Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Lēbs: "Šis ir mans pēdējais čempiontituls rallijā"

Lēbs: "Šis ir mans pēdējais čempiontituls rallijā"
Daniels Elena un Sebastjans Lēbs
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Francijas WRC rallija, kurā par uzvarētāju un deviņkārtējo pasaules rallija čempionu kļuva Sebastjans Lēbs, franču sportists atzina, ka šis esot viņa pēdējais čempiontituls rallijā.

Lai arī šosezon atlikuši vēl divi posmi, WRC kopvērtējumā vairs neviens sportists nevar apsteigt Lēbu, kurš nu jau kļuvis par deviņkārtējo čempionu. Kas pats interesantākais, tad visus savus deviņus čempiontitulus Lēbs izcīnījis pēc kārtas.

''Labāk vairs nevarēja,'' pēc finiša saka 38 gadus vecais franču sportists. ''Pirms rallija daudzi teica, ka mēs uzvarēsim, taču tas nav tik viegli, jo mums smagi jācīnās. Svētdien no rīta ceļa apstākļi bija ļoti grūti (lija lietus), jo bija ārkārtīgi slidens. Taču tagad, kad viss ir labi beidzies, sajūtas ir neaprakstāmas, jo šeit ir arī manas mājas, mani draugi. Atmosfēra visu rallija laiku bija burvīga.''

''Runājot par nākotni, pagaidām neko konkrētu nevaru pateikt, jo dzīvoju šodienai. Gribu izbaudīt šo čempiontitulu un saprast, kas noticis. Taču šis ir pēdējais čempiontituls rallijā. Nav viegls lēmums, taču agri vai vēlu kādu dienu man tāpat tas būtu jāpieņem. Nākamgad brauksim dažos rallija posmos, bet ne visos. Aprunājos ar ''Citroen'' un mēs vienojāmies, ka paralēli rallijam startēšu WTCC,'' nobeidz Lēbs, kurš kopā ar Miko Hirvonenu palīdzēja "Citroen" vienībai piekto reizi pēc kārtas tikt pie čempiontitula ražotāju kausā.

Uz jautājumu, vai sportists tomēr negrasās pacīnīties par desmito čempiontitulu, Lēbs atbildēja: ''Jūs domājat, ka tas būs iespējams nobraucot piecus rallijus?''

Kopvērtējums pilotu ieskaitē

V.PilotsPunkti
1.S.Lēbs244
2.M.Hirvonens173
3.J.M.Latvala131
4.M.Ostbergs125
5.P.Solbergs119

Izmantotie resursi:
World Rally Championship

  +2 [+] [-]

, 2012-10-08 15:01, pirms 12 gadiem
Lebs tagad kādu gadiņu atpūtīsies un tad jau varēs paņemt desmito,un doties pelnītā atpūtā!

  +1 [+] [-]

, 2012-10-08 16:15, pirms 12 gadiem
Loebam pietiks prāta, lai netaisītu Maiklu - Šūmahera da Džordana variantus ar atgriešanos. 9 tituli un pēc kārtas... Leģendu leģenda.
Kad būsim veci starperi, varēsim gudri jaunatni ļečīt - "Ko ta šitas! Vot es vēl atceros, kā Loebs brauca, voot tas gan... "

     [+] [-]

, 2012-10-08 17:44, pirms 12 gadiem
Tev taisniba par to, ka sumahers ar dzordanu atgriezsanas del vairs nav legendas. Visi vinu tituli un rekordi tiek anuleti
Par Loebu zel, bet ja uzskata ka ir pienacis laiks, tad veiksmi turpmak!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-10-08 19:14, pirms 12 gadiem
General Franco rakstīja: pats sekoju F1 un atceros cik garlaicigas prieksh manis bija sezonas ka Shumahers nema savus 5 titulus tapec jautaju vai WRC faniem kas protams nav Leba atbalstītaji ir shie 9 gadi bijushi garlaicigi ???
no neitrāla skatītāja viedokļa, kuram rallijs pats par sevi nu tā...nekādas īpašas emocijas neizraisa, garlaicīgi varētu būt bijuši kāda puse no Lēba tituliem. Bet nu ir bijuši gadi kad viss izšķirās pēdējā rallijā, ir bijusi reize, kad Lēbs pēdējos raļļus nav braucis traumas dēļ un čempiontitula liktenis bij Gronholma rokās, tā pati ceļu tīrīšana, kas te pāris gadus bij, kura nodrošināja to, ka čempionāta līderis (vairumā gadījumu, portams, Lēbs) pirmajā dienā zaudēs laiku un nākošajās būs jādzenās pakaļ, utt...tā kā nav jau tā, ka katru gadu šis tur 1/4 sezonu pirms beigām visu nodrošinājis.

     [+] [-]

, 2012-10-08 22:18, pirms 12 gadiem
Atbilde generalim franko
Nekad neesmu bijis Leba fans! Mans milakais braucejs ir peters solbergs, bet visu cienu lebam!
Vienigi sada aiziesana atstaj parak daudz jautajumu