Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Stresa apstākļos domāšana brīžiem izslēdzās"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Stresa apstākļos domāšana brīžiem izslēdzās"
Aigars Nerips un "TTT Rīga" spēlētājas
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Jāvairo meistarība, jāspēlē pacietīgāk un jāmācās labāk pieturēt bumbu. Šoreiz Cēsu spēlētājas mūs nosedza zonā, vai paši neizmantojām savas izdevības. Uzskatu, ka spēli izšķīra tieši mūsu neizmantotās iespējas," pēc pirmā zaudējuma astoņās izbraukuma spēlēs teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Cēsis daudz sedza zonu, cerot uz TTT vājo precizitāti tālmetienos.
Sestdien abas komandas tālmetienus meta līdzīgi. Septiņi iemesti metieni 16 vai 19 mēģinājumos – tur nav lielas starpības. Cita lieta, ka pret zonu visu laiku nevar izlīdzēties ar tālmetieniem. Ja pretinieces izmanto zonu, ir arī pozitīvi signāli, piemēram, tas liecina, ka uzbrukumā varam labi apspēlēt cilvēks-cilvēks aizsardzību. Tas bija labi.

Pret zonu gatavojāmies spēlēt samērā daudz. Mums bija iespējas, taču stresa apstākļos kritās izpildījuma kvalitāte. Pret zonu jābūt labai cilvēku un bumbas kustībai. Jāievēro pacietība, lai sagaidītu brīdi, kad atbrīvosies (sedzējs). Mēs nebijām pacietīgi. Šo iemeslu dēļ daudzas iespējas palika neizmantotas.

Meitenes daudz uzņēmās uzbrukumā, piemēram, Dita Rozenberga, taču viens pret vienu mēģināt apspēlēt vairākas pretinieka spēlētājas gluži nav mūsu uzdevums. Lai gūtu punktus, jābūt pacietīgākām, jāsagaida iespējas. Pret zonu no perimetra guvām 21 punktu, taču groza apakšā mums vajadzēja samest vairāk.

Soda laukumā aktīvāk jāmeklē partneres?
Jāmeklē partneres un jādomā par pieņemtajiem lēmumiem. Spēlētājām ir jādomā, kuras lietas viņas grib iemācīties vairāku sezonu laikā. Stresa apstākļos domāšana brīžiem izslēdzās un parādījās nepārdomāti lēmumi.

No otras puses, punktos netika pārvērstas 30 izprovocētās kļūdas.
Dažās epizodēs vajadzēja izmantot skaitlisko pārsvaru, agresīvi noslēgt uzbrukumus 3 pret 2. Biežāk gadījās tā, ka pēc bumbas pārķeršanas izmantojām pozicionālos uzbrukumus. Kopumā ar komandas darbību aizsardzībā esmu apmierināts. Neapmierināja atsevišķu spēlētāju lēmumi aizsardzībā – pāris gadījumos meitenes atstāja brīvas pretspēlētājas, zinot par viņu bīstamību uzbrukumā. Otrajā laukuma pusē, uzbrukumā, ir kur strādāt un strādāt visām spēlētājām.

Cēsu papildinājums – centra spēlētāja Džesika Mūra – ļoti labi iegāja spēlē. Pat necerēti labi, apliecinot savu profesionalitāti. Biežāk notiek tā, ka atbraucējas nav pienācīgi sagatavojušās, piemēram, mūsu jaunās spēlētājas pagaidām nav formā. Mūsu uzdevums ir cīnīties par uzvaru katrā nākamajā spēlē. Neko nevienam atdot netaisāmies.

Latvijas pusfinālos komandai būs jāspēlē pret RSU/Merks.
Pēc sestdienas spēles tas kļuva pilnībā skaidrs. Nav izslēgts, ka varam tikties arī Latvijas un Igaunijas čempionāta pusfinālā 5. aprīlī Tallinā. Pagaidām komanda spēlēs desmit spēlētāju sastāvā, jo savainotās meitenes šobrīd vēl nav gatavas atgriezties laukumā.

Uzbrukuma skaitļi

+“TTT Rīga” spēlētājas “Top 6” turnīrā vidēji iemet 69,3 punktus. Pret Cēsīm šis rādītājs ir 57,5 punkti.

+Komanda vidēji realizē 43,5% divpunktu un 21,2% trīspunktu metienu. Pret Cēsīm šie rādītāji ir 36,0 un 25,8%, taču sestdien TTT iemeta tikai 11 no 46 divpunktu metieniem.

+Cēsis sestdien izcēlās ar kļūdu rekordu, zaudējot bumbu 30 reižu. Agrāk komanda vienā spēlē nebija kļūdījusies vairāk par 23 reizēm.