Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2982, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas volejbolisti savās mājās Baltijas līgas sezonu sāk ar panākumu pār “lūšiem”

Jānis Celmiņš

Jūrmalas volejbolisti savās mājās Baltijas līgas sezonu sāk ar panākumu pār “lūšiem”
Jūrmalas komandas līderis Matīss Gabdulļins. Foto: RTU Robežsardze/Jūrmala

Šodien Jūrmalā tika aizvadīta trešā šīs sezonas Baltijas volejbola līgas sezonas spēle, kurā “RTU/Robežsardze/Jūrmala” uzņēma “Jēkabpils lūši” vienību. Līdzvērtīgā un kļūdām bagātā spēlē, panākumu svinēja mājinieki – 3:2.

# Pirmās divas spēles Baltijas līgas jaunajā sezonā tika aizvadītas pagājušajā nedēļas nogalē. Pie panākumiem tajās tika “Selver/TalTech” un “Barrus Voru VK” vienības, kuras ar vienādu rezultātu (3:1) apspēlēja attiecīgi “Tartu Bigbank” un “Parnu VK”.

# “Jēkabpils lūši” savu pirmo oficiālo spēli šosezon aizvadīja šodien, kamēr “RTU/Robežsardze/Jūrmala” aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpilī atzina laukuma saimnieku pārākumu (2:3) Superkausa mačā.

# Iepriekšējā sezonā, kas sastāva atjaunināšanas dēļ Jēkabpils klubam bija sliktākā vairāku gadu garumā, “lūši” ar jūrmalniekiem tikās desmit reizes, astoņreiz, tai skaitā mačos par Superkausu un Latvijas kausu, uzvarot jūrmalniekiem.

# Abās komandās starpsezonā notikušas nelielas sastāva izmaiņas un uz papīra šķiet, ka “Jēkabpils lūši” šobrīd plusu ir vairāk.

# Jūrmalas kreklā vairs nespēlē Oļegs Klopovs, kas karjeru turpina Francijā un Jēkabs Dzenis, kas spēlētāja gaitas iemēģinās Austrijā, kā arī profesionālo spēlētāju karjeru noslēgušie Roberts Kļaviņš un bijušais komandas kapteinis Gatis Slavēns. Jūrmalas kreklu šosezon nēsās Edvīns Viguls. Jēkabpils komandu tikmēr pametuši Edgars Kalnozols un Andrijs Čmirovs, bet klāt nākuši Jānis Medenis un Eduards Stieģelis.

# Spēli nedaudz labāk iesāka viesi. Pirmajā setā jēkabpilieši vadību pārņēma seta vidū un uzvarēja tajā pārliecinoši – 25:16.

# Otrā seta ievads aizritēja līdzīgā cīņā, taču jau tuvojoties seta vidum, mājinieki izvirzījās minimālā, bet drošā vadībā. Seta galotnē Raimonda Vildes padotie bija iekrājuši trīs punktu pārsvaru un pirmo set bumbu sasniedza pie rezultāta 24:21. Lai gan jēkabpilieši divus punktus atspēlēja, uzvaru setā nosargāja jūrmalnieki – 26:24.

# Arī trešajā setā laukuma saimnieki turpināja iesākto. Pēc 20 izspēlēm cīņas trešajā daļā Jūrmalai četru punktu pārsvars – 12:8. Arī seta turpinājumā labāki bija mājinieki, svinot panākumu arī trešajā setā – 25:22.

# Uzvarētie seti Jūrmalas komandu bija nedaudz iemidzinājuši un pirmajās sešās ceturtā seta izspēlēs pārāki bija viesi – 6:0. Seta turpinājumā pārsvars tikai auga un beigās ļoti pārliecinoša viesu uzvara (25:12) un pa setiem 2-2.

# Izšķirošais sets izvērtās par formalitāti. Mājinieki to aizvadīja ļoti pārliecinoši, svinot panākumu kā setā (15:8), tā visā spēlē – 3:2.

# Rezultatīvākie vīri uzvarētāju rindās bija Matīss Gabdulļins un Aleksejs Formaņickis, kuru rēķinā pa 17 gūtiem punktiem, bet 14 pievienoja Jānis Teikmanis. Viesu rindās tikmēr 17 punktus guva Jānis Medenis, bet 16 pievienoja Eduards Stieģelis.

# Nākamās spēles ar Latvijas klubu piedalīšanos jau nākamajā nedēļas nogalē, kad Jūrmala sestdien savās mājās eksaminēs Latvijas čempioni – “Ezerzme/DU”, kurai dienu iepriekš vēl izbraukums uz Lietuvu pie “Amber Volley”, bet Jēkabpils volejbolisti ar Lietuvas klubu spēlēs dienu vēlāk - svētdien.

# Pamatturnīra ietvaros (līdz 18. februārim) komandas aizvadīs trīs apļu turnīru, kam sekos 1/4 finālu cīņas un “Final 4” turnīrs, kas plānots marta sākumā.

     [+] [-]

, 2023-10-08 11:33, pirms 8 mēnešiem
Sveiks, Jāni, vai volejbola Baltijas līgas (vismaz latviešu spēles) kaut kur translē?

     [+] [-]

, 2023-10-14 18:54, pirms 8 mēnešiem
Kols rakstīja: Sveiks, Jāni, vai volejbola Baltijas līgas (vismaz latviešu spēles) kaut kur translē?
Spēli rādīja LVF youtube kanālā.
TV partnera cik man zināms līgai šosezon nav.