Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dveins Veids vēl domā, vai turpināt karjeru, labprāt atgrieztos "Heat"

Andrejs Siliņš

Dveins Veids vēl domā, vai turpināt karjeru, labprāt atgrieztos "Heat"
Dveins Veids
Foto: AFP / Scanpix

Viens no pēdējās desmitgades labākajiem uzbrūkošajiem aizsargiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) Dveins Veids "Yahoo! Sports" atklājis, ka vēl nav izlēmis - turpināt karjeru vai nē. Ja Veids nolems turpināt spēlēt, viņš labprāt atgrieztos Maiami "Heat" vienībā.

36 gadus vecais Veids NBA aizvadījis jau 15 sezonas un 13 reizes piedalījies izslēgšanas turnīrā. Aizvadīto sezonu Veids iesāka Klīvlendas "Cavaliers" rindās, bet februārī maiņas darījuma rezultātā atgriezās Maiami "Heat", kur nospēlēja pirmās 13 sezonas karjerā.

Klīvlendā Veids vidēji guva 11,2 punktus, izcīnīja 3,9 atlēkušās bumbas un atdeva 3,5 rezultatīvas piespēles, bet Maiami sezonas otrajā pusē vidēji izcēlās ar 12 punktiem, 3,4 bumbām un 3,1 piespēli.

Sarunā ar "Yahoo! Sports" Veids noliedzis, ka būtu jau pieņēmis lēmumu par to, vai turpināt karjeru vai likt tai punktu. Tomēr, ja Veids izvēlēsies turpināt spēlēt, viņš labprāt turpinātu to darīt Maiami vienībā.

Floridas komanda 2003. gadā draftēja Veidu ar piekto numuru, tieši tur Veids kļuva par vienu no labākajiem savas pozīcijas spēlētājiem līgas vēsturē un izcīnīja trīs NBA čempiontitulus (2006, 2012, 2013).

Aizvadītajā sezonā Veids spēlēja par veterāna minimumu, kas viņa gadījumā sastādīja aptuveni 2,3 miljonu dolāru lielu atalgojumu. Karjeras laikā Veids par spēlēšanu nopelnījis teju 194 miljonus dolāru. Šovasar Veids kļūs par neierobežotu brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports

     [+] [-]

, 2018-06-13 11:10, pirms 6 gadiem
Uz NYK!!!