Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Sarmas rallija organizators: ''Traktori jau strādā un ir gatavi reaģēt arī turpmāk''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sarmas rallija organizators: ''Traktori jau strādā un ir gatavi reaģēt arī turpmāk''
Desmit kilometri no Druvienas ātrumposma. Foto: Go4speed

Šajā nedēļas nogalē startēs leģendārais Sarmas rallijs, kura ietvaros tiks aizvadīts Latvijas rallija čempionāta (LRČ), Latvijas vēsturisko rallija automašīnu kausa, kā arī Latvijas rallijsprinta kausa 2.posms, kā arī Baltijas jūras valstu rallija čempionāta 1.posms.

30.janvārī portāls Go4speed sazinājās rallija ''Sarma'' direktoru Jāni Sniedzānu, kurš toreiz teica, ka ceļi silto laikapstākļu dēļ ir pakusuši, taču trasi klāja ledus. Arī nākamās dienas gaisa temperatūra bija virs nulles, kas vēl vairāk pakausēja sniegu un ledu. Taču pēdējās dienās Latvijā ir atgriezies aukstums, un naktī uz trešdienu vairums Latvijā stipri sniga. Arī Gulbenes pusē, kur nedēļas nogalē gaidāms rallijs.

Lai noskaidrotu, kāda šobrīd ir situācija Gulbenes pusē, portāls Go4speed sazinājās ar Jāni Sniedzānu.

''Naktī uz trešdienu mums labi un daudz sniga, tāpēc tagad segums ir labs. Lielāko trases daļu klāj ledus un sniegs, tāpēc domāju, ka viss būs kārtībā. Tad, kad pāris dienas atpakaļ viss kusa, ceļš bija ūdenī, tāpēc tagad tas ir sasalis, pa virsu sniegs un viss ir labi. Kad segums sala, tad mums viss bija līdzens, nebija nekādas sasalušas špūres. Pēc vakardienas lielās snigšanas šodien notīrījām daļu ātrumposmu, un rīt turpināsim. Ja netīrītu, tad nebūtu labi. Skatīsimies, vai ceturtdien vēl nesnigs, jo šonakt tiešām sasniga daudz, savi 10-15 centimetri,'' stāsta Jānis Sniedzāns.

Pagājušajā gadā Sarmas rallijā, naktī uz sestdienu pirms rallija starta, spēcīgi sniga, tāpēc organizatori vairs nespēja neko darīt. Jānis piebilda, ka šobrīd vēl tiek prognozēts sniegs, tāpēc traktori ir kaujas gatavībā.

''Pagājušajā gadā gan iepriekšējā dienā, gan naktī pirms rallija starta stipri putināja un sniga, tāpēc mēs neko vairs nevarējām notīrīt, jo, cik ātri notīri, tik ātri sasnigtu jauns sniegs. Cerams, ka šajās dienās vairs tik daudz nesnigs. Notīrīsim šo, un cerēsim, ka viss būs kārtībā. Ja vēl gadījumā nedaudz uzsnigs, tad to gan jau mašīnas, pierakstot trasi, pieblietēs un viss būs kārtībā. Šobrīd prognozes rāda, ka no ceturtdienas uz piektdien vēl snigs, bet nu skatīsimies, cik daudz sasnigs, un tad nepieciešamības gadījumā reaģēsim, bet cerams, ka vairs tik daudz nesnigs. Mums katrā ātrumposmā ir savi traktori, kuri nepieciešamības gadījumā ir gatavi reaģēt.''

Jānis piebilda, ka skatītājiem ir sagatavoti lieli un plati piebraucamie ceļi, kas būs tīrīti, tāpēc ar nokļūšanu uz ātrumposmiem problēmām nevajadzētu būt, un vietas pietiks visiem. Taču, protams, ja kāds vēlēsies nobāzēties trasē, tad gan viņam pašam sev būs jāmeklē un jātīra vieta.

Iepriekšējā sarunā Sniedzāns piebilda, ka, ja būs ap 50 dalībniekiem, tad būšot labi. Taču rallijam pieteikušās 59 ekipāžas, par ko Jānis pauda prieku. ''Jā, dalībnieku saraksts ir solīds. Ir vairāk nekā cerējām. 50 ekipāžas jau būtu labi, bet neticējām, ka būs 59 ekipāžas. Žēl, ka Mārtiņš Sesks tomēr beigās netika, bet kopumā dalībnieku sastāvs ir spēcīgs. Tā kā aicinu skatītājus silti saģērbties, ņemt līdzi labu garastāvokli un tiekamies Gulbenē. Novēlu visiem foršu un baudāmu ralliju,'' nobeidz Sniedzāns.

Biļetes var iegādāties ŠEIT.

Biļešu cenas:
Iepriekšpārdošanā: 12,00€ (iekļaujot eKase komisijas maksu un PVN)
Rallija dienā: 15,00€ (iekļaujot eKase komisijas maksu un PVN)
Bērniem līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1. grupas invaliditāti ieeja bez maksas.

Programma:
9. februāris
18:00 Rallija atklāšana (ieeja bez biļetēm)

10. februāris
09:00 Rallija starts
09:11 SS1 - 15,06 km
09:57 SS2 - 15,18 km
11:02 SS3 - 15,01 km
12:40 SS4 - 15,06 km
13:26 SS5 - 15,18 km
14:31 SS6 - 15,01 km
18:00 Apbalvošana

Izmantotie resursi:
Sākums - Go4speed