Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Valmierā" bez medaļas palikušais FIšers pārceļas uz Japānu

Emils Ozerinskis

"Valmierā" bez medaļas palikušais FIšers pārceļas uz Japānu
Dors Fišers
Foto: Edgars Vaivads

Aizvadītās sezonas noslēgumā divus mēnešus "OlyBet" Latvijas Basketbola līgā spēlējušais amerikāņu centrs Dors Fišers karjeru turpinās Japānas čempionāta komandā Šigas "Lakestars".

Pagājušās sezonas izskaņā 35 gadus vecais Dors Fišers, pirms spēlētāju pieteikšanas pēdējā gala termiņa, pievienojās tā brīža Latvijas čempionei "Valmierai/Ordo", lai palīdzētu vidzemniekiem izslēgšanas spēlēs cīnīties par medaļām. Divu mēnešu laikā pieredzējušais basketbolists atzīmējās ar gana pieklājīgiem statistikas rādītājiem. 211 cm garais basketbolists 17 aizvadītās spēlēs guva 14 punktus, izcīnīja 9,1 atlēkušo bumbu zem groziem un vidēji spēlē bloķēja 1,6 pretinieku metienus. Tomēr ar pieredzējušā basketbolista centieniem nebija pietiekami, lai "Valmiera/Ordo" izcīnītu medaļu. Bronzas sērijas ceturtajā mačā valmierieši atzina "Barons kvartāls" pārspēku, paliekot ar koka medaļām.

Pēc atrādīšanās uz Latvijas basketbola skatuves, Izraēlas pilsonību ieguvušais Dors Fišers karjeru turpinās Āzijā, pievienojoties Japānas augstākās līgas čempionāta Rietumu divīzijas komandai Šigas "Lakestars".

Dors Fišers aizvadījis ievērības cienīgu karjeru Eiropas basketbolā, kļūstot par vienu no Eirolīgas visu laiku labākajiem metienu bloķētājiem. Vecā kontinenta spēcīgākajā klubu turnīrā Fišers pārstāvējis Telavivas "Maccabi", Madrides "Real", "Bilbao Basket", Bambergas "Brose" un Kazaņas "Unics".

Pērnajā sezonā, pirms pārcelšanās uz Latviju, Fišers spēlēja Puertoriko komandā "Capitanes de Arecibo". 35 gadu vecumā došanās uz Japānu varētu nozīmēt to, ka augstākā līmeņa basketbolu Fišers vairs varētu nespēlēt, pamazām liekot punktu spilgtajai karjerai.

Izmantotie resursi:
Asian Basketball Main Page - asia-basket

  +3 [+] [-]

, 2017-08-08 21:00, pirms 7 gadiem
Atbrauca, nopelnīja, aizbrauca!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-08 22:06, pirms 7 gadiem
Joprojām kauns par to, ka Helmanis neprata šādu veci lietderīgi izmantot tā, kā to vajadzēja - ar Fišeru sastāvā valmieriešiem bronzai bija jābūt. Taču acis play off nedega trenerim un nedega spēlētājiem, kamēr visi baroni kapājās kā elektrizēti par katru bumbu, par katru metru laukumā! Bet Valmiera peldēja...

     [+] [-]

, 2017-08-08 22:28, pirms 7 gadiem
wolmar rakstīja: Joprojām kauns par to, ka Helmanis neprata šādu veci lietderīgi izmantot tā, kā to vajadzēja - ar Fišeru sastāvā valmieriešiem bronzai bija jābūt. Taču acis play off nedega trenerim un nedega spēlētājiem, kamēr visi baroni kapājās kā elektrizēti par katru bumbu, par katru metru laukumā! Bet Valmiera peldēja...
Lepnais putns - Gulbis, nopēra u noknābāja nevarīgo Helmani ar visu viņa superstāru Makšķernieku sastāvā ! Visas Makšķernieka zivteles Gulbis aplasīja pirms vēl tas paspēja krastā izvilkt !