Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: uzvaras izcīna ''Saldus'' un ''VEF skola''

Krišs Upenieks

LBL2: uzvaras izcīna ''Saldus'' un ''VEF skola''
"VEF skola" galvenais treneris Raimonds Feldmanis
Foto: vefriga.com

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas turnīrā šovakar norisinājās pa vienai spēlei A un B grupā. BK ''Saldus'' savā laukumā ar 80:71 pieveica ''Jugla/EMERALD'' basketbolistus, bet ''VEF skola'' bija pārāka par Rīgas Stradiņa universitāti - 67:62.

A grupā ''Saldus'' savā laukumā uzreiz iegūt iniciatīvu pret ''Jugla/EMERALD nespēja un bija pat iedzinējos ar 7:13. Līdz ceturtdaļas beigām ''Saldus'' prata izvirzīties vadībā ar 23:17, pēc kā vairs pārsvaru neatdeva, un pretinieki būtiski apdraudēt saldenieku uzvaru šajā spēlē nemaz nespēja - 80:71.

Krists Pīternieks šajā cīņā bija labākais uzvarētāju sastāvā ar 21 punktu, septiņām bumbām zem groziem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Edgars Buiķis, lai arī neguva punktus, atdeva 11 rezultatīvas piespēles. Kristians Vīksne viesu rindās izcēlās ar 20 punktiem, sešām bumbām zem groziem, bet iekrāja arī septiņas kļūdas. ''Saldus'' guva devīto uzvaru 12 spēlēs un ar 21 punktu kļuva par grupas līderi, bet ''Juglai/EMERALD'' devītais zaudējums 11 spēlēs un astotā vieta.

Rīgas Stradiņa universitāte cīņā pret mājiniekiem VEF skolu B grupas spēlē devās ar deviņiem spēlētājiem, bet vienalga prata uzvarēt pirmās desmit minūtes ar 23:15. Turpinājumā ''VEF skola'' pilnībā pārņēma kontroli, pirmo puslaiku jau noslēdza ar 39:33 pārsvaru un atlikušajā spēles daļā arī prata noturēt visai saspringtu uzvaru - 67:62.

15 punkti un 11 atlēkušās bumbas šajā spēlē Kārlim Šiliņam, bet Rīgas VEF jau pieredzi guvušais Zigmārs Raimo guva 11 punktus un izcīnīja 14 bumbas zem groziem. Juris Šapovalovs RSU sastāvā izcēlās ar itin iespaidīgu ''double-double'' - 16 punkti un 18 atlēkušās bumbas. ''VEF skolai'' (8-3) un 19 punkti un trešā vieta B grupā, bet RSU (9-3) sakrājusi 21 punktu un ir līdere.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība