Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2410, Did:0, useCase: 3

Sport-Express pēc zaudējuma Francijai: "Viņiem bija nospļauties"

Agris Suveizda

Sport-Express pēc zaudējuma Francijai: "Viņiem bija nospļauties"
Krievijas hokejisti pamet laukumu
Foto: AP/Scanpix

Francijas izlase šovakar sensacionāli uzvarēja pašreizējo pasaules čempioni Krieviju (2:1) un izcīnīja vēsturisku uzvaru - lielāko uzvaru Francijas hokeja vēsturē. Pēc spēles Krievijas hokejisti noliedza, ka būtu slikti noskaņojušies cīņai un ka kaut ko ietekmējusi viegla atslodze pirmsspēles treniņā. Tikmēr Krievijas masu mediji izlasei veltīja skarbus vārdus.

Krievijas mediji, atskatoties uz zaudējumu Francijai, vārdus īpaši neizvēlējās. "Viņiem bija nospļauties," rakstīja Sport-Express. "Smieties vai raudāt?" neizpratnē bija arī Championat.com žurnālists. Kolēģiem pievienojās arī Sovetskiy Sport: "Puiši, tas ir kauns! Krievi Uzvaras dienā zaudēja pastarīšiem." Arī Sport-Express raksta turpinājumā izlase netika žēlota: "Nevajag atcerēties par to, kā ar tiem pašiem francūžiem mocījās somi. Tāpēc, ka mocījās ne tādēļ, ka Rietumeiropas izlase turnīrā spēlē ģeniāli. Bet tāpēc, ka Somijas komanda konkrētajā spēlē darbojās slikti. Un arī Krievija - mums tas ir jāatzīst - Uzvaras dienā nospēlēja pretīgi. (...) Daudziem mūsu hokejistiem par spēles likteni Uzvaras dienā bija vienkārši nospļauties. (...) Perežogins, kurš šajā sezonā pelnīja vairāk nekā visa Francijas izlase kopā, visas 60 minūtes it nemaz neizskatījās labāk par pretinieku ceturto piecinieku."

"Grūti paskaidrot tādu zaudējumu. Ir jātiek skaidrībā un jāizdara pareizie secinājumi," pēc mača sacīja Krievijas izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs. "Uz karstām pēdām grūti paskaidrot notikušo. Sākumā ir viss jāsaprot, jāizdara nepieciešamie secinājumi un pareizi jāsagatavojas nākamajai spēlei pret Somiju. Vai no zaudējuma var gūt kaut ko pozitīvu nākotnei? Grūti atbildēt, bet mācību esam saņēmuši labu. Kuri spēlētāji lika vilties? Mani apbēdināja visa spēle kopumā. Francija spēlēja tā, kā arī gaidījām. Redzēju, cik labu spēli Francija parādīja pret somiem. Tajā mačā Francija darbojās lieliski, organizēti un pareizi spēlēja no pirmās līdz pēdējai minūtei. Ar lielu atdevi. Un tad francūži man ļoti patika. Šodien viņi nospēlēja tāpat. Futbola spēlēšana treniņā? Nē, nezaudējām tādēļ."

"Ļoti grūti vārdos izteikt to, ko šobrīd jūtam. Lūdzu komandai spēlēt tā, kā katrs var, un aizsardzībā darboties ar maksimālu atdevi. Kādreiz pienāks tas brīdis un Dāvids uzvarēs Goliātu. Šodien notika tieši tas," teica Francijas izlases galvenais treneris Deivs Hendersons. "Visi mani spēlētāji, sākot ar vārtsargu un beidzot ar septīto aizsargu, atdeva visu, kas viņiem bija. Tā Francijas hokejam ir neticama uzvara! Īsta fantastika, nekā citādi. Spēlējām pret pašreizējiem pasaules čempioniem. Mums pretī stājās vieni no planētas labākajiem hokejistiem - un tomēr uzvara tika Francijas izlasei."

"Vai šī ir lielākā uzvara Francijas hokeja vēsturē? Kad bijām bērni, pret padomju hokeju, tā spēlētājiem un sagatavošanas sistēmu izturējāmies ar pietāti. Taču slepus sapņojām par to, ka kādreiz kaut reizi viņus uzvarēsim. Ceru, ka šodienas panākums palīdzēs Francijas hokejam augt. Pēdējos gados ir redzams progress. Bet šī uzvara nozīmē ļoti daudz. Hokejam ir jāaizrauj vēl vairāk cilvēku mūsu valstī," Hendersons turpināja. "Mums komandā ir daudz spēlētāju no Francijas līgas. Starp viņiem un krieviem ir liela atšķirība. Bet mēs spēlējām disciplinēti un bijām koncentrējušies spēlei. Ja pret Krieviju aizvadītu 20 mačus, pieļauju, ka tad zaudētu 19," sacīja Francijas izlases aizsargs Vensāns Bašē. "Varbūt, kad man būs 60 gadu, mazbērniem stāstīšu par to, ka biju kapteinis komandai, kas pasaules čempionātā uzvarēja Krieviju."

"Zaudējums iznāca ļoti bēdīgs, jo īpaši ņemot vērā to, ka tas notika dienā, kad Krievija atzīmē tādus svētkus," sacīja Iļja Ņikuļins. "Izgājām laukumā pēc uzvaras un darījām visu, lai to iegūtu. Vajadzēja labāk realizēt tos momentus, kurus mums izdevās izveidot. Diemžēl šodien veiksme bija francūžu pusē. Atšķirībā no mums pretinieki labāk izmantoja savas izdevības. Noskaņošanās? Jau daudzreiz runājām par to un atkārtosim vēl - mums ir svarīgs katrs pretinieks. Krievijas izlase nopietni gatavojas katram pretiniekam. Veiksme no mums novērsās, kaut gan laukumā dominējām. Vai šo zaudējumu var uzskatīt par apkaunojošu? Nemētāsimies ar tik skaļiem vārdiem. Mūsdienās hokejs attīstās daudzās valstīs, jebkura komanda var uzvarēt jebkuru. Mums nevajadzēja nolaisties līdz tādam rezultātam, taču tā jau ir vēsture. Rīt mūs gaida vēl nopietnāks pretinieks - Somija. Gatavoties tai sākām jau tagad. Vai zaudējums morāli nesagraus komandu? Tas drīzāk mums nāks par labu."

"Paši esam šokā. Zaudējām tādu spēli. Ko vēl lai piebilst?," pēc zaudējuma sacīja Andrejs Loktionovs. "Vai pie vainas nebija futbola spēlēšana? Līdz šim aizvadījām divas spēles divu dienu laikā. Domāju, ka vakardienas futbols nav iemesls zaudējumam Francijai. Noskaņošanās šodienas spēlei bija normāla. Pret visām komandām noskaņojamies vienādi - vai pretī nāk kanādieši vai francūži. Bet rezultāts...Kā pietrūka, lai uzvarētu? Vārtu. Vajadzēja realizēt savas iespējas. Momentus radījām daudz un uzbrukumā spēlējām produktīvi." Savukārt franču hokejists Tims Bozons uzskata, ka krievi viņus nenovērtēja: "Domāju, ka viņi mūs nedaudz nenovērtēja, bet tā ir viņu problēma. Nekad nepadevāmies, un domāju, ka aizvadījām labu spēli. Esmu [vārtsarga Floriāna] Ardī istabas biedrs. Nedaudz runājām par spēli, un viņš bija nedaudz satraucies. Bet laukumā tas nebija manāms."

Zinetulas Biļaļetdinova pēcspēles komentārs

Izmantotie resursi:
Start
Новости спорта, Спортивная аналитика, Видео -...
СПОРТ-ЭКСПРЕСС: Ежедневная спортивная газета....
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
sovsportu.ru

 +13 [+] [-]

, 2013-05-09 21:35, pirms 11 gadiem
Lai krievu prese pagaida vēl somus no Karēlijas, rīt ar tiem ar būs jātiek galā, ka tik krievu tanki nenogrimst somu tundrā.

  +7 [+] [-]

, 2013-05-09 21:45, pirms 11 gadiem
Visvairāk mani interesē, kas piektdien būs uz l'Equipe vāka. Pārbaudīsim, kas ir hokejs Francijā. Loģika it kā saka, kam būtu jābūt, taču nebrīnīšos nemaz, ja tā nebūs

 +14 [+] [-]

, 2013-05-09 21:45, pirms 11 gadiem
Zinu, ka nav labi utt, bet man ir prieks

  +8 [+] [-]

, 2013-05-09 21:45, pirms 11 gadiem
tā tiem okupantiem un vajag!!!!!

  +6 [+] [-]

, 2013-05-09 21:46, pirms 11 gadiem
saakas atmaskas...

  +9 [+] [-]

, 2013-05-09 21:48, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Visvairāk mani interesē, kas piektdien būs uz l'Equipe vāka. Pārbaudīsim, kas ir hokejs Francijā. Loģika it kā saka, kam būtu jābūt, taču nebrīnīšos nemaz, ja tā nebūs
Šobrīd "L'Equipe" interneta vietnes galvenā ziņa ir Mančestras "United" jaunais galvenais treneris.

     [+] [-]

, 2013-05-09 21:50, pirms 11 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Lai krievu prese pagaida vēl somus no Karēlijas, rīt ar tiem ar būs jātiek galā, ka tik krievu tanki nenogrimst somu tundrā.
Nja riit Somu - Krievu spele pilnigi obligati jaskatas!

  +2 [+] [-]

, 2013-05-09 21:51, pirms 11 gadiem
Krievu sniegums jau diezgan blavs pret Vacieshiem un es zinaju ka kada spele vinji kritis! Un luk tas notika shodien pret Franciju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-09 22:10, pirms 11 gadiem
Ne tikai šeit pēc zaudējuma apēd bez sāls ...

  +7 [+] [-]

, 2013-05-09 22:54, pirms 11 gadiem
Es īsti nezinu PČ izspēles grafiku ,bet ja arī ceturdaļfinālos tiekas komandas savā starpā ,tas ir Helsinku un Stoholmas grupas nekrustojas,tad uzskatu joprojām,ka Krieviem Helsinkos pretinieku nav ,nu vienīgi ja ASV jaunie džeki nospēlē uz visiem110%.Bet par šodienu manpatīkams smīniņš ,pirmkart krievi sasisti uzvaras dienā,otkārt viņi ja zaudē nekad nepasaka ,pretinieks bija stiprāks,bet mūžigi murgo ,ka paši bija švakāki.Arī u-18 PČ tracināja viņu komentētāji spēlē par 3-4 vietu ,kuri kladzināja ,ka krievi nevarot zaudēt Somijai ,bet tikai sev ,nezinu vai tā ir lielumānija,vai krievu lecīgums.

  +3 [+] [-]

, 2013-05-09 23:00, pirms 11 gadiem
Francijas izlasē Damien Fleury spēlē tik labi, ka es ļoti labrāt viņu nākamajā sezonā redzētu Rīgas Dinamo sastāvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-09 23:08, pirms 11 gadiem
Ka tik nebija uz svētkiem "ierāvuši" vai vēl ko.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-09 23:09, pirms 11 gadiem
Pilnība piekrītu, reāls šūters...!
Joey rakstīja: Francijas izlasē Damien Fleury spēlē tik labi, ka es ļoti labrāt viņu nākamajā sezonā redzētu Rīgas Dinamo sastāvā.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-09 23:11, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Es īsti nezinu PČ izspēles grafiku ,bet ja arī ceturdaļfinālos tiekas komandas savā starpā ,tas ir Helsinku un Stoholmas grupas nekrustojas,tad uzskatu joprojām,ka Krieviem Helsinkos pretinieku nav ,nu vienīgi ja ASV jaunie džeki nospēlē uz visiem110%.Bet par šodienu manpatīkams smīniņš ,pirmkart krievi sasisti uzvaras dienā,otkārt viņi ja zaudē nekad nepasaka ,pretinieks bija stiprāks,bet mūžigi murgo ,ka paši bija švakāki.Arī u-18 PČ tracināja viņu komentētāji spēlē par 3-4 vietu ,kuri kladzināja ,ka krievi nevarot zaudēt Somijai ,bet tikai sev ,nezinu vai tā ir lielumānija,vai krievu lecīgums.
Sračs sācies pilnā apjomā. Tas ir labi, lai patrako. Sen krievi atkal nav izlējuši žulti paši uz sevi.
Хоккей на AllHockey.Ru - Плющев: Я не просто...

  -1 [+] [-]

, 2013-05-09 23:13, pirms 11 gadiem
Vorobjovs arī atmodies.
– Это не обычный несчастный случай, а обычная расхлябанность. В День Победы к игре нужно относиться серьезно. Это плевок в душу наших болельщиков, нашей хоккейной традиции. В любом составе сборная России не имеет права проигрывать Франции, в любом случае. Праздник испортили, а это особый праздник, святой … Не сумели достучаться. Надо смотреть в корень. Обидно. Наше разгильдяйство еще живо. До сих пор у нашей сборной еще не было настоящих соперников: американцы - это в основе своей студенческая команда. Вот с финнами сыграем, там видно будет, какие перспективы у сборной России. Просто не будет. Просто не нужно проигрывать Франции, - сказал Воробьев.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-09 23:14, pirms 11 gadiem
Joey rakstīja: Francijas izlasē Damien Fleury spēlē tik labi, ka es ļoti labrāt viņu nākamajā sezonā redzētu Rīgas Dinamo sastāvā.
Viņš jau spēlē augstākā līmeni - Zviedrijā...

  +1 [+] [-]

, 2013-05-09 23:24, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Vorobjovs arī atmodies.
– Это не обычный несчастный случай, а обычная расхлябанность. В День Победы к игре нужно относиться серьезно. Это плевок в душу наших болельщиков, нашей хоккейной традиции. В любом составе сборная России не имеет права проигрывать Франции, в любом случае. Праздник испортили, а это особый праздник, святой … Не сумели достучаться. Надо смотреть в корень. Обидно. Наше разгильдяйство еще живо. До сих пор у нашей сборной еще не было настоящих соперников: американцы - это в основе своей студенческая команда. Вот с финнами сыграем, там видно будет, какие перспективы у сборной России. Просто не будет. Просто не нужно проигрывать Франции, - сказал Воробьев.
Tipisks krievu domu gājiens ,bet runājot par Vorobjovu ,atceros visās intervijās ,agrāk tā laika dinamieši viņu necieta,teica ka Vorobjovs rets maita esot.Noteikti tā laika Dinamo treneriem kā miličiem lomas bija sadalītas ,jo Jurzinovs bija labais treneris ,bet vorobejs skarbais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-10 00:05, pirms 11 gadiem
Krievu prese ir nežēlīga,it īpaši jau pret savu izlasi.

     [+] [-]

, 2013-05-10 00:17, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Es īsti nezinu PČ izspēles grafiku ,bet ja arī ceturdaļfinālos tiekas komandas savā starpā ,tas ir Helsinku un Stoholmas grupas nekrustojas,tad uzskatu joprojām,ka Krieviem Helsinkos pretinieku nav ,nu vienīgi ja ASV jaunie džeki nospēlē uz visiem110%.Bet par šodienu manpatīkams smīniņš ,pirmkart krievi sasisti uzvaras dienā,otkārt viņi ja zaudē nekad nepasaka ,pretinieks bija stiprāks,bet mūžigi murgo ,ka paši bija švakāki.Arī u-18 PČ tracināja viņu komentētāji spēlē par 3-4 vietu ,kuri kladzināja ,ka krievi nevarot zaudēt Somijai ,bet tikai sev ,nezinu vai tā ir lielumānija,vai krievu lecīgums.
Par to gan piekrītu,bet tā jau ir visur,Lauris gan bija godīgs un pateica,ka Austrieši todien izrādījās stiprāki,lai arī cik neloģiski tas likās.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-10 01:11, pirms 11 gadiem
bija nedaudz žēl FRA pēc netikšanas uz Sočiem, taču tagad viņiem tas ir pār pārēm kompensējies... malači! prieks par frančiem un prieks par krievu grūdienu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-10 08:51, pirms 11 gadiem
Agris Suveizda rakstīja: Šobrīd "L'Equipe" interneta vietnes galvenā ziņa ir Mančestras "United" jaunais galvenais treneris.
šobrīd galvenā ziņa jau ir par regbiju...

     [+] [-]

, 2013-05-10 09:13, pirms 11 gadiem
Esmu laimiigs, pat veel nezinot kaa nospeelees lv svk priecaajos par Franciju, kaut arii tajaa briidii jau domaaju ka Franchi ir muusu peedeejaa ceriiba

  -1 [+] [-]

, 2013-05-10 09:22, pirms 11 gadiem
Skaidrs, ka krievi frančiem zaudēja speciāli, lai tik gremdētu Latvijas izlasi.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-10 09:56, pirms 11 gadiem
Gailis ir Francijas simbols! Tas tev tā...kopējās izglītošanās vārdā!
White Ross rakstīja: lielie gailji nolikti pie vietas.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-10 10:26, pirms 11 gadiem
Ko ta jūs tā. Visu laiku Francija un viņu hokejs tika nolikts Āfrikas līmenī. Tagad viņi izdara to kas LAT. izlasei tikai sapņos rādās un uzreiz ir viss OK.

     [+] [-]

, 2013-05-10 12:42, pirms 11 gadiem
tos krievus tāpat kā savulaik vdk, dzen uz priekšu kā suņus!

  +1 [+] [-]

, 2013-05-10 14:13, pirms 11 gadiem
Kāds tur brīnums, pakļuva zem Napoleona mazdēlu slidu asmeņiem. Tas var gadīties arī labākām komandām par Krieviju, piemērus nesaukšu (sākas ar L un nav ne Lībija, ne Lihtenšteina, ne Lielbritānija, ne Lietuva)