Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

"Dinamo" par trešo uzvaru sērijā un finālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Dinamo" par trešo uzvaru sērijā un finālu
Roberts Bukarts Cerības kausa ietvaros Rīgas "Dinamo" līdzjutējus iepriecinājis septiņas reizes astoņos mačos
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Šodien Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" turpinās cīņu par iekļūšanu Cerības kausa finālā. Sērijā pret Minskas "Dinamo", kas ritēs līdz trim uzvarām, rīdzinieki atrodas vadībā ar 2:0. Trešās spēles sākums pulksten 18:00, tiešraidi piedāvās kanāls "Viasat Sport Baltic".

"Godīgi sakot, no Minskas "Dinamo" biju gaidījis vairāk cīņas. Pat grūti spriest, kāpēc tā," ceturtdienas vakarā atzina Rīgas "Dinamo" centra uzbrucējs Vitālijs Pavlovs. 7. martā rīdzinieki tika pie otrās uzvaras Cerības kausa pusfinālā, sāncenšus pieveicot ar 7:2. Līdz 50. minūtei mājiniekiem pat bija piecu vārtu pārsvars, taču beigās tika zaudēti divi bezatbildes vārti. "Nospēlējām pavirši, taču šaubos, vai tas sabojāja kopējo iespaidu," turpināja Pavlovs.

Arī dienu iepriekš Rīgas "Dinamo" hokejistiem bija pa spēkam gūt septiņus vārtus un sagraut Baltkrievijas kluba pārstāvjus - 7:2. "Ja profesionālajā hokejā divas spēles pēc kārtas vari gūt septiņus vārtus, tad ir iemesls justies labi. Taču Minskā droši vien būs daudz grūtāk - pilna halle un viss pārējais. Būs jāspēlē vēl labāk nekā mājās," piesardzīgi izteicās Rīgas "Dinamo" vārtsargs Mikaels Telkvists.

Viņu 49. minūtē nomainīja Māris Jučers. Pēc spēles zviedrs atzina, ka jau ilgāku laiku ir saaukstējies, un labvēlīgais rezultāts licis palūgt maiņu. Telkvists pauda apņēmību spēlēt jau Minskā. Pēdējās 20 minūtes izlaida arī Rīgas "Dinamo" kapteinis Mārtiņš Karsums, kurš kājas muskuļa savainojuma dēļ vakar kopā ar komandu nedevās izbraukumā.

Taču Rīgas "Dinamo" sastāvā Cerības kausā netrūkst spēlētāju, kuri var kļūt par līderiem un izšķirt maču iznākumus. Turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir 22 gadus vecais Roberts Bukarts, kurš astoņās spēlēs izcēlies ar septiņiem rezultatīviem raidījumiem un četrām piespēlēm. Viņa tuvākais sekotājs ir pirmās maiņas centra uzbrucējs Pols Šehura, kura kontā ir pieci vārti un deviņi punkti.

Savukārt cits centra uzbrucējs Andris Džeriņš sevi pierādījis kā lielisku saspēles veidotāju, atzīmējoties ar vieniem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Taču arī Minskas "Dinamo" netrūkst šāda spēlētāja - soms Kims Hiršovics piecos mačos sakrājis 1+6, kas viņam ļāvis kļūt par Baltkrievijas kluba rezultatīvāko spēlētāju. 30 gadus vecais hokejists Minskas "Dinamo" pievienojās regulārās sezonas izskaņā, trīs mačos izdarot trīs rezultatīvas piespēles.

Galvassāpes sagādājuši arī Džefs Plets (3+3) un Tims Steipltons (2+3), tāpat arī aizsargi Korijs Mērfijs (1+3) un Janne Niskala (3+0). Taču Minskas "Dinamo" galvenais treneris Aleksandrs Andrijevskis vislielākās cerības tagad liek uz norvēģu vārtsargu Larsu Haugenu.

Pirmajā spēlē minskiešu vārtsargu Kevinu Lalandu pēc divām trešdaļām nomainīja 1994. dzimušais Mihails Karnauhovs, dienu vēlāk Lalands vienatnē ielaida septiņas ripas. Ir skaidrs, ka viņš nerāda sniegumu, kāds nepieciešams komandai, kura nevēlas uzvarēt (tā pēc pirmās spēles pēcspēles preses konferencē izteicās Andrijevskis), lai tā varētu tikt pie panākuma.

Regulārajā sezonā 25 gadus vecais Haugens aizvadīja 22 spēles, tiekot pie 13 panākumiem, atvairot 93,3% sāncenšu metienu un vidēji spēlē ielaižot 1,81 vārtus. Vai viņš pēc savainojuma izārstēšanas būs cietāks rieksts nekā Lalands?

Spēles sākums pulksten 18:00 pēc Latvijas laika, tiešraidi piedāvās kanāls "Viasat Sport Baltic".

Izmantotie resursi:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...

1 2 3 90 komentāri
Slēpts komentārs: zidans
Slēpts komentārs: Dwinity#21

  +1 [+] [-]

, 2013-03-11 07:38, pirms 11 gadiem
Ja Andrijevskis nebūs atradis veidu kā motivēt savus spēlētājus, tad šodien mēs uzvarēsim. Ne pa velti Pavlovs saka, ka bija gaidīta sīvāka cīņa, jo tādai tai bija arī jābūt. Nav baltkrievi tik švaki, lai divās spēlēs uzvarētu ar tādu pārsvaru. Šodienas spēlei ir divi aspekti - vai nu mājas sienas un fani palīdzēs minskiešiem un dos motivāciju cīnīties, vai arī sezonas beigas ir tik tuvu, ka būs slinkums.

  +4 [+] [-]

, 2013-03-11 07:50, pirms 11 gadiem
Dwinity#21 rakstīja: Rādīs pa tv6 ?
2dien teica, ka šo spēli rādīs pa VSB, ja būs 4urtā, to pa TV6

  +8 [+] [-]

, 2013-03-11 08:02, pirms 11 gadiem
Franko rakstīja: Ja Andrijevskis nebūs atradis veidu kā motivēt savus spēlētājus, tad šodien mēs uzvarēsim. Ne pa velti Pavlovs saka, ka bija gaidīta sīvāka cīņa, jo tādai tai bija arī jābūt. Nav baltkrievi tik švaki, lai divās spēlēs uzvarētu ar tādu pārsvaru. Šodienas spēlei ir divi aspekti - vai nu mājas sienas un fani palīdzēs minskiešiem un dos motivāciju cīnīties, vai arī sezonas beigas ir tik tuvu, ka būs slinkums.
Minskai pajāt uz kausu. Rīga arī šo spēli paņems, bet ar mazàku rez.
Slēpts komentārs: coffijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2013-03-11 08:16, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Turnīrs saucas nevis cerīnu kauss,bet kurš grib braukt uz HabarovskU.Vai arī pārfrāzējot Lietuviešu filmu ,Neviens negribēja mirt,tad šeit varētu teikt ,neviens negribēja lodot uz Habarovsku.
izmurgoja savu murgu un trallina 2 nedelas pec kartas. nav vel zinams vai ta vispar bus habarovska

  +7 [+] [-]

, 2013-03-11 08:23, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Turnīrs saucas nevis cerīnu kauss,bet kurš grib braukt uz HabarovskU.Vai arī pārfrāzējot Lietuviešu filmu ,Neviens negribēja mirt,tad šeit varētu teikt ,neviens negribēja lodot uz Habarovsku.
pie tam pec tavas teorijas sanak ka sodien izskirsies kurs ir lielakais mikstmiesis jo habarovskas veciem ir pilnigi po uz kurieni lidot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-03-11 08:59, pirms 11 gadiem
Taisnīgāk būtu,ja par Bezcerības kausu Avto vs Dinamo spēlētu,
Visas sezonas garumā bezcerīgākās komandas tad ari noskaidrotu
kura ir labākā no bezcerīgākajām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-11 09:09, pirms 11 gadiem
Tad nu esiet lūdzu tik laipni un iemetiet zinātāji linkus kur varēs vērot i-netā!!!Iepriekš paldies!!!

  +3 [+] [-]

, 2013-03-11 09:16, pirms 11 gadiem
Piemēram man ir galīgi ''uzšļākt'' kā sauc to kausu(par lūzeru vai bezcerības),bet ja es varu beidzot redzēt to ''Dinamo'' ,kurš spēlē ar tādu degsmi un pašatdevi ,kādu varēja vēlēties no viņiem visu tekošo čempionāta laiku,tad esmu ar mieru lai viņi dzenas kaut uz Habarovsku!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-11 09:22, pirms 11 gadiem
Dwinity#21 rakstīja: Rādīs pa tv6 ?
Spēles sākums pulksten 18:00 pēc Latvijas laika, tiešraidi piedāvās kanāls "Viasat Sport Baltic". >
Viasat / Sports / Sporta veidi / Hokejs
Domāju ka nopirkšu video no KHL-TV , taču arī tur šodien nerāda Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -... , jāpērk izklaidi Savicka prasībām .

     [+] [-]

, 2013-03-11 09:23, pirms 11 gadiem
Bukmeikeri jau prognozē, ka lielākas izredzes šodien ir Minskai. Nevar noliegt, ka visumā viņiem ir meistarīgāki spēlētāji. Mēs toties varam cerēt uz veiksmi un pretinieku vārtsargu kļūdām..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-11 09:43, pirms 11 gadiem
kresnais rakstīja: 2dien teica, ka šo spēli rādīs pa VSB, ja būs 4urtā, to pa TV6
Krāni!

     [+] [-]

, 2013-03-11 09:45, pirms 11 gadiem
A-BURTS(Aragons) rakstīja: tos bukmeikerus(es vinius par FUKMEIKERIEM SAUCU ) nevar nemt pa pilnam piemeram, pirms Latvija -Kazahstanas speles ka favorits saja spele tika nosaukta Latvija,ta4u visa turnira kopuma uzvaretaja Kazahstana!
Minska bukmeikeriem skaitījās favorīte arī pirms pirmās spēles Rīgā.

     [+] [-]

, 2013-03-11 09:51, pirms 11 gadiem

Autoram žetons par teksta pērli :
Lalands vienatnē ielaida septiņas ripas. Ir skaidrs, ka viņš nerāda sniegumu, kāds nepieciešams komandai, kura nevēlas uzvarēt ...

Tā arī izskatījās , ka nevēlas...kas ir autors šiem pravietiskiem vārdiem? Andrijevskis vai raksta autors Brože?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-11 10:12, pirms 11 gadiem
Hokejs ir ļoti demokrātisks un katram piedāvā savu. Irbe kapāja Stenlija kapā, Dārziņš kapā Gagarina kapā, Dinamo turpina kapāt Nadeždas kapā.

     [+] [-]

, 2013-03-11 10:31, pirms 11 gadiem
Seit it ka bus translacija---> OnHockey.RU | Прямые трансляции хоккейных...

  +1 [+] [-]

, 2013-03-11 10:32, pirms 11 gadiem
Ja Minskai vārtos būs Haugens, tad mums 7 ripas vairs neiemest. Viņš sev motivāciju atradīs, ja vēl grib stāties vārtos, jo pretējā gadījumā sen būtu dzimtenē un gaidītu PČ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-11 11:02, pirms 11 gadiem
Habarovskā Automobilists guvis vārtus gan vairākumā, gan mazākumā, un izvirzījies vadībā 2:1. Cīņa turpinās!

  -1 [+] [-]

, 2013-03-11 11:06, pirms 11 gadiem
Minska tikai bullīšus trenē, jo cita šanse jau vienalga nav! Viņi var izģērbties, bet nav!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-11 11:14, pirms 11 gadiem
Uz Sverdlovsku - tas būtu cilvēcīgāk. Habarovskas klubs jau pieradis gaisā dzīvot, domāju, mūsējie nē.
1 2 3 90 komentāri