Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Capitals" devītajā mājas spēlē pēc kārtas gūst vismaz piecus vārtus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Capitals" devītajā mājas spēlē pēc kārtas gūst vismaz piecus vārtus
Markuss Jūhansons gūst piektos vārtus
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadībā nostiprinājusies Vašingtonas "Capitals", bet sausās uzvaras izcīnīja arī Sentluisas "Blues", Tampabejas "Lightning" un Kolorado "Avalanche".

Vašingtonas "Capitals" savā laukumā ar 5:0 sakāva Karolīnas "Hurricanes", un pamati uzvarai tikai ielikti pirmajā trešdaļā, gūstot divus vārtus trīs minūšu laikā. Rezultātu vairākumā atklāja Aleksandrs Ovečkins, kura pirmais metiens no kreisās malas tika bloķēts, taču ripa vēlreiz nonāca līdz mājinieku kapteinim. Pārsvaru dubultoja Brets Konlijs, kurš saņēma ripu aiz zilās līnijas, ar māņu kustību atbrīvojās no aizsarga un ietrieca ripu tuvajā devītniekā.

Noslēdzošajā trešdaļā Larss Elers un Jevgeņijs Kuzņecovs izcēlās ar 27 sekunžu intervālu, bet punktu vairākumā pielika Markuss Jūhansons. Breidens Holtbijs atvairīja 23 pretinieku metienus un aizvadīja 30. sauso spēli karjerā. Vašingtonas "Capitals" ar 80 punktiem atrodas līgas vadībā, un sniegums savā laukumā bijis neticams – deviņās spēlēs pēc kārtas izdevies gūt vismaz piecus vārtus, un piecos mačos izdevies nosargāt savus vārtus neskartus.

Pēdējā reize, kad Vašingtonas "Capitals" uzbrukums bija pieticīgāks, bija 2. janvāris, bet tas netraucēja izcīnīt uzvaru ar 2:1. Šajā laika posmā divas reizes viesos izdevies gūt pat septiņus vārtus.

Izbraukumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Sentluisas "Blues", kas ar 6:0 sagrāva Otavas "Senators". Džeiks Alens, kura nepārliecinošais sniegums bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc no amata tika atbrīvots treneris Kens Hičkoks, atvairīja 30 metienus. Vakar viņa dublieris Kārters Hatons atvairīja 26 metienus, arī aizvadot sauso spēli.

Pirmajā trešdaļā nevienai komandai izcelties neizdevās, bet uzvaras vārtus 22. minūtē iemeta Magnuss Pējarvi, kurš no labās malas izlauzās līdz vārtu priekšai un ripu raidīja tuvajā stūrī virs vārtsarga pleca. Divus vārtus guva Vladimirs Tarasenko, bet pirmo ripu karjerā iemeta Ivans Barbaševs.

Atvairot 28 metienus, pirmo sauso spēli sezonā aizvadīja Bens Bišops, palīdzot Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar 5:0 sakaut Losandželosas "Kings". Ņikita Kučerovs otrajā trešdaļā guva divus vārtus, palīdzot komandai pirmo reizi kopš 22. decembra uzvarēt divās spēlēs pēc kārtas.

Sauso uzvaru izcīnīja arī pēdējā vietā esošā Kolorado "Avalanche", kas ar 4:0 pieveica Monreālas "Canadiens". Par galvenajiem varoņiem kļuva debitants Miko Rantanens, kurš pirmo reizi karjerā vienā mačā iemeta trīs vārtus, un Kalvins Pikārs, kurš atvairīja 27 metienus, aizvadot trešo sauso spēli karjerā.

NHL regulārā sezona, 8. decembris

SpēleRez.
Sabres – Sharks5:4 P
Rangers – Ducks4:1
Penguins – Flames2:3 PM
Capitals – Hurricanes5:0
Maple Leafs – Stars3:1
Senators – Blues0:6
Red Wings – Blue Jackets2:3 P
Lightning – Kings5:0
Predators – Canucks4:2
Jets – Wild2:4
Avalanche – Canadiens4:0

  +2 [+] [-]

, 2017-02-08 08:57, pirms 7 gadiem
Capitals kā Barcelona Spānijas futbola līgā (labākajās sezonās)

  -1 [+] [-]

, 2017-02-08 09:01, pirms 7 gadiem
Abi Blues vārtsargi saņēmušies pēc Hitčkoka atlaišanas... Interesanti, vai tā būs arī turpmāk...

  -4 [+] [-]

, 2017-02-08 09:43, pirms 7 gadiem
Sezonā spēlē vareni,redzēs kā būs PO izspēlē.Man liekas ka šosezon Caps ir iespaidīgākā komanda pēdējo 10 gadu laikā. Varbūt beidzot Ovie cels to SC kausu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2017-02-08 10:40, pirms 7 gadiem
Monstruāli

  +1 [+] [-]

, 2017-02-08 18:12, pirms 7 gadiem
svomalraH rakstīja: Sezonā spēlē vareni,redzēs kā būs PO izspēlē.Man liekas ka šosezon Caps ir iespaidīgākā komanda pēdējo 10 gadu laikā. Varbūt beidzot Ovie cels to SC kausu.
Šķiet kaut ko līdzīgu dzirdu katru otro gadu.

     [+] [-]

, 2017-02-08 20:21, pirms 7 gadiem
svomalraH rakstīja: Sezonā spēlē vareni,redzēs kā būs PO izspēlē.Man liekas ka šosezon Caps ir iespaidīgākā komanda pēdējo 10 gadu laikā. Varbūt beidzot Ovie cels to SC kausu.
Sapņo vien tālāk, Capitals labi tikai sezonu nospēlē, Playofos viņiem vairs nebūs spēka, otrais galvenais faktors, pavāja vārtsargu līnija. Šogad par stenliju ies Pingvīni, Blue Jackets, Rangers un Canadiens.