Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Leklērs uzvar Austrālijas F1 posmā, Verstapens izstājas

Juris Grīns
Juris Grīns

Leklērs uzvar Austrālijas F1 posmā, Verstapens izstājas
Foto: Motorsport.com

F1 čempionāt trešajā posmā Austrālijā pārliecinošu uzvaru, jau otro šajā sezonā, guvis "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, bet viņa spēcīgākais konkurents Makss Verstapens bija ceļā uz otro vietu, kad "Red Bull" mašīnai radās tehniskas problēmas.

Leklērs Melburnas trasē uzvarēja arī kvalifikācijā, un viņam padevās labs starts, kas palīdzēja pārliecinoši noturēties priekšā Vertapenam. Veiksmīgs sākums bija "Mercedes" pilotiem. Lūiss Hamiltons startā apdzina Lando Norisu, bet pirmajā līkumā tika garām arī Serhio Peresam, paceļoties uz trešo pozīciju. Arī Džordžs Rasels uzveica Norisu, iekārtojoties piektajā vietā. "McLaren" braucēji sekoja nākamie.

"Ferrari" pilots Karloss Sainss jau sacīkšu sākumā piedzīvoja izstāšanos. Kvalifikācijā viņš palika devītais, jo laikus neizdevās iedarbināt mašīnu un lidojošo apli sanāca veikt ar nepietiekami uzsildītām riepām. Sacensību startā Sainss bija lēns, pazaudēja vēl vairākas pozīcijas, bet otrajā aplī, cīnoties ar citiem braucējiem, nenoturējās trasē vienā no līkumiem un ieslīdēja grants joslā. Mašīna iestrēga un bija jāizstājas, bet trasē devās drošības auto.

Pēc dažiem apļiem cīņas atsākās, Leklēram noturoties priekšā Verstapenam. Tikmēr Peress pēc kāda laika sāka vajāt Hamiltonu un devītajā aplī apdzina septiņkārtējo F1 čempionu, paceļoties uz trešo vietu.

Abi līderi tobrīd jau bija attālinājušies, bet turpmāko apļu laikā Leklēram arī izdevās ievērojami palielināt pārsvaru pār Verstapenu. Peress tikmēr bija atrāvies no "Mercedes" pilotiem, kuriem savukārt turpat aizmugurē turpināja braukt Noriss un mājinieks Daniels Rikjardo.

Verstapens zaudēja līderim jau deviņa sekundes, kad 19. apļa beigās tika iesaukts pitstopā, vidējā sastāva riepu vietā saņemot cietās, un trasē atgriezās labu gabalu aiz "McLaren" pilotiem. Tikmēr tieši viņam aizmugurē nokļuva Pjērs Gaslī, kurš uzreiz pēc tam pazaudēja pozīciju vecmeistaram Fernando Alonso, kurš kvalifikācijā tehnisku iemeslu dēļ bija avarējis un arī sasitis abu roku īkšķus.

Pa to laiku Peress bija zaudējis iekrāto pārsvaru pār Hamiltonu un 20. apļa beigās arī devās pēc jaunām riepām. Pirms "Red Bull" pitstopiem Peress bija piecas sekundes aiz Verstapena, bet tagad - jau desmit. Nākamie boksos devās Noriss un Rikjardo, bet 22. aplī arī Leklērs un Hamiltons. Kamēr Leklērs pēc pitstopa bija nepilnas piecas sekundes priekšā Verstapenam, Hamiltons bija nokļuvis priekšā Peresam, taču ar tikko uzmontētajām riepām drīz vien pozīciju pazaudēja.

Boksos vēl nebija pabijuši Rasels un Alonso, kad avarēja Sebastians Fetels, saslīdot uz līkuma apmales un ar mašīnas priekšu ietriecoties sienā. "Aston Martin" pilots savu formulu apturēja un trasē devās drošības auto. Rasels veiksmīgi paguva veikt riepu maiņu un rezultātā bija pacēlies līdz trešajai vietai, Alonso atradās ceturtajā pozīcijā, taču vēl nebija pabijis pie mehāniķiem. Aiz viņiem sekoja Peress un Hamiltons.

Sildot riepas, Mikam Šūmaheram par mata tiesu izdevās izvairīties no sadursmes ar Juki Cunodu, un tiesneši šo epizodi izmeklēs pēc finiša. Tikmēr 27. aplī sacīkstes atsākās. Verstapens starta taisnē jau bija nokļuvis blakus Leklēram un mēģināja apdzīt, taču līderis savu pozīciju noturēja. Arī Rasels meklēja izdevību pacelties augstāk, bet palika trešajā vietā. Kādu brīdi Alonso turējās ceturtajā pozīcijā, bet Peress drīz vien atrada iespēju veikt apdzīšanu, ātri vien sekoja arī Hamiltons, atbīdot divkārtējo F1 čempionu uz sesto vietu. Septītais kādu laiku bija Kevins Magnusens, kurš vēl nebija bijis boksos, bet Noriss un Rikjardo viņu apdzina.

Cīņa par vadošajām pozīcijām tikmēr Leklērs atkal iekrāja drošu pārsvaru pār Verstapenu, bet Peress neatpalika no Rasela un 36. aplī atrada iespēju konkurentu apdzīt, paceļoties uz trešo vietu.

39. aplī notika negaidīts - trases malā piestāja Verstapens. F1 čempiona "Red Bull" formulu jau otro reizi pirmo trīs posmu laikā piemeklēja nopietns tehnisks defekts, no spēkrata aizmugures arī parādījās liesmas, kas ātri tika apdzēstas. Izstāšanos Verstapens piedzīvoja arī pirmajā posmā Bahreinā, kad pjedestālu zaudēja neilgi pirms finiša. Uz neilgu brīdi tika noteikts virtuālās drošības mašīnas periods, bet cīņas ātri vien atsākās. Peress tagad bija pacēlies uz otro vietu, bet Rasels - trešo, kamēr Alonso pēc pitstopa veikšanas atkrita jau uz otro desmitnieku, bet Magnusens sacīkstes turpināja pēdējais.

Leklēram bija vairāk nekā desmit sekunžu pārsvars pār tuvāko sekotāju un, tuvojoties finišam, tikai turpināja pieaugt. Peress bija drošā otrajā vietā, kad aptuveni septiņus apļus pirms beigām izbrauca no trases lēnajā priekšpēdējā līkumā. Paveicās, ka tas nemaksāja ļoti daudz, un Rasels bīstami nepietuvojās. Tā arī sportisti finišēja, Leklēram izcīnot otro uzvaru trīs posmu laikā un ceturto visā F1 karjerā, Peress finišēja 20 sekundes aiz viņa, bet vēl pēc piecām sekundēm sacīkstes noslēdza Rasels, kuram tas ir otrais pjedestāls karjerā. Pērn viņš guva otro vietu skandalozajā Beļģijas posmā, kas toreiz izvērsās par īsāko sacīksti visā čempionāta vēsturē. Svarīgākais, ka, lai gan lielā mērā pateicoties veiksmei, tomēr Rasels visai pārliecinoši uzveica titulēto komandas biedru Hamiltonu.

"McLaren" aizvadīja labāko posmu šosezon, Norisam izcīnot piekto, bet Rikjardo - sesto vietu. Septītais ilgu laiku turējās Alekss Albons, kurš tikai pirms finiša veica pirmo pitstopu, kas "Williams" pilotam ļāva gūt desmito vietu. Septītais finišēja Estebans Okons, bet aiz viņa - Valteri Botass un Pjērs Gaslī.

Pēc šī posma Leklērs iekrājis jau 71 punktu un par 34 punktiem apsteidz pašlaik otrajā pozīcijā nonākušo Raselu. Trešais ir Sainss, seko Peress. Iepriekšējās sezonas titula pretendenti Hamiltons un Verstapens seko nākamie - starp abiem tikai trīs punktu starpība, bet viņi jau ievērojami zaudē Leklēram. Konstruktoru kausā "Ferrari" visai liels pārsvars pār "Mercedes", kam salīdzinoši ne tik daudz zaudē "Red Bull".

Jāpiemin, ka šajā nedēļas nogalē notikušo "Formula 1" posmu visās trīs dienās kopā klātienē apmeklēja vairāk nekā 421 tūkstotis cilvēku. Līdz ar to šīs kļuvis par visapmeklētāko sporta pasākumu Austrālijas vēsturē.

Sezonas nākamais posms pēc divām nedēļām notiks Itālijā, Imolas trasē. Emīlijas-Romanjas "Grand Prix" izcīņa gaidāma 24. aprīlī.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Austrālijas "Grand Prix" rezultāti:

F1 kopvērtējums pēc 3. posma:

VietaPilotsKomandaPunkti
1.Šarls LeklērsFerrari71
2.Džordžs RaselsMercedes37
3.Karloss SainssFerrari33
4.Serhio PeressRed Bull30
5.Lūiss HamiltonsMeredes28
6.Makss VerstapensRed Bull25
7.Estebans OkonsAlpine20
8.Lando NorissMcLaren16
9.Kevins MagnusensHaas12
10.Valteri BotassAlfa Romeo12
11.Daniels RikjardoMcLaren8
12.Pjērs GaslīAlphaTauri6
14.Fernando AlonsoAlpine2
15.Guanju ŽouAlfa Romeo1
16.Alekss AlbonsWilliams1
VietaKonstruktorsPunkti
1.Ferrari104
2.Mercedes65
3.Red Bull-RBPT55
4.McLaren-Mercedes24
5.Alpine-Renault22
6.Alfa Romeo-Ferrari13
7.Haas-Ferrari12
8.AlphaTauri-RBPT10
9.Williams-Mercedes1
1 2 53 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2022-04-10 09:40, pirms 2 gadiem
"Meršiem" vienkārši kosmoss. Apsveicu Raselu! "Ferrari" sāk izskatīties baisi, bet visu redzēsim, kad sāksies Eiropas posmi.

  -2 [+] [-]

, 2022-04-10 09:41, pirms 2 gadiem
Žēl Sainsa, hard ripuļi šķiet ilgi uzņēma temperatūru, bet kopumā kārtīgs gaļaks..

     [+] [-]

, 2022-04-10 09:46, pirms 2 gadiem
Es varu Latifi vietā pabraukt, galīgi nevelk. Bet piķis ar ko nopirkt vietu tik jāsavāc.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 09:46, pirms 2 gadiem
Kamēr Ferrari ar buļļiem zaudē punktus tikmēr merši klusām tuvojas konstruktor kausa liderpozicijam😂Ferrari monstruals auto, redzēs ko Eiropā raadiis, saincam viss wekends vnk murgs, merši malači izspieda max, Haas palika bez punktiem tīri dēļ pēdējā pit, jaunais Sumis netur krunku un liekas ka nekas vairāk par latifi no viņa neiznāks

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 09:50, pirms 2 gadiem
Driver of the day: A.Albon.
Lielisks sniegums.
Kopumā Čeko pateica precīzi: garlaicīga sacīkste.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 09:55, pirms 2 gadiem
Zinu, ka vēl 20 posmi priekšā, tāpēc izteikt kaut kādas prognozes šobrīd varbūt arī nebūtu pareizi, tomēr, ja šādi turpināsies, tad Leklērs un Ferrari pārliecinoši paņems abus kausus (bš kaut kas līdzīgs Hamiltona/meršu dominancei iepriekšējos gados)... It īpaši, ja Red Bull turpinās piemeklēt šādas problēmas...

Ja par pašu sacīksti - RB šodien uz uzvaru varēja cerēt tikai ar lielu veiksmes palīdzību... komentētāji arī ātri aprāvās - sākumā teica, ka RB ir šajā posmā ātrākā mašīna sacīkšu režīmā, bet pēc dažiem apļiem, kuros Leklērs katru apli bija par pussekundi ātrāks (un kopumā dominēja visu sacīksti), ātri vien mainīja savas domas...

Katrā gadījumā, jāapsveic Leklērs - pārliecinošs sniegums un pelnīta uzvara.

P.S. Nezinu, vai man daudzi piekritīs, bet, manuprāt, šī bija garlaicīgākā sacīkste šajā sezonā (līdz šim). Bet nu Austrālijā tās sacīkstes nekad pārāk aizraujošas nav bijušas...

     [+] [-]

, 2022-04-10 09:57, pirms 2 gadiem
Nav Max nav tas!

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 10:01, pirms 2 gadiem
Labā ziņa ka tagad Maksim vairs nevajadzētu būt iekšējam spiedienam par titulu - turpmāk visu ar vēsu galvu varēs uztvert kā ieguvumu.
Peress smuki tika galā ar meršiem.

  -2 [+] [-]

, 2022-04-10 10:02, pirms 2 gadiem
Karma.

     [+] [-]

, 2022-04-10 10:04, pirms 2 gadiem
alexy rakstīja: Labā ziņa ka tagad Maksim vairs nevajadzētu būt iekšējam spiedienam par titulu - turpmāk visu ar vēsu galvu varēs uztvert kā ieguvumu.
Peress smuki tika galā ar meršiem.
Viņš jau arī tieši to dara - brauc vēsi un nepiespiesti.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 10:07, pirms 2 gadiem
Albons monstrs! Šumahera cienīgs gājiens! Driver of the day!

  +3 [+] [-]

, 2022-04-10 10:09, pirms 2 gadiem
Sacis iepatikties Leklers, loti pateicigs par atro formulu un paslave gan komandu gan specigo formulu, ko citi formulisti tik loti to neizcel un stav slavas zale itka butu viens pats to izdarijis. Loti nosverts un patikams puika

     [+] [-]

, 2022-04-10 10:19, pirms 2 gadiem
Apsveicu Williams ar pirmo punktu sezonā. Bet liekas ka Albonam vajadzēja iebraukt boksos apli ātrāk iespējams paņemtu vēlvienu punktu par fastest lap

  +1 [+] [-]

, 2022-04-10 10:21, pirms 2 gadiem
Driver of the weekend - Karloss Saincs! Team of the weekend - Aston Martin!

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 10:25, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Zinu, ka vēl 20 posmi priekšā, tāpēc izteikt kaut kādas prognozes šobrīd varbūt arī nebūtu pareizi, tomēr, ja šādi turpināsies, tad Leklērs un Ferrari pārliecinoši paņems abus kausus (bš kaut kas līdzīgs Hamiltona/meršu dominancei iepriekšējos gados)... It īpaši, ja Red Bull turpinās piemeklēt šādas problēmas...

Ja par pašu sacīksti - RB šodien uz uzvaru varēja cerēt tikai ar lielu veiksmes palīdzību... komentētāji arī ātri aprāvās - sākumā teica, ka RB ir šajā posmā ātrākā mašīna sacīkšu režīmā, bet pēc dažiem apļiem, kuros Leklērs katru apli bija par pussekundi ātrāks (un kopumā dominēja visu sacīksti), ātri vien mainīja savas domas...

Katrā gadījumā, jāapsveic Leklērs - pārliecinošs sniegums un pelnīta uzvara.

P.S. Nezinu, vai man daudzi piekritīs, bet, manuprāt, šī bija garlaicīgākā sacīkste šajā sezonā (līdz šim). Bet nu Austrālijā tās sacīkstes nekad pārāk aizraujošas nav bijušas...
Bija, tur piekrītu Laikam Maksa manevrs pēc SF bija labākais moments par uzvaru. Visā pārējā Leklērs vienos vārtos.

Midfields bija kcik interesants.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 10:25, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Viņš jau arī tieši to dara - brauc vēsi un nepiespiesti.
Viņš arī ir tikai cilvēks. Pagājušās sezonas notikumi atstāj iespaidu, kad spiediens ilgstoši ir tāds, ka centimetra kļūdiņa pretiniekam dod 7-8 punktu pārsvaru. Tagad katra uzvara būs ieguvums, nevis obligātums.

     [+] [-]

, 2022-04-10 10:27, pirms 2 gadiem
Juris Grīns, kur latviešu valodā pirms jau jāliek komats?

     [+] [-]

, 2022-04-10 10:44, pirms 2 gadiem
Laba sacīkste! Teiksim kā ir, patīkams gala rezultāts!
Vēl vajadzētu Mercedesam atkopties un tad sacensības varētu būt vēl interesantākas! Šajā gonkā prieks par McLaren un Alpine.

  -2 [+] [-]

, 2022-04-10 11:47, pirms 2 gadiem
Hamiltona noriets... Esmu priecīgs ka F-1 GOAT Šūmahera rekords netiks labots.

     [+] [-]

, 2022-04-10 12:00, pirms 2 gadiem
Es gan Hamiltonu nenoliktu,ja Mercedes Eiropā aizies te vel var notikt viss kas.Hamiltons jau ne tikai pagājušo gadu atspelējās,bet ari cīņā ar Fetelu diezgan daudz zaudēja,tāpat ar Rosbergu.

     [+] [-]

, 2022-04-10 12:00, pirms 2 gadiem
DainixDT rakstīja: Hamiltona noriets... Esmu priecīgs ka F-1 GOAT Šūmahera rekords netiks labots.
Nu, patiesībā jau arī tas nemainītu viņa GOAT statusu, līdzīgi kā ar NBA un Džordanu vai NHL un Grecki.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 12:01, pirms 2 gadiem
viesulis2020 rakstīja: Es gan Hamiltonu nenoliktu,ja Mercedes Eiropā aizies te vel var notikt viss kas.Hamiltons jau ne tikai pagājušo gadu atspelējās,bet ari cīņā ar Fetelu diezgan daudz zaudēja,tāpat ar Rosbergu.
Šoreiz viņa galvenā cīņa būs ar saviem dēmoniem un talantīgo komandas biedru. Vismaz pagaidām viņš šajā cīņā zaudē.

     [+] [-]

, 2022-04-10 12:02, pirms 2 gadiem
Jā Šūmahers vienmēr paliks F-1 GOAT! pat ja hamis izcīnītu 20 titulus...

     [+] [-]

, 2022-04-10 12:03, pirms 2 gadiem
DainixDT rakstīja: Jā Šūmahers vienmēr paliks F-1 GOAT! pat ja hamis izcīnītu 20 titulus...
Āmen!

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 12:09, pirms 2 gadiem
petravicus rakstīja: Zinu, ka vēl 20 posmi priekšā, tāpēc izteikt kaut kādas prognozes šobrīd varbūt arī nebūtu pareizi, tomēr, ja šādi turpināsies, tad Leklērs un Ferrari pārliecinoši paņems abus kausus (bš kaut kas līdzīgs Hamiltona/meršu dominancei iepriekšējos gados)... It īpaši, ja Red Bull turpinās piemeklēt šādas problēmas...

Ja par pašu sacīksti - RB šodien uz uzvaru varēja cerēt tikai ar lielu veiksmes palīdzību... komentētāji arī ātri aprāvās - sākumā teica, ka RB ir šajā posmā ātrākā mašīna sacīkšu režīmā, bet pēc dažiem apļiem, kuros Leklērs katru apli bija par pussekundi ātrāks (un kopumā dominēja visu sacīksti), ātri vien mainīja savas domas...

Katrā gadījumā, jāapsveic Leklērs - pārliecinošs sniegums un pelnīta uzvara.

P.S. Nezinu, vai man daudzi piekritīs, bet, manuprāt, šī bija garlaicīgākā sacīkste šajā sezonā (līdz šim). Bet nu Austrālijā tās sacīkstes nekad pārāk aizraujošas nav bijušas...
archdevil , 2022-03-20 19:07, pirms 3 nedēļām
Pirmajā posmā ar jauniem autiņiem ir tikai normāli, ka kāds noklājas. Ne velti pirmajos posmos tādas komandas kā Minardi izcēla visu sezonas punktu ražu.
Citādi rezultāts ir skaidrs - formulas ir tik krutas, ka pabraukt aizmugurē viens otram šobrīd ir faktiski neiespējami. Manā ieskatā visi ntie miljoni atkal ir vējā, jo ražotāji un konstruktori cīnās par ko - kuram būs krutāka aero pakete. Nekāds sakars ar tehnikas attīstību, jo motoru attīstība iesaldēta, viss tikai un vienīgi par to, kurš krutākas šķipeles uztaisīs, vai kā Mercedes, sānu pontonus.
Par RedBull - es domāju, ka paši nodedzināja formulas, jo pārāk daudz pārāk tuvu aizmugurē sēdēja, kā rezultātā formulas uzvārījās. Vislabāk bija redzams Hamiltonam, kad esot Sainsam aizmugurē ar DRS un nākošajā aplī atkrita, jo uzvārīja visu - riepas, motoru, kārbu, utt.
.
Mans komentārs pēc pirmās gonkas un pēc trešās gonkas man ir 99% taisnība, ka šobrīd tehnikai nav nozīmes, ir svarīgi krāsas svars, un šķipeles, kuru dēļ dažiem autiņos ir amerikāņu kalniņi. Motori visiem ir daudz man vienādi, arī pārējie tehnikas mezgli faktiski ir unificēti. Šobrīd F1 ir taisnā ceļā sportisko norietu, apmeklētāji šobrīd ir tikai tāpēc, ka pēc covid skatās visu, kas ir.
Gonkās nav normālas apdzīšanas, nebūt drošības mašīnu periodi, apdzīšanu vispār nebūtu.

     [+] [-]

, 2022-04-10 12:45, pirms 2 gadiem
archdevil rakstīja: Mans komentārs pēc pirmās gonkas un pēc trešās gonkas man ir 99% taisnība, ka šobrīd tehnikai nav nozīmes, ir svarīgi krāsas svars, un šķipeles, kuru dēļ dažiem autiņos ir amerikāņu kalniņi. Motori visiem ir daudz man vienādi, arī pārējie tehnikas mezgli faktiski ir unificēti. Šobrīd F1 ir taisnā ceļā sportisko norietu, apmeklētāji šobrīd ir tikai tāpēc, ka pēc covid skatās visu, kas ir.
Gonkās nav normālas apdzīšanas, nebūt drošības mašīnu periodi, apdzīšanu vispār nebūtu.
Bet sanāk, ka "Ferrari" dzinēju jauda ir līdz pat 25 ZS lielāka nekā konkurentiem, vai tomēr tā starpība ir uz citu komponentu rēķina? Es vispār nesaprotu, kā tas ir iespējams, ja vēl pērn viņiem bija aptuveni tāds pats deficīts (tie 25 ZS). Man gan izskatās, ka kādam tas motors ir jaudīgāks, jo labāk paveikts mājasdarbs, gatavojoties 2022.gada sezonai.

     [+] [-]

, 2022-04-10 13:32, pirms 2 gadiem
Ferrari būs veiksmīgāk tikuši galā ar spirtiņa piedevu.

  -3 [+] [-]

, 2022-04-10 14:24, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Nu, patiesībā jau arī tas nemainītu viņa GOAT statusu, līdzīgi kā ar NBA un Džordanu vai NHL un Grecki.
Lol salīdzināt Mis šļuru mākslīgo čempi un MJ, jābūt īpaši lielam mu***im. Ja arī F1 ir kāds "dievs" tad Senna, Fanhio, Prosts, Hamiltons bet nu nekādi šļura.

  -3 [+] [-]

, 2022-04-10 14:27, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Bet sanāk, ka "Ferrari" dzinēju jauda ir līdz pat 25 ZS lielāka nekā konkurentiem, vai tomēr tā starpība ir uz citu komponentu rēķina? Es vispār nesaprotu, kā tas ir iespējams, ja vēl pērn viņiem bija aptuveni tāds pats deficīts (tie 25 ZS). Man gan izskatās, ka kādam tas motors ir jaudīgāks, jo labāk paveikts mājasdarbs, gatavojoties 2022.gada sezonai.
Slikti interesējies un saproti šo sportu, ja Tu nezini kāaa tas iespējams, jau pirms sezonas visu detaļās izstāsītiju un izskaidroju. Tā kā ej labāk tetri skaties.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 14:32, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Lol salīdzināt Mis šļuru mākslīgo čempi un MJ, jābūt īpaši lielam mu***im. Ja arī F1 ir kāds "dievs" tad Senna, Fanhio, Prosts, Hamiltons bet nu nekādi šļura.
MJ bija ļoti labs sekotājs vārdā Kobe, bet Lebrons arī nav nemaz tik zemē metams, lai gan noteikti ne GOAT, lai cik ļoti daži to arī nevēlētos. Tas pats ir ar Hemiltonu. Hemiltons ir lielisks braucējs, ja viņam ir laba mašīna, bet viņš nekad nebūs tāda personībā kā MŠ. Brits var vinnēt, ko vien vēlas, bet viņš nebūs ne MŠ. ne Senna, ne arī Prosts. Mūsdienu pilotiem nav tādu iekšu, tieši tāpat kā ir ļoti apšaubāms, ka veco laiku piloti, braucot savā stilā, spētu konkurēt ar mūsdienu braucējiem, sēžot mūsdienu bolīdā.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 14:33, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Slikti interesējies un saproti šo sportu, ja Tu nezini kāaa tas iespējams, jau pirms sezonas visu detaļās izstāsītiju un izskaidroju. Tā kā ej labāk tetri skaties.
Ja izstāstīji, tad iekopē vismaz savu tekstu, nevis dzesē muti ar tukšiem komentāriem.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-10 15:04, pirms 2 gadiem
Hamiltonam iedot citu formulu un automātiski no pirmas vietas uz piekto nokrit- kam tads suudains sportaveids ir vajadzigs kur no pilota nav atkarigs nekas. Varbut tad nav jāglorificē pilotu ja visa lieta ir tikai formulās?

  +1 [+] [-]

, 2022-04-10 16:42, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: MJ bija ļoti labs sekotājs vārdā Kobe, bet Lebrons arī nav nemaz tik zemē metams, lai gan noteikti ne GOAT, lai cik ļoti daži to arī nevēlētos. Tas pats ir ar Hemiltonu. Hemiltons ir lielisks braucējs, ja viņam ir laba mašīna, bet viņš nekad nebūs tāda personībā kā MŠ. Brits var vinnēt, ko vien vēlas, bet viņš nebūs ne MŠ. ne Senna, ne arī Prosts. Mūsdienu pilotiem nav tādu iekšu, tieši tāpat kā ir ļoti apšaubāms, ka veco laiku piloti, braucot savā stilā, spētu konkurēt ar mūsdienu braucējiem, sēžot mūsdienu bolīdā.
Piedod atvaino, bet Hamiltons arī ar vājākām mašīnām ir demonstrējis labu sniegumu un pat guvis uzvaras. Mis šļura kā personība bij diezgan liels mēsls gan kā cilvēks gan kā persona. Nevajag aizmirst kas tika ļauts un pieļauts no FIA un f1 puses par labu viņām, kur citām komandām būtu viens DQ pēc otra, tāpat kā braucējiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-04-10 17:02, pirms 2 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Ja izstāstīji, tad iekopē vismaz savu tekstu, nevis dzesē muti ar tukšiem komentāriem.
Jaunās degvielas normas, kurai jābūt zaļākai "spirtotākai", kā arī papildus tās iedarbībā motori pārkaršanai pakļauti vairāk.

Komandām nācās pielāgot jauno degvielu dzinējiem un pielāgot dzinējus jaunajām degvielām.

Kopumā lielākajai daļai kritusies tīrā jauda motoriem, jo pie jaunās degvielas jāpalielina dzinēju izturība, taču Ferrari ir tikusi ar to galā ļoti labi, ne tikai praktiski nezaudēja jaudu (salīdzinot ar citiem un pašiem sezonu atpakaļ), bet sagatavoja uzlabotu/jaunu dzinēju, kā rezultātā jauda pat lielāka nekā iepriekšējā sezonā. Arī Reno uztaisīja motoru, kurš konceptuāli tagad ir tāds, kā iepriekš meršiem un citiem (un jaudas ziņā mazliet jaudīgāks kā pašiem sezonu atpakaļ). Tikai merši paši no sava koncepta atteicās un par to tagad maksā.

Hondai ir līdzīgi var teikt mazāks jaudas kritums, kā citiem - un tīri motors un "baterija" ir pat jaudīgāks kā Ferrari, taču ir aizdomas, ka dēļ pārcenšanās ar ZS izspiešanu cietusi izturība (+ RBR ir "liekais svars"gan viņiem gan meršiem esot smagākā mašīna). Patiesībā, ja buļi būtu tikpat smagi kā ferrari, tad būtu stipri ātrāki, bet vai izturīgāki, labs jautājums...

Lielākais kritums ir mersedesam - 1. Jo izmainīja motora konceptu (šaurāks, turbīna u.c. agregāti maksimāli piespiesti pie motora. 2. Dēļ pirmā punkta + jaunā degviela (tā vairāk uzkarsē motoru pat ļoti) motors karst un krīt jauda, ko šodien varēja novērot izteikti Hamiltonam. Sevišķi to redz komandām, kuras izmanto mersedesa dzinēju, tiem nākas izbraukt regulāri no aizvēja. To var labot dažādi:

1. Mainot šasijas konceptu - taisot sānu pontonus kā ferrari (bet tad gandrīz viss pārējais jāmaina).
2. Mainot degvielu - ja ar degvielas izmaiņu pietiks (lētākais variants), tad meršu komandas varēs priecāties, ja nē, tad mersedesam būs lielas ziepes.

P.S. Honda, Reno, Ferrari pirms sezonas veica "baterijas" uzlabojumus, tikai Mersedes palika pie esošās sistēmas, par ko arī eksperti runā un pašī atzīst. Tādā gadījumā, ja baumas būs patiesas, sezonas vidū meršiem būšot baterijas uzlabojumi un iespējams pietuvosies konkurentiem.

  -1 [+] [-]

, 2022-04-10 17:07, pirms 2 gadiem
backtofire rakstīja: Piedod atvaino, bet Hamiltons arī ar vājākām mašīnām ir demonstrējis labu sniegumu un pat guvis uzvaras. Mis šļura kā personība bij diezgan liels mēsls gan kā cilvēks gan kā persona. Nevajag aizmirst kas tika ļauts un pieļauts no FIA un f1 puses par labu viņām, kur citām komandām būtu viens DQ pēc otra, tāpat kā braucējiem.
Demonstrēt labu sniegumu un būt "the best" tomēr nav viens un tas pats. Bet pilnīgi iespējams, ka tieši vegānisms ir smagi nospēlējis uz Hemiltona emocionālo sfēru un spēju savākties, tāpēc arī pēdējās sezonās izskatās tāds sašļucis. Kas attiecas uz MŠ, tad viņa pēdējās sezonā viss tika darīts tieši pretējā virzienā. Lai kā viņš arī kādam nepatiktu, bet viņa vārds un uzvārds joprojām ir sinonīms F1 un ātrumam - tas jau ir folklorizējies. Vienīgais naratīvs, kas šobrīd palicis Hemiltoam, ir "Go Vegan" un BLM, nekā cita vairs viņam nav. Braucējs, protams, lielisks, bet šobrīd ne labāks par jebkuru citu vadošo pilotu, un kur nu vēl GOAT (ja nu vienīgi viņa kvēlākajiem faniem).
1 2 53 komentāri