Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Rīgā un Jelgavā startēs LČ pusfinālu sērijas

Jānis Celmiņš

Rīgā un Jelgavā startēs LČ pusfinālu sērijas
Jaunība pret pieredzi - Jānis Liepiņš pret Raimondu Vilmani
Foto: Renārs Buivids

Rīgā un Jelgavā šajā nedēļas nogalē startēs Latvijas volejbola čempionāta pusfināla cīņas. Vienā no pāriem „Schenker” līgas bronzas medaļniekus „Lāse-R” volejbolistus eksaminēs „Poliurs/Ozolnieki” komanda, bet otrajā „Biolars/Jelgava” spēkosies ar „DU” vienību. Rīgas un Ozolnieku derbijā pirmais mačs jau sestdien, otrajā pārī svētdien.

Ar nedaudz lielāku interesi līdzjutēji gaida „Lāse-R” un „Poliurs/Ozolnieki” komandu cīņu, bet paredzams, ka intrigas ziņā neatpaliks arī otrs pusfināla pāris. Pusfinālu pāri ir sadalīti ņemot vērā „Schenker” līgas regulārā čempionāta vietu sadalījumu turnīra tabulā - augstāko vietu ieguvusī komanda spēlēs ar zemāko vietu ieguvušo komandu. Pirmā spēle katrā no sērijām notiks augstāku vietu ieguvušās komandas laukumā, un sērijas ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām.

Izteiktu favorītu Latvijas volejbolā nav, tāpēc visu komandu pārstāvji savās prognozēs pirms izšķirošajām cīņām ir piesardzīgi. „Vieglu pastaigu nemaz negaidu, zinu, ka ies grūti, taču jāuzvar, nav variantu. Izteiktu favorītu nav, visām četrām komandām ir līdzīgas izredzes. Būs interesanti,” saka Rīgas komandas galvenais treneris Raimonds Vilde. Rīdzinieku nometnē šobrīd nosacīts miers. Ar savainojumiem lielākā daļa komandas spēlētāju tikuši skaidrībā, un ir gatavi pavasara cīņām. Gatavs esot arī „Schenker” līgas Final 4 turnīru labi aizvadījušais Toms Vanags, lai gan ne par simts procentiem, kāja par sevi vēl liek manīt. Ceļgala krustenisko saišu operāciju vakar pārcietis Atvars Vilde, taču viņš komandai nav bijis palīgs jau lielāko daļu otrās sezonas pusi. Arī „ozīšu” nometnē viss nav tik labi kā gribētos. Tikai epizodiski spēšot palīdzēt Vadims Ustjancevs. Komandas sākumsastāvs gan esot izkristalizējies, un komandas galvenais treneris Vitālijs Birjukovs pauž apņēmību cīnīties, lai gan favorītu statusu nešaubīgi atdod rīdziniekiem. „Ozīši” šonedēļ aizvadījuši pārbaudes maču ar Jelgavas komandu, kurā fiksēts draudzīgs neizšķirts – 2:2.

Ja skatāmies pusfināla kontekstā, tad savstarpējās spēlēs šosezon labāk veicies rīdziniekiem, kuri uzvarējuši trijās no četrām spēlēm – reizi Latvijas kausā un divas „Schenker” līgas pamatturnīrā.

Otrā pusfinālā par favorītiem varam uzskatīt „Biolars/Jelgava” komandu, taču varam būt droši, ka DU volejbolisti neko tāpat jelgavniekiem nedāvinās. „Spēlēs starp šīm četrām komandām var notikt viss, neko nevar prognozēt. To apliecina arī savstarpējās spēles sezonas laikā,” uzskata „Poliurs/Ozolnieki” boss Vitālijs Birjukovs. Jelgavas komandas rindās atgriezies Pēteris Aukmanis, taču rezervistu soliņš „Biolars” treneriem vairs nav tik garš – uz komandas fārmklubu VK „Mārupe” (Nacionālā līga) nosūtīti Artjoms Vaščenkovs un Daniēls Nātriņš, kas nozīmē, ka šajā pavasarī viņi lielajai komandai palīdzēt vairs nevarēs. Abi gan sezonas laikā „Biolaram” palīdzējuši vien epizodiski, tāpēc liels zaudējums paredzams, ka tas nebūs. Saudzīgā režīmā joprojām trenējas Ēriks Baiks, taču ar Aukmaņa atgriešanos Jelgavas sastāvs jau izskatās krietni pieklājīgāk. Četrās savstarpējās sezonas cīņās šosezon veiksmīgāki bijuši jelgavnieki - 3-1. Nevajag gan aizmirst, ka izslēgšanas spēlēs viss sākas praktiski no nulles.

Vienu no divām pusfināla cīņām (svētdien no Zemgales OC) tiešraidē demonstrēs arī Sportacentrs.com TV. Šīs spēles sākums pulksten 16.00, pirms tam gan vēl sestdien volejbola draugi tiek gaidīti „Daugavas Sporta namā”, kur spēkus mēros Rīgas un Ozolnieku komandas. Pēdējā cīņā Rīgā pārāki bija „ozīši”, taču nevajag aizmirst, ka toreiz „Lāse-R” rindas bija ļoti īsas.

LČ pusfināla spēļu kalendārs

DatumsLaiksKomandasVieta
09.03.1317.00Lāse-R - Poliurs/OzolniekiSN Daugava
10.03.1316:00VK Biolars/Jelgava - DUZemgales OC
16.03.1318.00Poliurs/Ozolnieki - Lāse-RSC Ozolnieki
16.03.1318.00DU - VK Biolars/JelgavaDaugavpils sp.sk
17.03.1317.00Lāse-R - Poliurs/OzolniekiSN Daugava
17.03.1316.00VK Biolars/Jelgava - DUZemgales OC

Kuru no komandām atbalstīsi tu?

  • 25

  • 19

  • 13

  • 31


     [+] [-]

, 2013-03-09 11:07, pirms 11 gadiem
kāds nezin kur varēš redzē šis dienas spēli?

     [+] [-]

, 2013-03-09 11:16, pirms 11 gadiem
SN Daugava

     [+] [-]

, 2013-03-09 11:25, pirms 11 gadiem
SN Daugava ir kaut kāda ieejas maksa??

  +1 [+] [-]

, 2013-03-09 11:35, pirms 11 gadiem
Latvijas volejbolā visu spēļu apmeklējums (ar retiem izņēmumiem) ir bez maksas!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-09 11:51, pirms 11 gadiem
Šito rakstu ja nedēļas sākumā vajadzēja rakstīt, lai cilvēki var saplānot laiku!
Tas ir kauns pa visu ģīmi ja nevar netā tiešraides palaist jau pusfinālus!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-10 16:41, pirms 11 gadiem
Bet naudiņu federācija samaksā!