Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Kaurs uzvar rallijā "Sarma", Blūms pārspēj Mežaku ar 0.46 sekunžu pārsvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Kaurs uzvar rallijā "Sarma", Blūms pārspēj Mežaku ar 0.46 sekunžu pārsvaru
Matīsa Mežaka ekipāža. Foto: Facebook.com/mezaksmatiss

Perfekti ziemīgos apstākļos šodien Gulbenes pusē aizvadīts rallijs "Sarma 2024", par absolūtās ieskaites uzvarētāju kļūstot Egonam Kauram no Igaunijas, kamēr Emīla Blūma un Matīsa Mežaka pilotētās ekipāžas pēc spraigas cīņas ierindojās nākamajās divās pozīcijās. Šis bija Latvijas rallija čempionāta otrais un Baltijas jūras valstu rallija čempionāta pirmais posms.

Sacensību ietvaros visi ātrumposmi notika vienā dienā, rīta pusē sportistiem aizvadot pirmos trīs, bet pēcpusdienā vēl trīs ātrumposmus. To kopējā distance bija virs 90 kilometriem. Lai gan vēl ne tik sen ziema bija atkāpusies, uz sacensību nedēļu Gulbenes apkaimes ceļi bija perfekti ziemas sacensību norisei. Kopumā startēja nepilni seši desmiti ekipāžu.

Egons Kaurs/Allans Birjukovs ("Hyundai i20 VRT") startēja ar 1. numuru un bija šo sacensību favorīti, savu statusu spējo apliecināt arī ar rezultātiem. Igauņi uzvarēja visos sešos ātrumposmos, finišā par vairāk nekā minūti pārspējot tuvākos sekotājus.

Pēc pirmajiem trim ātrumposmiem otrajā vietā absolūtajā vērtējumā atradās vecmeistari Jānis Vorobjos/Guntis Zicāns ("Mitsubishi Lancer Evo VIII"), bet turpat netālu sekoja Emīls Blūms/Didzis Eglītis ("Mitsubishi Lancer Evo IX") un Matīss Mežaks/Miķelis Mežaks ("SRT PROTO 02"). Ceturtajā dopā Blūms pakāpās uz otro vietu, bet piektajā ātrumposmā arī Mežaks tika garām Vorobjovam. Šādā secībā vadošās ekipāžas arī finišēja, bet Blūmu un Mežaku finišā šķīra tikai 0.46 sekundes.

Blūms/Eglītis kļuva par sacensību uzvarētājiem Latvijas rallija čempionāta absolūtajā ieskaitē un LRC5 grupā. Mežaku ekipāža ieņēma otro vietu summā un pirmo LRC1 ieskaitē. Vorobjovs/Zicāns trešie absolūti un otrie starp LRC5 ekipāžām. Turku braucēji Kerems Kazazs/Ali Emre Jilmazs ("Ford Fiesta Rally2") izcīnīja pirmo vietu LRC2 grupā, bet Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons ("Mitsubishi Lancer Evo X"), atgriežoties rallijā pēc ilgāka pārtraukuma, kļuva par LRC3 uzvarētājiem. Madars Dīriņš/Gints Lasmanis ("Honda Civic") sasniedza uzvaru LRC7 vērtējumā, bet Ralfs Sirmacis/Jānis Sokolovs ("BMW 330") - LRC6 grupā. Tikmēr no LRC4 ekipāžām uzvaru izcīnīja somi Isaks Hatanmā/Juho Koski-Lammi ("Peugeot 208 Rally4").

"Historic" jeb vēsturisko auto kausā pārliecinoša uzvara Kristapam Dzīvītim/Mārtiņam Rudevičam ("Audi 80").

Tāpat rallija "Sarma" ietvaros notika Latvijas rallijsprinta čempionāta otrais posms, dalībniekiem veicot četrus ātrumposmus. Absolūti ātrākie bija Kerems Kazazs/Ali Emre Jilmazs ("Ford Fiesta Rally2"), kuri ar 15 sekunžu pārsvaru uzveica lietuviešus Ramūnu Čapkausku/Žilvinu Jurši ("Mitsubishi Lancer Evo IX"). Trešajā vietā ierindojās pašmāju ekipāža Elviss Hermanis/Dāvis Vāne ("SRT PROTO 02"). Šīm ekipāžām pirmās trīs vietas RSK8 grupā. Savukārt starp RSK9 ekipāžām ātrākā bija Isaks Hatanmā/Juho Koski-Lammi ("Peugeot 208 Rally4"), kam sekoja Cans Alakocs/Andris Mālnieks ("Renault Clio Rally4") un Jonas Miknius/Mants Klikausks ("BMW 316").

Rallija "Sarma" rezultāti: