Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Telkvistam beidzies benzīns un žēl Jučera, Džonsonu kaitina netīrā spēle

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Telkvistam beidzies benzīns un žēl Jučera, Džonsonu kaitina netīrā spēle
Džeimijs Džonsons pret Minskas "Dinamo" iesaistījās asumos
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Vakar pie otrās uzvaras Kontinentālās hokeja līgas Cerības kausa pusfinālā tika Rīgas "Dinamo", kas savā laukumā vēlreiz guva septiņus vārtus, ar 7:4 pārspējot Minskas "Dinamo". Džeimijs Džonsons sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka nav vēlējies nogāzt tiesnešus, Mikaels Telkvists sacīja, ka nomainīts slimības dēļ, savukārt Vitālijs Pavlovs pievienojās leģionāru viedoklim un uz Habarovsku doties nevēlas.

"Domāju, ka Minskas "Dinamo" spēlēja nedaudz labāk, lai gan lielas izmaiņas nebija. Viņi nespēlē pārāk labi, mēs gan. Noteikti, ka vairāk uzvarēt vēlamies mēs. Ja tas turpināsies, tad visam ir jābūt kārtībā," pēc panākuma atzina sestos Rīgas "Dinamo" vārtus guvušais uzbrucējs Džeimijs Džonsons. "Vairākums strādāja ļoti labi. Pēc metiena biju pirmais pie atlēkušās ripas, dabūju ripu uz nūjas, un paveicās, ka tā iekrita vārtos."

31 gadu vecais kanādietis jau spēles ievadā pie sāncenšu vārtiem iesaistījās asumos ar Minskas "Dinamo" aizsargu Oļegu Goroško. Džonsons bija tik aizsvilies, ka cīņas karstumā nežēloja arī soģus. "Jūtos slikti par to, ka tiesnesis nokrita - nevēlējos, lai tā notiek. Vienkārši mēģināju tikt pie pretinieka, kurš man, kamēr neskatījos, iesita pa galvu. Šeit tā laikam ir ierasta parādība," teica uzbrucējs. "Spēlētājs negaidot un neredzot iesitīs, bet tad aci pret aci nevēlēsies par to atbildēt. Tas ir ļoti, ļoti kaitinoši."

Tomēr Minskā atriebties Džonsons negrasās: "Ja to mēģinātu darīt, tad ciestu tikai komanda. Jāspēlē gudri un jāpelna vairākumi, jo muļķīgus noraidījumus nevaram atļauties. Pat ja spēlē būs piecu vārtu starpība, asumos neiesaistīšos - tas man tikai radīs liekas problēmas."

"Cerības kauss ir kas jauns, tāpēc situācija ir grūta - neviens nav pieradis, tas nenozīmē neko daudz. Taču mums prātā ir tikai uzvaras, un tas palīdzējis iepriekšējās spēlēs un cerams, ka palīdzēs arī turpinājumā," atzina Džonsons.

49. minūtē Rīgas "Dinamo" vārtus atstāja zviedru vārtsargs Mikaels Telkvists. "Jau kopš sērijas pret Doņeckas "Donbass" esmu saaukstējies. Izbeidzās benzīns, rezultāts bija 6:2, vairs neredzēju jēgu, tāpēc vienojāmies, ka labākais risinājums būs mani nomainīt," atklāja vakar 28 metienus atvairījušais vārtsargs. Par spīti tam, ka viņš vēma, Telkvists cer spēlēt arī Minskā.

"Jūtos slikti par Māri [Jučeru], bet situācija bija tāda, kāda tā bija. Iztēlojies: 50 minūtes sēdi uz soliņa, bet tad tevi iemet spēlē un tu mēģini darīt visu. Manuprāt, abi ielaistie vārti bija attaisnojami: pirmajos viņš atvairīja metienu un Minskas spēlētājs bija pirmais pie atlēkušās ripas, otrajos viņa skats bija nosegts," turpināja zviedrs. "Komandai ir grūti spēlēt, atrodoties vadībā ar 7:2."

"Priekšā bija spēlētājs. Ripa atlēca no laukuma apmales un uzkrita viņam uz nūjas," otros viesu vārtus komentēja Telkvists. Savukārt Minskas "Dinamo" vārtsarga Kevina Lalanda sniegumu viņš komentēt nevēlējās: "Labāk koncentrējos savam sniegumam. Protams, esmu priecīgs, ja gūstam vārtus.

Esmu paveicis labu darbu, strādājot ar sevi garīgi. Ja viņam jāatvaira 35 metieni, bet man - 15, tad viņš spēlē vienu spēli, es - pavisam citu. Domāju, ka vieglāk ir pat tad, ja saskaries ar 35 metieniem, jo otrā gadījumā stāvi auksts un pat salsti."

"Cerības kauss vairāk ir radīts uzbrukumam, jo puiši mēģina gūt vārtus pārāk daudz nedomā par aizsardzību. Ir labi redzēt, kad gūstam vārtus, jo esam to pelnījuši - aiz muguras ir grūts gads, palikām bez izslēgšanas spēlēm," sacīja Telkvists. "Ir jābūt pozitīviem. Ja profesionālajā hokejā divas spēles pēc kārtas vari gūt septiņus vārtus, tad ir iemesls justies labi. Taču Minskā droši vien būs daudz grūtāk - pilna halle un viss pārējais. Būs jāspēlē vēl labāk nekā mājās."

"Beigās nospēlējām pavirši un ielaidām divus vārtus, taču nezinu, vai tas sabojāja kopējo iespaidu," sacīja Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Vitālijs Pavlovs. "Ja godīgi, tad no viņiem gaidīju vairāk cīņas. Pat grūti spriest, kāpēc tā notiek. Arī vārtsargam pagaidām neveicas. Pret "Donbass" pārāk daudz bijām laukuma stūros un bez metieniem, tagad koncentrējamies, ejam uz vārtiem un izdarām metienus."

Pavlovs tikai regulārās sezonas pēdējā mačā tika pie pirmā rezultativitātes punkta Rīgas "Dinamo" rindās, izdarot piespēli. Taču Cerības kausā viņš atplaucis, astoņos mačos izceļoties ar trim vārtiem un divām piespēlēm. Arī vakar viņš tika pie punkta: "Ginča [Gints Meija] labi atdeva piespēli, paskatījos un redzēju [Juri] Upīti pie tālā stabiņa."

"Kas mainījies kopš regulārās sezonas? Spēles laiks ir nedaudz pieaudzis, ir labi partneri, jo ar Ginču un Juri labi saprotamies. Ir momenti, ir vārti, ir punkti. Cīnāmies katrā maiņā, gribam nospēlēt pēc iespējas labāk, un sanāk," skaidroja Pavlovs.

Otrā Cerības kausa pusfināla sērijā pēc divām Jekaterinburgā aizvadītajām spēlēm rezultāts starp "Avtomobilist" un Habarovskas "Amur" ir neizšķirts, tādējādi pastāv reāla iespēja, ka Rīgas "Dinamo" finālā (tur gan vēl ir jāiekļūst) pretī var trāpīties Krievijas austrumos bāzētā komanda.

"Būtu ļoti priecīgs, ja "Avtomobilist" uzvarētu. Habarovska ir skaista pilsēta, bet ceļojums ir briesmīgs," sacīja Džonsons. Viņa viedoklim pievienojās arī Telkvists un Pavlovs.

"Turēšu īkšķus par "Avtomobilist", lai nebūtu jālido 15 stundas turp un vēl 15 atpakaļ. Ir patiešām grūti - ieradāmies 10, piecos jau spēlējām, pusotru periodu gulējām..." teica Telkvists.

"Domāju, ka visi pretī grib "Avtomobilist", lai nav pārāk tālu jālido. Pagulēt piecas stundas un tad doties uz spēli - ļoti grūti. 10 stundu starpība ir nomācoša," pauda Pavlovs.

 +14 [+] [-]

, 2013-03-08 09:11, pirms 11 gadiem
Vissi tā runā itkā jau būtu iekļuvuši Nadzeždas kausa finālā!

 +11 [+] [-]

, 2013-03-08 09:21, pirms 11 gadiem
Sandis (tas kurš Atlant kapteinis) teiktu: Mēs nesekojam līdz citām spēlēm, koncentrējamies tikai uz saviem pretiniekiem, nedomājam ne par Habarovsku, ne Jekaterinburgu...

  -3 [+] [-]

, 2013-03-08 09:21, pirms 11 gadiem
Lieta vēl var nonākt līdz bullīšiem, bet tur gan Pinskai nav izredžu

  +2 [+] [-]

, 2013-03-08 09:34, pirms 11 gadiem
girtinshs rakstīja: Sandis (tas kurš Atlant kapteinis) teiktu: Mēs nesekojam līdz citām spēlēm, koncentrējamies tikai uz saviem pretiniekiem, nedomājam ne par Habarovsku, ne Jekaterinburgu...
Un pareizi viņš teiktu, mēs vēl neesam iekļuvuši nākamajā kārtā, lai kaut ko jau gudrotu uz priekšu.

 +10 [+] [-]

, 2013-03-08 09:36, pirms 11 gadiem
M rakstīja: Lieta vēl var nonākt līdz bullīšiem, bet tur gan Pinskai nav izredžu
Starp citu, ir tāda pilsēta Baltkrievijā; ar 130 000+ iedzīvotājiem. Viena no sportiskākajām B-krievijas pilsētām. Tikai, ka tur nav īsti hokejs, bet airēšana, motobols.

  +7 [+] [-]

, 2013-03-08 09:38, pirms 11 gadiem
Lukašenko: Nam takoj Platt ņenužen

     [+] [-]

, 2013-03-08 09:46, pirms 11 gadiem
Domaju ka Minskā un ar Jucheru vartos bus diezgan smagi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-03-08 10:09, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Domaju ka Minskā un ar Jucheru vartos bus diezgan smagi!
Jučers ir labs vārtsargs, beidzam vienreiz nolikt savējos, sezonas sākumā bija labāks par Telliju, pēc tam, pēc ilgākas nespēlēšanas, pieļauju, zuda pārliecība

Joprojām gaidu, kad Jučers kļūs par pirmo numuru vai arī Dinamo jālaiž viņš prom, es uzskatu, jo sildot soliņu viņš labāks nepaliks.

     [+] [-]

, 2013-03-08 10:19, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Ir Telkvists, ir uzvara. Nāk Jučers, ir sūdi. Vēl nevienu Nadjenkas spēli nav uzvarējis, lops
lops nav gan, bet Māris gan pat sēriju

     [+] [-]

, 2013-03-08 10:32, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Ir Telkvists, ir uzvara. Nāk Jučers, ir sūdi. Vēl nevienu Nadjenkas spēli nav uzvarējis, lops
Tad sanāk ka visiem komandā Naģežda patīk, bet Jučeram nē?

  +1 [+] [-]

, 2013-03-08 10:36, pirms 11 gadiem
fall in love rakstīja: Jučers ir labs vārtsargs, beidzam vienreiz nolikt savējos, sezonas sākumā bija labāks par Telliju, pēc tam, pēc ilgākas nespēlēšanas, pieļauju, zuda pārliecība

Joprojām gaidu, kad Jučers kļūs par pirmo numuru vai arī Dinamo jālaiž viņš prom, es uzskatu, jo sildot soliņu viņš labāks nepaliks.
Nu bet laukumā viņu bieži arī nevar laist, jo uzvaru % viņam ir katostrofāls 19 spēlēs tikai 2 uzvaras pamatlaikā. Protams var jau teikt, ka mums ir aizsardzība švaka un vēl šo to, bet tad Telkvistam arī būtu jābūt švakam, bet nav viņš tik katastrofāli slikts..

Atliek cerēt, ka nākamajā sezonā arī Māris spēs uzvarēt vismaz katru trešo spēli pamatlaikā, nevis katru devīto.. Un tad jau viņam būs perspektīva dinamo komandā, jo savādāk viņu izkonkurēs Gudļevskis.

Un šajā kausā arī nekas labs nav bijis trīs spēles 2 zaudējumi un viena uzvara pēcspēles metienu sērijā (Var jau teikt ka tie bullīši bija ļoti svarīgi) Bet nu turpina spēlēt tik pat slikti kā spēlēja visu sezonu, kas komandai nedod punktus!

  +4 [+] [-]

, 2013-03-08 10:39, pirms 11 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Tad sanāk ka visiem komandā Naģežda patīk, bet Jučeram nē?
Sanāk tā, ka Jučers ir viduvējs vārtsargs, kuram būtu jāspēlē LM!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-08 13:29, pirms 11 gadiem
rushinsh rakstīja: Sanāk tā, ka Jučers ir viduvējs vārtsargs, kuram būtu jāspēlē LM!
Varbut nedaudz virs BAČ un LM limena, bet KHL vins tomer neder, jamekle nakosa Latvijas ceriba, jo laiks iet un Masalskis ari jaunaks nepaliek, tulit bus 33 gadi, bet izlase izteikta aizstajeja nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-08 14:30, pirms 11 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Starp citu, ir tāda pilsēta Baltkrievijā; ar 130 000+ iedzīvotājiem. Viena no sportiskākajām B-krievijas pilsētām. Tikai, ka tur nav īsti hokejs, bet airēšana, motobols.
Vēl kniedēsana un litrobols

  +1 [+] [-]

, 2013-03-08 15:02, pirms 11 gadiem
"Vienkārši mēģināju tikt pie pretinieka, kurš man, kamēr neskatījos, iesita pa galvu. Šeit tā laikam ir ierasta parādība,"
Kas ir,tas ir

  +1 [+] [-]

, 2013-03-08 16:14, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Ir Telkvists, ir uzvara. Nāk Jučers, ir sūdi. Vēl nevienu Nadjenkas spēli nav uzvarējis, lops
Nu, kādēļ uzreiz lops? Visi esam cilvēki, cienīsim viens otru!

     [+] [-]

, 2013-03-11 12:56, pirms 11 gadiem
Kā iet, Bērziņ? rakstīja: Ir Telkvists, ir uzvara. Nāk Jučers, ir sūdi. Vēl nevienu Nadjenkas spēli nav uzvarējis, lops
tu kaadreiz arii filtree ko un kaa tu raksti?