvāts netrāpa pa groza stīpu tiek atjaunotas 24 sek. viņu uzbrukumam; Horvāts ar bumbu rokās uzkāpj uz sānu līnijas, atmetot bumbu atpakaļ laukumā, bet tiesneši atdod bumbu ievadīt spēlē horvātiem; horvāts acīmredzami nostaigā un iemet izšķirošo tālmetienu, bet tiesnesim viss liekas noteikumu robežās.
ņēmot vērā latvijas bābsketbola federācijas (ne)iesniegto protestu pēc spēles tad tev taisnības nav it nemaz man arī likās kas tiesa krimināli, bet tad jau kaut kas bija jādara, lai vismaz kaut kā tiem tiesnešiem dzīvi padarītu smagāku, bet tā kā nekā tāda nebija tad es uzskatu ka notiesāja pēc vislabākajiem paraugiem un mums jāpriecājas ka tā nenotiek katrā spēlē.

[sarkasms]

  +7 [+] [-]

, 2013-08-10 18:45, pirms 11 gadiem
heh rakstīja: ņēmot vērā latvijas bābsketbola federācijas (ne)iesniegto protestu pēc spēles tad tev taisnības nav it nemaz man arī likās kas tiesa krimināli, bet tad jau kaut kas bija jādara, lai vismaz kaut kā tiem tiesnešiem dzīvi padarītu smagāku, bet tā kā nekā tāda nebija tad es uzskatu ka notiesāja pēc vislabākajiem paraugiem un mums jāpriecājas ka tā nenotiek katrā spēlē.

[sarkasms]
Starp citu kronis tam farsam bija tas, ka U18 Eiropas čempionāta finālspēli tiesāja viens no šīs Latvija - Horvātija spēles trim strīpainiem "varoņiem". Iedomājies... Finālu viņam uzticēja tiesāt!!!
Vairāk jautājumu par FIBA kā nopietnu organizāciju man nav un tādu nemaz nevar būt.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-10 19:05, pirms 11 gadiem
piekrītu, Latvijai pietiesāja... žēl, ka tā bija draudzības spēle.
svarīgās spēlēs latiševs rok bedri savējiem. vagīna tāds

  -4 [+] [-]

, 2013-08-10 22:12, pirms 11 gadiem
JTerry rakstīja: piekrītu, Latvijai pietiesāja... žēl, ka tā bija draudzības spēle.
svarīgās spēlēs latiševs rok bedri savējiem. vagīna tāds
vagīna tu esi

  +2 [+] [-]

, 2013-08-11 01:33, pirms 11 gadiem
pirmo spēli mums nedaudz par labu pietiesāju, otro gan tiesnešu brigāde pārliecinoši pietiesāja krieviem... bija pat tāda sajūta ka tiesneši saņēmuši nelielas neoficālas prēmijas no Krievijas basketbola federācijas lai nezaudētu otro dienu pēc kārtas t.s. fašistiem...