Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Malkins nebrauks uz pasaules čempionātu, Šveicei ceturtais spēlētājs no NHL

Agris Suveizda

Malkins nebrauks uz pasaules čempionātu, Šveicei ceturtais spēlētājs no NHL
Jevgeņijs Malkins
Foto: Reuters/Scanpix

Krievu uzbrucējs Jevgeņijs Malkins pēc Pitsburgas "Penguins" izstāšanās no Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas medijiem atklāja, ka nedosies uz pasaules čempionātu.

Vašingtonas "Capitals" tikšana tālāk nozīmē, ka Krievijas izlasei Dānijā nāksies iztikt bez Aleksandra Ovečkina, taču nu kļuvis skaidrs, ka valstsvienības kreklu šajā pavasarī nevilks arī 31 gadu vecais Jevgeņijs Malkins, kurš izlaida pirmās divas no sešām spēlēm sērijā pret "Capitals". Viņš ir piedalījies septiņos pasaules čempionātos, pēdējoreiz tajā spēlējot 2015. gadā. Šajā regulārajā sezonā Malkins ar 98 (42+56) punktiem 78 spēlēs bija ceturtais rezultatīvākais visā līgā, bet Stenlija kausā viņam deviņos mačos astoņi (4+4) punkti un negatīva lietderība -7. Krievija čempionātam šobrīd pieteikusi piecus spēlētājus no NHL. Malkins teica, ka vēlas apārstēt traumas, un federācijas oficiālajā paziņojumā kā atteikuma iemesls minēts ceļgala savainojums.

Četras vietas sastāvā vēl ir brīvas Zviedrijai, kas pašlaik komandā iekļāvusi 15 spēlētājus no NHL. Divas brīvās vietas varētu aizņemt Sanhosē "Sharks" uzbrucēji Melkers Kārlsons (71 spēle, 8+11) un Markuss Sērensens (32, 5+2), kurš 23 mačus (7+11 punkti) aizvadīja arī Rūdolfa Balcera pārstāvētajā fārmklubā. Viņi iepriekš bija pozitīvi izteikušies par dalību turnīrā, un izlases trenera asistents Jūhans Garpenlēvs bija gandarīts par abu sniegumu Stenlija kausā, kur ļoti labi pildījuši aizsardzības tipa funkcijas.

Zviedriem gan vēl ir liela neziņa par citiem spēlētājiem. Pirmkārt, septītā spēle tiks aizvadīta sērijā starp Vinipegas "Jets" (Tobīass Ēnstrems) un Nešvilas "Predators" (Filips Fošberjs, Viktors Arvidsons un Matīass Ēkhoms), bet kopā ar Pitsburgu izstājušies ir Kārls Hagelīns un Patriks Hērnkvists. Pēdējais pēc izstāšanās zviedru medijiem atbildējis, ka vēl nav domājis par dalību un ka varētu lēmumu pieņemt tuvākajās dienās. Federācijā abu pingvīnu sakarā gan nelolojot lielas cerības. Tāpat Garpenlēvs sacīja, ka izlase negaidīs uz citu komandu izstāšanos konferenču finālā, jo pārāk tuvu jau būs čempionāta izšķirošie notikumi. Tādējādi Dānijā noteikti nebūs Tampabejas "Lightning" aizsargu Viktora Hēdmana un Antona Strolmana.

Tikmēr pie ceturtā spēlētāja no Nacionālās hokeja līgas tikusi Šveice, kas pieteikusi Sanhosē "Sharks" uzbrucēju Tīmo Maieru. 21 gadu vecais uzbrucējs, kurš 2015. gadā tika draftēts ar devīto numuru, regulārajā sezonā 81 spēlē sakrāja 36 (21+15) punktus, bet Stenlija kausā viņam pieci (2+3) punkti desmit mačos. Šis viņam būs debijas pasaules čempionāts.

Izmantotie resursi:
https://www.sovsport.ru/hockey/news...
https://www.hockeypuls.se/sport/ish...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

  -2 [+] [-]

, 2018-05-08 13:27, pirms 6 gadiem
Visiem tādi pastiprinājumi..
Arī mums kādreiz bija 3-4 vīri uz kuriem varējām gaidīt.
Tagad mums nav neviens (Girgensons neskaitās)

Bet nu jācīnās ar to, kas ir. Gan arī Latvijai būs labāki laiki iekš NHL!

  +6 [+] [-]

, 2018-05-08 13:41, pirms 6 gadiem
Iespejams, ka si bus pirma reize, kad tas Eirotures un izlasu pauzes kaut Ko reali dos krieviem. Parasti atbrauc 5-6 speletaji no NHL un spele pavisam cita komanda un nereti pavisam citu hokeju. Sogad visi, kas jau saspelejusies var Ari spelet cempii, rezultati runa pasi par sevi pagaidam, Lai gan protams nopietnie pretinieki vel tikai prieksa.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-08 13:46, pirms 6 gadiem
"(..) septītā spēle tiks aizvadīta sērijā starp Vinipegas "Jets" (Tobīass Ēkstrems) (..)

Suveizda, kas pie joda ir Tobīass Ēkstrems?
Vinipegā tāds nespēlē, tomēr Jets sastāvā ir zviedru veterāns Tobiass Enstrēms

Vinipegas

  +2 [+] [-]

, 2018-05-08 13:46, pirms 6 gadiem
Lai cik ļoti es ienīstu Krieviju, ir jāatzīst, ka Malkins būtu ļoti labs papildinājums, un kā spēlētājs viņš ir lielisks. Tomēr prieks, ka neatbrauks un vatenieki varēs ierīt vēl stiprāk.

  -1 [+] [-]

, 2018-05-08 13:58, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Lai cik ļoti es ienīstu Krieviju, ir jāatzīst, ka Malkins būtu ļoti labs papildinājums, un kā spēlētājs viņš ir lielisks. Tomēr prieks, ka neatbrauks un vatenieki varēs ierīt vēl stiprāk.
Kāda ir atbilde uz 1:8?

  +2 [+] [-]

, 2018-05-08 14:57, pirms 6 gadiem
ir ziņas vai Krosbijs palīdzēs Kanādas izlasei?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-05-08 16:17, pirms 6 gadiem
busim godigi-krieviem bija doma ja izstasies penguins-dabus Malkinu-ja izstasies capitals dabus oveckinu un kuznecovu ! respektivi krievi palika ar neko-capitals turpina play-off malkins atsaka

  -1 [+] [-]

, 2018-05-08 20:06, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Lai cik ļoti es ienīstu Krieviju, ir jāatzīst, ka Malkins būtu ļoti labs papildinājums, un kā spēlētājs viņš ir lielisks. Tomēr prieks, ka neatbrauks un vatenieki varēs ierīt vēl stiprāk.
Ārstēties nekad nav par vēlu