Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Saldus" vēlreiz pārliecinoši pieveic VeA

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Saldus" vēlreiz pārliecinoši pieveic VeA
BK "Saldus" saspēles vadītājs Edgars Buiķis
Foto: M.Laubergs

Šodien Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas turnīrā aizvadīta viena spēle, kurā tikās divas A grupas komandas, "Saldus" un "Ventspils Augstskola". Līdzīgi kā abu komandu pirmajā tikšanās reizē, pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 91:71 izcīnīja "Saldus".

"Saldus" pēc atgriešanās LBL 2. divīzijā ir viena no turnīra līdervienībām, līdz šim 10 spēlēs tiekot pie septiņām uzvarām, kas ļauj ieņemt otro vietu A grupā. Tikmēr vēl nesenā LBL 2. divīzijas čempionvienība "Ventspils Augstskola" neaizvada to labāko sezonu, 10 spēlēs izcīnot vien divas uzvaras. Abu komandu pirmajā duelī Saldū mājinieki bija pārāki ar 83:60, bet šodien Ventspilī bija gatavi vēlreiz tikt pie pārliecinoša panākuma.

Maču komandas sāka līdzīgi, cīnoties punkts punktā. Lai arī regulāri vadībā izvirzījās viesi, ventspilnieki spēja rast atbildi. Pirmais nopietnais lūzums notika pēc sešām spēlētām minūtēm, kad "Saldus" sāka savu izrāvienu un ieguva deviņu punktu pārsvaru (21:12). Uz brīdi mājinieki atspēlējās, bet saasināt spēli nespēja. Pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 27:17 "Saldus" labā. Otrajā ceturtdaļā viesi ieskrējās lēnām, piecu minūšu laikā palielinot savu pārsvaru līdz 19 punktiem (39:20). Arī ceturtdaļas otrajā pusē "Ventspils Augstskola" nespēja lauzt cīņas gaitu, slīgstot arvien lielākos mīnusos. Mājinieki otrajā ceturksnī guva vien deviņus punktus, dodoties atpūtā pie nelabvēlīga rezultāta 26:48.

Pēc lielā pārtraukuma trīs minūšu laikā viss par spēles iznākumu bija skaidrs. "Saldus" veica 14:2 izrāvienu, turpinot graut savus pretiniekus (62:28). Ceturtdaļas turpinājums bija īpaši rezultatīvs, viesiem gūstot 30 punktus un sasniedzot 36 punktu pārsvaru. Ceturtajā ceturtdaļā svaru kausi nosliecās par labu VeA basketbolistiem, kuri izmantoja pretinieku atslābumu un atspēlēja teju pusi no lielā deficīta. Lai nu kā, "Saldus" basketbolisti tāpat svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 91:71.

Uzvarētāju rindās ar 23 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām rezultatīvākais bija Krists Pīternieks, bet attiecīgi 15 un 14 punkti Kaspara Zalkovska un Kārļa Žundas rēķinā. Ventspils komandas labā 27 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Eduards Ceplis.

LBL 2, 7. decembris

"Ventspils Augstskola" - "Saldus" 71:91 (17:27, 9:21, 16:30, 29:13)

VeA: Ceplis 27 (7 ab), Gorbants 14, Purpļevičs 9 (6 rp), Rugājs 9, Lēmanis 7 (8 ab), Pūris 5, Ērkšķis, Šefanovskis, Bērziņš, Jurensons (9 ab), Stankevics.
"Saldus": Pīternieks 23 (10 ab), Zalkovskis 15, Žunda 14, Līcītis 10, Vasiļevskis 8, Bāča 8 (6 rp, 6 ab), Baumanis 7, Druva 4, Vasiļevskis 2, Buiķis (12 rp), Demiters, Jurenovskis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība