Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aci pret aci: "Bruins" pret "Blackhawks"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Aci pret aci: "Bruins" pret "Blackhawks"
Daudz finālā izšķirs vārtsargu sniegums. Bostonas "Bruins" pirmais numurs ir Tūka Rasks
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā klāt izšķirošās cīņās par Stenlija kausu. Finālā, kas startēs trešdien, spēkosies latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Bostonas "Bruins" un Čikāgas "Blackhawks". Salīdzināsim abas komandas "uz papīra".

Vārtsargi

Bostonas "Bruins" pirmais numurs Tims Tomass, kurš 2011. gadā kļuva par Stenlija kausa vērtīgāko spēlētāju un pirmo vārtsargu līgas vēsturē, kuram septītajā spēlē izbraukumā izdevies nosargāt vārtus neskartus, pēc pagājušajā sezonā piedzīvotās neveiksmes jau izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā paziņoja, ka nākamo gadu nolēmis veltīt ģimenei un laukumā nedosies. Tādā ceļā par "Bruins" galveno vārtsargu kļuva 26 gadus vecais soms Tūka Rasks.

Pret Pitsburgas "Penguins" - komandu ar vislielāko potenciālu uzbrukumā visā līgā - Rasks bija izcils, atvairot 134 no 136 metieniem. Divas spēles soms aizvadīja sausā, kopumā atvairot 98,5% pingvīnu metienu. Ar šādu sniegumu Rasks ātri Bostonas līdzjutējiem licis aizmirst par Tomasa eksistenci - viņa statistika šobrīd ir labāka par Tomasa skaitļiem gadā, kad viņš dominēja Stenlija kausā.

Raskam pretim stāsies Korijs Kraufords. Droši vien tikai retais gaidīja, ka Kraufords būs labākais vārtsargs sērijā pret Losandželosas "Kings" - komandu, kuras vārtus sargā Džonatans Kviks jeb pagājušā gada Stenlija kausa MVP un, iespējams, pasaulē labākais vārtsargs. Četru gadu laikā Kraufords tikai vienu reizi izslēgšanas spēlēs pārkāpis 90,0% atvairīto metienu robežai, taču šogad regulārās sezonas gaitā viņš apliecinājis piederību vārtsargu elitei. Ar 93,5% atvairīto metienu viņš šobrīd atpaliek tikai no Raska - 94,8%.

Arī kopumā soms ir bijis stabilāks un pārliecinošāks, tāpēc vārtsargu līnijā priekšroka Bostonas "Bruins".

Aizsargi

Čikāgas "Blackhawks" aizsardzībā pirmo vijoli spēlē Dankans Kīts, Bostonas "Bruins" - šobrīd pasaulē labākais aizsargs Zdeno Hāra. Pēc Kīta diskvalifikācijas "Blackhawks" vienu spēli pret "Kings" nācās aizvadīt bez vadošā aizsarga, un, lai gan Losandželosā tika izcīnīta ļoti svarīga uzvara, šāda situācija nedrīkst atkārtoties. Kīts pirmajā pārī spēlē kopā ar Brentu Sībruku. Viņi tika apvienoti piektajā spēlē pret Detroitas "Red Wings", un kopš šā brīža "Blackhawks" uzvarējusi septiņus no astoņiem mačiem. Šāda rotācija iespējama, pateicoties Niklasam Hjalmarsonam un Džonijam Odujam, - diviem zviedru aizsargiem, kuri nodemonstrējuši pārliecinošu sniegumu visas sezonas laikā.

Arī Bostonai ir izteikts pirmais pāris - Hāra kopā ar vācieti Denisu Zeidenbergu. "Bruins" vidēji spēlē ielaiž mazāk nekā divus vārtus, un tas ir arī lieliskās aizsardzības nopelns. Taču palīdzība tiek sniegta arī otrā laukuma galā - visi "Bruins" aizsargi tikuši pie rezultativitātes punktiem. Par sensāciju kļuva Torijs Krugs - 1991. gadā dzimušais hokejists, kurš regulārajā sezonā piedalījās tikai vienā mačā, sērijā pret Ņujorkas "Rangers" piecās spēlēs četras reizes pārspēja Henriku Lundkvistu. Krugs ieguvis vietu "Bruins" vairākuma brigādē.

Atceramies, ka sērijā pret "Penguins" uzvaru nesošos vārtus guva tieši aizsargs - izcēlās Adams Makkveids. Viņš kopā ar Džoniju Boičaku ir stabilas vērtības aizsardzībā. Pēc savainojuma izārstēšanas ierindā atgriezies arī Endrjū Ferenss, kas ļāvis "Bruins" galvenajam trenerim Klodam Žuljēnam kopā salikt Hāru un Zeidenbergu.

Bostonas aizsardzība ir labāka savu vārtu priekšā un uzbrukumā, vadošie hokejisti kļūdās mazāk (Kīts piektajā spēlē pret "Kings" vairākas reizes nenosargāja vārtu priekšu), tāpēc arī šoreiz priekšroka Bostonas "Bruins".

Uzbrucēji

Ar 16 spēlēs iegūto 21 punktu Bostonas "Bruins" uzbrucējs Davids Krejči ir Stenlija kausa rezultatīvākais spēlētājs. Viņa partneris Neitans Hortons sakrājis 17 punktus, bet Milana Lučiča kontā ir 13. Taču "Bruins" spēks neslēpjas tikai vienā virknējumā - deviņi no 13 uzbrucējiem guvuši vismaz vienus vārtus, bet 10 hokejistu kontā ir trīs vai vairāk punktu. Patrīss Beržerons - labākais aizsargs starp uzbrucējiem Austrumu konferencē - vārtus guvis svarīgākajos brīžos - otrajā pagarinājumā pret "Penguins", septītās spēles papildlaikā pret Toronto "Maple Leafs". Viņš spēlē kopā ar Bredu Maršānu (13 punkti) un veterānu Jaromiru Jāgru. Gregorija Kempbela lauztā kāja izjaukusi "Bruins" ceturto virknējumu, kas Bostonā tika dēvēts par labāko ceturto trio pasaulē. Viņa vietu ieņēmis latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš ar aktīvo stilu un neordinārajiem gājieniem iederas "Bruins" shēmā.

Patrika Keina kontā ir uzvaras vārti Stenlija kausā - tieši viņš 2010. gadā sagādāja Čikāgas "Blackhawks" trofeju. Uzbrucēju vajāja neveiksmju sērija, bet pēdējā mačā viņš to pārtrauca ar uzviju - trīs vārti, tostarp uzvaru nesošie pagarinājumā. Pretuzbrukumā viņam asistēja Džonatans Teivzs. Parasti Teivzs gan spēlē kopā ar slovāku Marianu Hosu, kamēr Keins maiņu veido kopā ar Patriku Šārpu. Šārps ar astoņiem vārtiem atpaliek tikai no Krejči, tikpat rezultatīvu trāpījumu ir arī Braiena Bikela kontā. Viņš ar fizisko stilu ir labs papildinājums vadošajiem uzbrucējiem, un "Bruins" aizsardzībai noteikti nāksies cīnīties ar viņa nekaunīgo stilu vārtu priekšā.

Lai gan Bostona ir guvusi vairāk vārtu nekā jebkura cita komanda, uzbrukumā priekšroka Čikāgas "Blackhawks". Pret "Kings", kas zināma kā lieliska aizsardzības komanda, čikāgieši divreiz piecos mačos guva četrus vārtus. Iepriekš "Kings" 34 spēlēs pēc kārtas nebija ielaidusi vairāk par trim vārtiem.

Vairākums un mazākums

Arī spēle nevienādos sastāvos ļauj starp "Bruins" un "Blackhawks" vilkt paralēles. 94,8% - tik mazākumu izturējusi Čikāgas komanda, kas savā laukumā nevienādos sastāvos ielaidusi tikai divus vārtus (abus pret "Kings"), bet izbraukumā - tikai vienus. Noslēpums slēpjas uzbrucējos - Mihals Frolīks un Markuss Krīgers ar darbu tiek galā teicami.

Taču uzbrukumā talantīgie "Blackhawks" spēlētāji nav spīdējuši. Arī "Bruins" situācija ir līdzīga - sērijā pret "Penguins" nevienu reizi neizdevās realizēt skaitlisko pārsvaru. Tomēr kopumā Bostonas vairākums ir labāks nekā 2011. gadā, kad tika izcīnīts Stenlija kauss. Pret "Penguins" bostonieši arī neielaida mazākumā. Hāra un Zeidenbergs - pēc Kepmbela savainojuma tieši viņi kļuvuši par galvenajiem spēlētājiem mazākumā. Redzēsim, kā ar Kempbela iztrūkumu "Bruins" tiks galā ilgākā laika posmā. Spēlē nevienādos sastāvos abas komandas jāvērtē kā līdzvērtīgas.

1 2 52 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2013-06-10 16:21, pirms 11 gadiem
''šobrīd pasaulē labākais aizsargs Zdeno Hāra''......nu par to vēl varētu pastrīdēries.
Finālā vienkārši baudīšu augstākās klases hokeju

  +7 [+] [-]

, 2013-06-10 16:29, pirms 11 gadiem
Bruins paņems, tur visi par katru ripu sitās kā traki!

  +7 [+] [-]

, 2013-06-10 16:32, pirms 11 gadiem
Par Bostonu un skaistu finaal seeriju.go Bruins
Slēpts komentārs: Reina
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-10 16:49, pirms 11 gadiem
Bostona nokapās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-06-10 17:13, pirms 11 gadiem
Uz papiira Bostona labaka,bet labaka aizsardziiba ir uzbrukums,kur Hawkiem prieksrociibas.Bostonai powerpleja japieliek,bet kamer neielaiz,tikmer ir ok.Par Kasparu!

     [+] [-]

, 2013-06-10 17:17, pirms 11 gadiem
par lielu Blackhawks, baudisim augstakas raudzes hokeju.......

     [+] [-]

, 2013-06-10 17:19, pirms 11 gadiem
Bruins pacels kausu ...!!!!

  -3 [+] [-]

, 2013-06-10 17:36, pirms 11 gadiem
Kāds mož zin, vai Daugaviņu laiž mazākumā?

  -3 [+] [-]

, 2013-06-10 17:36, pirms 11 gadiem
žirga88 rakstīja: Bruins pacels kausu ...!!!!
Nu ja nu tomēr nepacels, tad vismaz daugaviņš feņkā naudu pacels.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 17:37, pirms 11 gadiem
Tāpat kā 2011. gadā, tā arī tagad būšu par Bruins. Lai veicas Daugaviņam pacelt SC virs galvas

P.s. būs 7 spēles .

     [+] [-]

, 2013-06-10 17:40, pirms 11 gadiem
"šobrīd pasaulē labākais aizsargs Zdeno Hāra."
Hahaha, smieties gribas.

     [+] [-]

, 2013-06-10 17:44, pirms 11 gadiem
vahtanidis rakstīja: Uz papiira Bostona labaka,bet labaka aizsardziiba ir uzbrukums,kur Hawkiem prieksrociibas.Bostonai powerpleja japieliek,bet kamer neielaiz,tikmer ir ok.Par Kasparu!
Bostona var cerēt uz otro taktiku - labākais uzbrukums ir aizsardzība

  +7 [+] [-]

, 2013-06-10 17:52, pirms 11 gadiem
Daugaviņš kā jau ierasts arī šodienas treniņā parādījies uz ledus pirmais!
Izmēģinājis arī savu firmas gājienu!

https://twitter.com/NHLBruins/statu...
';

     [+] [-]

, 2013-06-10 18:03, pirms 11 gadiem
Bostona izdarīs ar Čikāgu to pašu ko jau izdarīja ar Pitsburgu - izvedīs līderus no pacietības.

  -2 [+] [-]

, 2013-06-10 18:07, pirms 11 gadiem
njā, smags fināls - Vanagi pilnīgi veinaldzīgi, tā tad it kā vajadzētu just līdzi Bruins, jo tomēr tautietis tur spēlē un tā, bet Bostona ir bijusi faktiski vienīgā komanda, kas manī ir spējusi izraisīt antipātijas ar pirmo brīdi, kā vispār sāku sekot NHL hokejam. Vismaz kāda finālspēle būs jānoskatās, tas nešaubīgi, bet, lai arī hokejs, kā spēle, man vienmēr pirmā vietā, ir pavisam cita skatīšanās, ja jūtu līdz vienai no komandām. Bet nu ko darīsi, gadās arī šādi fināli.

  +6 [+] [-]

, 2013-06-10 18:17, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: njā, smags fināls - Vanagi pilnīgi veinaldzīgi, tā tad it kā vajadzētu just līdzi Bruins, jo tomēr tautietis tur spēlē un tā, bet Bostona ir bijusi faktiski vienīgā komanda, kas manī ir spējusi izraisīt antipātijas ar pirmo brīdi, kā vispār sāku sekot NHL hokejam. Vismaz kāda finālspēle būs jānoskatās, tas nešaubīgi, bet, lai arī hokejs, kā spēle, man vienmēr pirmā vietā, ir pavisam cita skatīšanās, ja jūtu līdz vienai no komandām. Bet nu ko darīsi, gadās arī šādi fināli.
Jēls, nesaprotams komentārs.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 18:34, pirms 11 gadiem
Hawkiem jauzvar tie mežacirtēji, neka personiga pret Bostonu, bet šim jābūt vanagu gadam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-06-10 18:51, pirms 11 gadiem
Vakar ļoti līdzīgu rakstu lasīju nhl.com, bet varbūt ka šo līdzību saskatīju tikai es!!
Preview of 2013 Stanley Cup Final between the...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 18:53, pirms 11 gadiem
Brože, ar ko Jūs varat pamatot savu apgalvojumu, ka Zdeno Hara ir "šobrīd pasaulē labākais aizsargs"?!
Kur un kad šajā sezonā Hara ir oficiāli atzīts par "pasaulē labāko aizsargu"?!
Ja šis Jūsu apgalvojums nav ne ar ko pamatotots, argumentēts un pierādīts, tad es par to, tāpat kā par visu Jūsu "blogu", saku: Bullshit!

     [+] [-]

, 2013-06-10 19:19, pirms 11 gadiem
arhivs X rakstīja: Neputnam izdevies Nekomentárs
ha kas vainas komentāram? vai arī veču portālā SC.com tādas emocijas parastās nav pieņemts izpaust ai, vnk škrobe baigā, jo SC fināls ir tāds kā sezonas highlight, bet vismaz par vienu komandu jābūt kaut nelielai interesei, lai varētu tā pa īstam viņu izbaudīt. bet nu tas tāds mans dziļi subjektīvais viedoklis.

     [+] [-]

, 2013-06-10 19:21, pirms 11 gadiem
skrusts rakstīja: Vakar ļoti līdzīgu rakstu lasīju nhl.com, bet varbūt ka šo līdzību saskatīju tikai es!!
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=673326
Tiešām, Brožes "blogs" ir pēc satura pārāk līdzīgs NHL mājaslapas autoru sastādītajam Stenlija kausa fināla priekšskatījumam.
Preview of 2013 Stanley Cup Final between the...

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 19:25, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: ha kas vainas komentāram? vai arī veču portālā SC.com tādas emocijas parastās nav pieņemts izpaust ai, vnk škrobe baigā, jo SC fināls ir tāds kā sezonas highlight, bet vismaz par vienu komandu jābūt kaut nelielai interesei, lai varētu tā pa īstam viņu izbaudīt. bet nu tas tāds mans dziļi subjektīvais viedoklis.
Man šķiet, ka Tu tajā komentārā netiki pietiekami skaidri un saprotami nofurmulējusi savu viedokli, turklāt arī daža pareizrakstības kļūda tekstā bija iemaldījusies.
Un es varu saprast Tavas antipātijas pret Bostonas agresīvo spēka hokeju, Pitekantropu & Co, taču kāpēc Tev nepatīk Blackhawks?! Tas arī ir Original Six klubs, un komandas sastāvs ir visai internacionāls, kurš spēlē interesantu hokeju.

     [+] [-]

, 2013-06-10 19:54, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Man šķiet, ka Tu tajā komentārā netiki pietiekami skaidri un saprotami nofurmulējusi savu viedokli, turklāt arī daža pareizrakstības kļūda tekstā bija iemaldījusies.
Un es varu saprast Tavas antipātijas pret Bostonas agresīvo spēka hokeju, Pitekantropu & Co, taču kāpēc Tev nepatīk Blackhawks?! Tas arī ir Original Six klubs, un komandas sastāvs ir visai internacionāls, kurš spēlē interesantu hokeju.
tā jau ir ar tām emocijām, grūti pierakstīt
man pret Čikāgu nav nekādu antipātiju, bet nav arī nekādu simpātiju, kā jau teicu - vienaldzīgs. Plus, abi klubi visai nesenā pagātnē jau ir ieguvuši kausu. Man patīk , ja spēlē kāds no maniem favorītiem vai arī kāda pārsteigumu komanda, kuru neviens nebija gaidījis tika tālu tiekam (kā piem., pagājušajā gadā ar LA- komada un pilsēta kā tāda man vienaldzīga, bet viņu ceļš uz kausu bija interesants, jo ar savu knapi-knapi astoto vietu neviens īpaši negaidīja, ka viņi izdarīs to, ko viņi izdarīja).

es nezinu, lai arī cik labs hokejs, kkas pazūd, ja man ir pilnīgi vienalga, kurš uzvar.

     [+] [-]

, 2013-06-10 20:06, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: tā jau ir ar tām emocijām, grūti pierakstīt
man pret Čikāgu nav nekādu antipātiju, bet nav arī nekādu simpātiju, kā jau teicu - vienaldzīgs. Plus, abi klubi visai nesenā pagātnē jau ir ieguvuši kausu. Man patīk , ja spēlē kāds no maniem favorītiem vai arī kāda pārsteigumu komanda, kuru neviens nebija gaidījis tika tālu tiekam (kā piem., pagājušajā gadā ar LA- komada un pilsēta kā tāda man vienaldzīga, bet viņu ceļš uz kausu bija interesants, jo ar savu knapi-knapi astoto vietu neviens īpaši negaidīja, ka viņi izdarīs to, ko viņi izdarīja).

es nezinu, lai arī cik labs hokejs, kkas pazūd, ja man ir pilnīgi vienalga, kurš uzvar.
pilnīgi pareizi
man ar fināls ir vienaldzīgs, jo ja nav Flyers - nav NHL play-off!
un nezinu kur tur kungi varēs redzēt augstvērtīgo hokeju
brīvdienās abu konferenču beidzamās spēles, man vēlmi neizraisīja skatīties vēl
pie tam , man Argonauts nav atbildējis, cik viņš taisās spēles skatīties no fināla zinot kalendāru, ka lielākā daļa ir darba dienās un Līgo brīvdienās
bet, nu katram savs

     [+] [-]

, 2013-06-10 20:09, pirms 11 gadiem
Argonauts rakstīja: Tiešām, Brožes "blogs" ir pēc satura pārāk līdzīgs NHL mājaslapas autoru sastādītajam Stenlija kausa fināla priekšskatījumam.
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=673326
nepārmet Ulvim, tā jau pie mums maz raksta par NHL
vismaz kāds Latviski gara darbs parādās, kaut vai copy-paste

     [+] [-]

, 2013-06-10 20:10, pirms 11 gadiem
neputns rakstīja: tā jau ir ar tām emocijām, grūti pierakstīt
man pret Čikāgu nav nekādu antipātiju, bet nav arī nekādu simpātiju, kā jau teicu - vienaldzīgs. Plus, abi klubi visai nesenā pagātnē jau ir ieguvuši kausu. Man patīk , ja spēlē kāds no maniem favorītiem vai arī kāda pārsteigumu komanda, kuru neviens nebija gaidījis tika tālu tiekam (kā piem., pagājušajā gadā ar LA- komada un pilsēta kā tāda man vienaldzīga, bet viņu ceļš uz kausu bija interesants, jo ar savu knapi-knapi astoto vietu neviens īpaši negaidīja, ka viņi izdarīs to, ko viņi izdarīja).

es nezinu, lai arī cik labs hokejs, kkas pazūd, ja man ir pilnīgi vienalga, kurš uzvar.
uzliec lielu naudu, būs spriedze ar riska piegaršu

  -1 [+] [-]

, 2013-06-10 20:10, pirms 11 gadiem
Buus intresantsss finaals fiziskais protamss ir bruins pusee skatiisamies Kas buus labaaks talantsss vai kapaassana

  -2 [+] [-]

, 2013-06-10 20:16, pirms 11 gadiem
Vanagi skaisti izkapājās līdz finālam... Lāči droši izcīnija tiesības piedalīties finālā.
Domāju sērijā 4-2 lāču labā un pelnīts Stenlija kauss

  +2 [+] [-]

, 2013-06-10 20:20, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: uzliec lielu naudu, būs spriedze ar riska piegaršu
uzdāvini man to lielo naudu, uzlikšu - būs spriedz gan man, gan tev bet uz naudu principā nespēlēju, nekad to neesmu darījusi un nekad arī neplānoju darīt. Kādreiz arī daudz zolīti spēlēju, bet kolīdz kāds gribēja pa naudu, tā es izstājos.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-10 20:21, pirms 11 gadiem
and on the another note - runājot par labākajiem aizsargiem, šogad Noriss tiek Subānam. Re kā Čaronkulim kurvīti iedeva.
1 2 52 komentāri