Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Elvis Brokāns: "Sapratu, ka finālā jāspēlē agresīvāk"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Elvis Brokāns: "Sapratu, ka finālā jāspēlē agresīvāk"
Elvis Brokāns: pirmais LJBL U19 zelts Valmierai
Foto: Romualds Vambuts

"Otrajā puslaikā sapratu, ka jāņem uz sevi – aizgāju vairākas reizes "cauri", sanāca daži labi garāmgājieni. Divus sodus tik un tā aizmetu garām," pēc uzvaras Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U19 čempionāta finālā teica Valmieras kapteinis Elvis Brokāns.

Latvijas Jaunatnes basketbola līgas fināls U19 grupā dāvāja azartisku un aizraujošu basketbolu 40 minūšu garumā. VEF skola lielāko cīņas daļu izmantoja priekšējās līnijas pārsvaru un 31 minūti kontrolēja spēli, taču galotnē nespēja apturēt pretinieku mazos spēlētājus.

Elvis Brokāns pirmajā puslaikā sekmīgi uzbruka no distances (trīspunktnieki 2/3), bet spēles izšķirošajās desmit minūtēs uzņēmās saraustītt pretinieku aizsardzību groza apakšā. Izdevās – četri trāpījumi soda laukumā, četri nopelnīti brīvmetieni, četras izprovocētas piezīmes. Kapteinis pabeidza spēli ar 20 punktiem, bet, galvenais, sekmēja Valmieras uzvaru.

Pretinieki bija garāki un lielāko spēles daļu atradās vadībā. Kā izdevās salauzt spēli?
Nepanikojām. Darījām, ko treneris lika. Aizsardzībā cīnījāmies par katru bumbu. VEF skolas puiši savāca vairākas atlēkušās bumbas uzbrukumā, bet – nesalūzām. Turpinājām cīnīties par katru laukuma centimetru. Beigās tas pārvērtās uzvarā.

Vai otrajā puslaikā treneris aicināja agresīvāk iet uz grozu?
Viens no mūsu līderiem guva savainojumu. Sapratu, ka pašam vairāk jāuzņemas. Jāņem uz sevi – aizgāju vairākas reizes “cauri”, sanāca daži labi garāmgājieni. Divus sodus tik un tā aizmetu garām. Īpašu uzstādījumu no trenera nebija, pats sapratu, ka jāspēlē agresīvāk.

Cik komandās Tev šosezon sanāca spēlēt?
Visu laiku spēlēju vienā sistēmā. Sezonu sāku LBL trešajā divīzijā. Acīmredzot, sevi labi parādīju – treneris pasauca uz LBL 2. Paralēli spēlēju LJBL un Eiropas jaunatnes basketbola līgā (EYBL). Nosacīti četras komandas, reāli – divas.

Cik daudz esi spēlējis pie treneriem Alvila Kaufmaņa un Roberta Zeiles?
Alvils Kaufmanis ir mans pirmais treneris un pie viņa spēlēju arī šodien. Treneris Zeile pagājušajā sezonā sāka strādāt ar A grupas puišiem, vadīja komandu EYBL, bet šosezon vairāk iepazinu viņu kā LBL2 spēlētājs.

Vai uzvara U19 čempionātā ir kā kompensācija par piedzīvoto zaudējumu EYBL finālā Gruzijā?
Rūgtums par zaudēto zeltu palicis, taču dzīve nav palaista garām. Dzīve turpinās, basketbols iet uz priekšu. Šodien nevarējām atļauties zaudēt. Divas otrās vietas – tas būtu par daudz.