Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Daugaviņš iespēju izmantoja

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Daugaviņš iespēju izmantoja
Kaspars Daugaviņš
Foto: AFP/Scanpix

Šonakt par pirmo Nacionālās hokeja līgas finālisti kļuva Bostonas "Bruins", kas Austrumu konferencē ar 4-0 pieveica Pitsburgas "Penguins". Pēdējā panākumā (1:0) roku pielika arī latviešu malējais uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kurš izveidoja momentus uzbrukumā un deva komandai enerģiju. Iespēja tika izmantota, un Daugaviņu, visticamāk, laukumā redzēsim arī finālsērijā.

Jāsāk no sākuma: iepriekšējā mačā bloķējot metienu, kāju salauza Ziemeļamerikā jau par svēto padarītais Bostonas "Bruins" ceturtās maiņas centra uzbrucējs Gregorijs Kempbels. Tādējādi kļuva skaidrs, ka iespēja tiks dota kādam no "Bruins" uzbrucējiem, kuri līdzšinējos mačus vēroja no malas. Vislabāk izskatījās Kaspara Daugaviņa kandidatūra, un Bostonas galvenais treneris Klods Žuljēns izvēlējās tieši latvieti.

Lai gan treniņā Daugaviņš darbojās trešajā virknējumā kopā ar Riču Peverliju un Taileru Seginu, maču viņš sāka ceturtajā virknējumā kopā ar Peverliju un aso Šonu Torntonu. Līdz pirmajam izgājienam uz ledus gan nācās pagaidīt nepilnas 13 minūtes - jau ievadā "Bruins" palika mazākumā (kā paredzēts, "Bruins" izmantoja četrus aizsargus un sešus uzbrucējus, starp kuriem Daugaviņa nebija), pēcāk pie noraidījuma tika arī Pitsburgas "Penguins".

Tāpat nācās rēķināties ar to, ka "Penguins" no mača ievada vēlējās diktēt tempu, daudz spēlējot Sidnija Krosbija un Jevgeņija Malkina virknējumiem. Visas sērijas laikā pret viņiem sistemātiski spēlējuši Patrīsa Beržerona un Davida Krejči trio, un arī tas ietekmēja mājinieku ceturtās maiņas spēles laiku pirmajā trešdaļā.

Ātri vien Bostonas "Bruins" treneri atgriezās pie virknējuma Daugaviņš - Peverlijs - Segins, un tas deva labu rezultātu - enerģiju radīja gan šis virknējums, gan Torntons un ceturtā maiņa. Sešas minūtes pirms trešdaļas noslēguma Daugaviņš raidīja ripu "Penguins" zonā, kopā ar Seginu aiz vārtiem tika galā ar aizsargiem, un tas ļāva no vārtu priekšas bīstamu metienu izdarīt Peverlijam.

Daugaviņš izdara spēka paņēmienu aiz "Penguins" vārtiem, neļaujot aizsargam mierīgi atbrīvoties no ripas.

Taču otrās 20 minūtes Daugaviņa izpildījumā bija vēl krietni labākas. 23. minūtē "Bruins" 16. numurs izveidoja tobrīd labāko vārtu gūšanas momentu spēlē - pie sarkanās līnijas ar partneru palīdzību atbruņojis Džeromu Iginlu, viņš pie ripas tika uz zilās līnijas, nospēlēja pacietīgi un aukstasinīgi, pēc pauzes mēģinot "Penguins" vārtsargu Tomāšu Vokunu noķert uz pretkustību. Izdevās, bet trāpīt vārtos gan ne - patraucēja vārtu stabiņš.

Situācija, kurā sākās Daugaviņa lielā iespēja. Ar partneru palīdzību realizēts bekčekings neitrālajā zonā.

Otrās trešdaļas otrajā pusē hokejisti ilgu laiku cīkstējās aiz "Bruins" vārtiem. Kad mājiniekiem beidzot izdevās ripu dabūt ārpus aizsardzības zonas, atkal talkā nāca Daugaviņa enerģija - spēka paņēmiens aiz Pitsburgas vārtiem, kas deva papildus sekundes Bostonas sastāva nomaiņai. Pēcāk - vēl viena izdevība pie "Penguins" vārtiem, bet pēdējā minūtē Daugaviņš aizsardzībā nospēlēja uzmanīgi pret pitsburgiešu bīstamāko aizsargu Krisu Letangu.

Daugaviņš neļauj Letangam doties uz "Bruins" vārtiem, tā vietā "Penguins" aizsargs spiests spēlēt stūrī.

Beidzamajā spēles nogrieznī Daugaviņam divas reizes neitrālajā zonā nācās tikties ar Krosbiju, katram hokejistam izcīnot pa vienai uzvarai duelī. Protams, galvenais notikums bija Adama Makkveida vārti, kuri kļuva par uzvaru nesošajiem arī visā sērijā.

Četri no pieciem "Penguins" spēlētājiem atrodas pretējā laukuma pusē, atlikušajam jāsedz Krejči. Makkveidam bija pārāk daudz laika sagatavot metienu (lai gan vārti tika gūti ar rikošeta palīdzību).

Rezumējot Daugaviņa sniegumu, pateikt sliktu būs grūti. Bostonas "Bruins" spēli nesabojāja (un ne tāpēc, ka to izdarīt ir tikpat kā neiespējami), radīja momentus uzbrukumā, cīnījās visa laukuma garumā, deva enerģiju un laiku tad, kad tas bija nepieciešams. Īsāk: izdarīja to, kas no viņa tiek prasīts. Neredzu nevienu iemeslu, kāpēc Daugaviņš nespēlēs pirmajā finālmačā.

Daugaviņa statistika: laukumā pavadītas 6:46 minūtes (12 maiņas), izdarīti divi metieni (vēl viena ripa lidojusi vārtiem secen) un viens spēka paņēmiens, vienreiz zaudēta ripa, neitrāls lietderības koeficients.

Vēl īsi par sēriju. Krosbijs un Malkins pie punktiem netika un nodemonstrēja ļoti blāvu sniegumu. Kas ir Iginla? Zdeno Hāra dominēja, "Bruins" līderi bija uzdevumu augstumos arī otrā laukuma galā. "Penguins" mēģinājumi pielāgoties sāncenšu piedāvātajai spēlei beidzās ar smagām sakāvēm. Un, protams, Tūūūūūūka Rasks.

Atliek gaidīt finālu!

  +2 [+] [-]

, 2013-06-08 07:03, pirms 11 gadiem
Makkveida gols - īsta devele un tieši viņš no visiem Bostonas aizsargiem spēlēja vismazāk...

     [+] [-]

, 2013-06-08 07:06, pirms 11 gadiem
Un Pistburga uztaisīja franšīzes rekordu - vienā Playoff sērijā iemtusti tikai 2(!!!!!) vārtus. Skumji, bet kādi spēlētāji tika novākti...

  +6 [+] [-]

, 2013-06-08 07:26, pirms 11 gadiem
Man liels prieks, ka Daugaviņam viss (nu gandrīz viss) sanāca! Turam īkšķus un gaidām play-off izšķirošos vārtus! Malacis, citiem latviešu sportistiem jāpamācās mērķtiecība, spītība un apņēmība, kā arī ticība saviem spēkiem!

  +3 [+] [-]

, 2013-06-08 07:38, pirms 11 gadiem
RMcool rakstīja: Un Pistburga uztaisīja franšīzes rekordu - vienā Playoff sērijā iemtusti tikai 2(!!!!!) vārtus. Skumji, bet kādi spēlētāji tika novākti...
Tur jau tā lieta!
Uzvar komandas nevis zvaigžņu lietus

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 07:40, pirms 11 gadiem
No vienas puses prieks par Kasparu, bet no otras puses gribētos lai šāds raksts taptu Kaspara meistarības dēļ, nevis Gregorija Kempbela pašaizliedzības dēļ...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 07:51, pirms 11 gadiem
Man patika spele Daugavinja izpildijuma,vel japasvist un dabus lielaku speles laiku,un tad ari punkti neizpaliks.Gaidu finalu un Daugavas uzvaras nesosho,trako bulliiti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-06-08 09:51, pirms 11 gadiem
Daugaviņa vārtu gūšanas izdevība.
Scrum in 2nd Marchand, Niskanen. Krug mouth...

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 09:53, pirms 11 gadiem
Ar krievu "zvaigznēm" lielas uzvaras nepanāksi. Tad vajag koku vai vismaz Znaroku, lai tur kaut kas sanāktu...:-)

     [+] [-]

, 2013-06-08 10:13, pirms 11 gadiem
Uh,cik tuvu golam bija!

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 10:19, pirms 11 gadiem
Malacis daugava, pēc cik gadiem Letiņš būs finālā .....!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-08 11:06, pirms 11 gadiem
Es domāju,tagad Bruins atļaus spēlet Daugaviņam visas spēles fināla,jo pēc salauztas kājas tik ātri nevar atveseļoties.

Ceru ka Daugaviņš ar punktiem spēles,nevis skriešanu siena.

Viņam šita iespēja ir jaizmanto,jo nākošsezon varbūt parakstīt līgumu ar daugaviņu vai pagarināt to līgumu,tapēc viņam vajag ar punktiem atzīmēties.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 11:12, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Netīšām finālā
Var jau daļēji piekrist
1kārt,tikšana Bruins komandā jau bija sava veida haļava
2kārt paveicās,ka Kembels izkrita no sastāva, tā diez vai pie spēlēšanas būtu ticis.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-08 12:08, pirms 11 gadiem
Fedorov91 rakstīja: No vienas puses prieks par Kasparu, bet no otras puses gribētos lai šāds raksts taptu Kaspara meistarības dēļ, nevis Gregorija Kempbela pašaizliedzības dēļ...
mulkigs salidzinajums. Katrs ir tur, kur pelnijis, un but tuvakajam rezervē arī ir jānopelna un tas ir daļa no komandas.

     [+] [-]

, 2013-06-08 12:14, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Var jau daļēji piekrist
1kārt,tikšana Bruins komandā jau bija sava veida haļava
2kārt paveicās,ka Kembels izkrita no sastāva, tā diez vai pie spēlēšanas būtu ticis.
Negribētu piekrist Bruins uzbrucēji šajos PO ir veiksmīgi iztikuši bez lielām traumām tā kā teikt, ka Daugavam paveicās, ka 3. PO sērijā beidzot kāds Bruins uzbrucējs notraumējās nav īsti parezi, PO traumatisms ir stipri lielāks nekā regulārajā sezonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-08 19:54, pirms 11 gadiem
Vilis15 rakstīja: Var jau daļēji piekrist
1kārt,tikšana Bruins komandā jau bija sava veida haļava
2kārt paveicās,ka Kembels izkrita no sastāva, tā diez vai pie spēlēšanas būtu ticis.
būtu Daugaviņš citā komandā, varbūt Bruins nemaz netiktu finālā? ir tā kā ir un tur nav ko zīlēt.

  -1 [+] [-]

, 2013-06-08 21:47, pirms 11 gadiem
pirdaks rakstīja: būtu Daugaviņš citā komandā, varbūt Bruins nemaz netiktu finālā? ir tā kā ir un tur nav ko zīlēt.
Taatad, buut komandas rezervistam nozimee ka tu neesi pelnijis neko?

  +1 [+] [-]

, 2013-06-08 22:32, pirms 11 gadiem
madmatixx rakstīja: Taatad, buut komandas rezervistam nozimee ka tu neesi pelnijis neko?
Daugaviņa loma Bruins panākumos ir maza. Ar komandu nospēlējis tikai 6 regularkas, 2 PO spēles spēlējot 4 maiņā. Reāli viņš ir pasažieris šajā komandā, pat Bārtulis Filiijā nebija tāds haļavščiks.

     [+] [-]

, 2013-06-08 23:01, pirms 11 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Daugaviņa loma Bruins panākumos ir maza. Ar komandu nospēlējis tikai 6 regularkas, 2 PO spēles spēlējot 4 maiņā. Reāli viņš ir pasažieris šajā komandā, pat Bārtulis Filiijā nebija tāds haļavščiks.
tagad izskatās ka vēl vismaz 4 spēles piespēlēs klāt, bet KĀDAS!!!

  -1 [+] [-]

, 2013-06-08 23:59, pirms 11 gadiem
pūce rakstīja: tagad izskatās ka vēl vismaz 4 spēles piespēlēs klāt, bet KĀDAS!!!
gan jau ,ka vairāk