Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Avangard" prezidents: "KHL būtu jāpublisko ne tikai klubu budžeti, bet arī hokejistu algas"

Rolands Eliņš

"Avangard" prezidents: "KHL būtu jāpublisko ne tikai klubu budžeti, bet arī hokejistu algas"
Omskas "Avangard" prezidents Vladimirs Šalajevs
Foto: hawk.ru

KHL kluba Omskas "Avangard" prezidents Vladimirs Šalajevs, kurš iepriekšējos gados bija KHL viceprezidenta amatā, paudis viedokli, ka līgai nepieciešams publiskot spēlētāju algas. Viņš uzsvēra, ka nesaprot, kādēļ šajā gadījumā tiek ievērota tāda slepenība.

"Pret klubu budžetu publiskošanu izturos ļoti pozitīvi," Krievijas medijiem norāda Vladimirs Šalajevs. "Gan tagad, gan tad, kad pats strādāju līgas vadībā, uzskatīju, ka tas ir pilnībā nepieciešams. Nešaubos, ka arī šajā sezonā KHL publiskos šos datus. Ko tur daudz slēpt? Pilnīgi neko. "Avanagard", piemēram, iekļaujas noteiktajos ierobežojumos."

Šalajevs tāpat arī atbalsta daudz aprunāto hokejistu algu publiskošanu: "Nu, un kas tajā tik krimināls? Nekas drausmīgs, ne tikai hokejs, bet visa mūsu sabiedrība ir tam gatava. Šāds lēmums pārstāvētu gan hokeja speciālistu, gan līdzjutēju intereses. Turklāt visi tie, kuriem vajag, tāpat zina šīs summas. Man nav saprotams, no kā mēs slēpjam šos noslēpumus."

Pret KHL hokejistu algu publiskošanu asi iestājas arodbiedrības vadītājs Andrejs Kovaļenko, kā argumentus minot iespējamos draudus hokejistiem un viņu ģimenēm. Tieši arodbiedrības nostāja liedz KHL publiskot algu sarakstus, taču vismaz Šalajevs Kovaļenko argumentus uzskata par nepamatotiem: "Viņa teiktais un piedāvātā statistika nepārliecina. Atkārtošu vēlreiz - visi, kuriem vien vajag, labi zina, kāds līgums ir katram konkrētam spēlētājam."

KHL šajā sezonā vēl nav publiskojusi klubu budžetu, taču līgas prezidents Aleksandrs Medvedevs norādījis, ka nav ne mazākā iemesla no šīs prakses atteikties un tas tiks izdarīts drīzākajā laikā.

Izmantotie resursi:
ТАСС: Спорт - Президент ХК...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-10-07 17:08, pirms 10 gadiem
Uz papīra maksāt viens, bet ķip ir ari "prēmijas" dažiem labiem hokejistiem prēmijas parsniedz dinamo rigas budžetu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-08 09:10, pirms 10 gadiem
publiskos ciparus, kuri uz līgumiem vai arī + ko izsniedz konvertēs ?