Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Hamiltons gatavojas ignorēt rotaslietu aizliegumu "Formulā 1"

Juris Grīns
Juris Grīns

Hamiltons gatavojas ignorēt rotaslietu aizliegumu "Formulā 1"
Lūisa Hamiltona rotas. Foto: Motorspor.com

Neskatoties uz to, ka Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir piekodinājusi Lūisu Hamiltonu līdz Monako posmam atbrīvoties no viņa degunā un ausī esošajiem pīrsingiem, sportists pavēstījis, ka to nedarīs.

Pēdējās nedēļās FIA ir vērsusi pastiprinātu uzmanību uz noteikumiem, kas paredz, ka pilotiem uz ķermeņa braukšanas laikā nedrīkst būt nekādas rotaslietas. Austrālijas posma nedēļas nogalē par to visiem tika atgādināts, bet šonedēļ Miamai jau veiktas pārbaudes. Hamiltona gadījumā divi pīrsingi ir iestrādāti tā, ka tos izņemt viņš pats nav spējīgs, tādēļ FIA izdarīja izņēmumu un deva laiku līdz maija beigās gaidāmajām sacensībām Monako, lai viņš šīs rotas padara izņemamas.

"Esmu dabūjis izņēmuma atļauju līdz Monako un dabūšu to arī līdz gada beigām," par situāciju neapmierinātību pauda Hamiltons. "Laulību gredzeni ir atļauti. Nākamreiz es vēl uzvilkšu četrus pulksteņus."

FIA noteikusi, ka par šī nosacījuma nepildīšanu pilotiem draud bargs sods. Pirmajā reizē par rotaslietu valkāšanu braukšanas laikā būšot jāšķiras no 50 tūkstošiem, bet nākamajā reizē - jau 250 tūkstošiem eiro. Trešajā reizē jau draud pat čempionāta ieskaites punktu atņemšana.

Pēc ļoti neveiksmīga posma Imolā, kur pat neizdevās pacīnīties par punktiem, Maiami posma kvalifikācijā Hamiltons kvalificējās sestajā vietā.

"Kopumā esmu ļoti apmierināts ar izdarīto," viņš teica. "Ar mašīnu, kas man ir, es paveicu labāko, ko varu. Ar šo mašīnu ir ļoti grūti braukt. Viens franču žurnālists teica, ka mans sniegums neesot labs. Šodien mans veikums bija sasodīti labs, un es priecājos par to. Mazliet sarūgtinoši, jo piektdien bijām ātrāki. Es nezinu, kāpēc izskatījāmies ātrāki, nekā patiesībā esam. Trešajā treniņā bijām pārsteigti, ka tik daudz atpaliekam. Doties uz kvalifikāciju bija nervozs notikums, jo nebijām spēruši nekādu soli uz priekšu, bet nācās turpināt strādāt."

Maiami "Grand Prix" starts tiks dots šovakar plkst. 22:30 pēc Latvijas laika.

Visas F1 tiešraides šosezon skaties Viaplay platformā.

Izmantotie resursi:
The latest Formula 1 and motorsport news |...

     [+] [-]

, 2022-05-08 20:33, pirms 2 gadiem
Ja tās rotaslietas ir tik bīstamas un aizliedzamas, tad nevajadzētu spēlēties ar soda naudām, bet vienkārši nepielaist pie starta. Es teiktu, ka sportists varētu parakstīt dokumentu, kurā pats nes pilnu atbildību par savu veselību avārijas situācijās un miers. Tad varētu startēt kaut vai ar poda brilli ap kaklu.