Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Subans vēlreiz nokārto "Canadiens" uzvaru, "Wild" sakauj Čikāgu

Rolands Eliņš

Subans vēlreiz nokārto "Canadiens" uzvaru, "Wild" sakauj Čikāgu
P. K. Subans uzreiz pēc noraidījuma izciešanas gūst vārtus
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas „play-off” turnīrā Monreālas „Canadiens” vēlreiz izvirzījusies vadībā sērijā pret Bostonas „Bruins” (2:1), šonakt uzvarot ar 4:2. Rezultatīvi atkal spēlēja aizsargs P. K. Subans, savukārt bez vārtu guvumiem palika Čikāgas „Blackhawks”, viesos ar 0:4 atzīstot „Wild” pārākumu. Čikāga gan saglabā vadību sērijā ar 2:1.

Monreālas „Canadiens”, kura pirmajā kārtā ar 4:0 izslēdza Tampabejas „Lightning” un lika Kristeram Gudļevskim viņa NHL debijas sezonu noslēgt agrāk nekā varbūt gribētos, spērusi platu soli pretim iekļūšanai konferences finālā. Pēc uz pusēm dalītām uzvarām spēlēs Bostonā „Canadiens” sērijas trešajā spēlē pieveica „Bruins” 4:2 un atguva vadību arī sērijā (2:1).

„Canadiens” pirmajā periodā ieguva divu vārtu pārsvaru – vispirms Tomass Vaneks ar lielisku piespēli tukša vārtu stūra priekšā atrada Tomāšu Plekanecu, bet 15. minūtē „Bruins” aizrāvās vairākumā un nogulēja P. K. Subana iznākšanu no noraidīto soliņa. Subans izrāvās viens pret vārtsargu un apspēlēja somu Tūku Rasku pēc labākajiem uzbrucēju paraugiem.

Subans bija nopelnījis divus punktus jau pirmajā periodā un sērijā pret „Bruins” aizsargs bijis lielisks – trijās spēlēs viņam seši punkti (3+3), bet ar 11 (3+8) „play-off” punktiem viņš ir NHL rezultatīvākais aizsargs. Subans šodien, tāpat kā sērijas pirmajā mačā, kad guva uzvaras vārtus otrajā papildlaikā, tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

„Bruins” vēl dziļākās problēmās nokļuva 34. minūtē, kad jau atkal iekrita aizsardzībā. Andreja Mesāroša metiens pa vārtiem tika bloķēts, un mājinieki ātri ripu pārvirzīja Deilam Veisam, kurš viduszonā izslidoja starp abiem tobrīd stāvošajiem aizsargiem un bullītī pārspēja Rasku. No 0:3 „Bruins” izglābties neizdevās, lai arī Patrīss Beržerons un Džeroms Iginla samazināja deficītu līdz 2:3. Pēdējās mača sekundēs dānis Larss Ellers pielika punktu, raidot ripu tukšos vārtos un panākot 4:2.

Jāpiezīmē, ka abas komandas šo maču aizvadīja ļoti disciplinēti un katra nopelnīja tikai divas soda minūtes, bet "Canadiens" bloķēja 29 pretinieku metienus. Monreālas hokejistu aktivitāte šajā rādītājā bijusi patiešām iespaidīga, jo sērijas trijos mačos bloķēti jau 76 "Bruins" metieni. Sērijas nākamais mačs notiks naktī uz devīto maiju.

Rezultātu 2:1 sērijā panākusi arī Minesotas „Wild”, tiesa, tā ar šādu rezultātu zaudē Čikāgas „Blackhawks”. Pēc pārliecinošajiem zaudējumiem Čikāgā (2:5 un 1:4) „Wild” savās mājās atstāja čempionus sausā. Pirmajos divos periodos sausā gan bija arī „Wild”, taču trešajā periodā tika gūti četri vārti un svinēta droša uzvara (4:0). Divi vārti Mikaela Granlunda kontā, bet visus 19 „Blackhawks” metienus atvairīja Iļja Brizgalovs.

Jāatgādina, ka arī pirmajā kārtā "Wild" nokļuva iedzinējos 0:2 (pret Kolorādo "Avalanche"), taču ar veiksmīgu sniegumu mājās spēja deficītu sadeldēt un uzvarēt. "Wild" līdjzutējus gan pamatīgi satrauca Raiena Sutera trauma pēc sadursmes ar Marianu Hosu 38. minūtē, taču trešā perioda sākumā Suters atgriezās laukumā. Pagaidām nekas neliecina, ka viņam nāktos izlaist sērijas nākamo maču, kurš būs naktī uz 10. maiju.

Subans pieķer Bostonas aizsardzību "guļam" un teicami apspēlē Rasku

"Canadiens"-"Bruins" 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Vārti: 10:57 Plekanecs (Vaneks, Subans) 1:0 14:44 Subans (Ellers, Veiss) 2:0 33:52 Veiss (Brīrs, Vīvers) 3:0 37:48 Beržerons (Krugs, Maršāns) 3:1 57:44 Iginla (Mesārošs, Lucičs) 3:2 Ellers (t.v.) 4:2
Soda minūtes: 2:2
Metieni: 26:28
Vārtsargi: Kerijs Praiss – Tūka Rasks

"Wild"-"Blackhawks" 4:0 (0:0, 0:0, 4:0)

Vārti: 41:41 Haula (Fontēns, Mulsons) 1:0 44:18 Granlunds (Pominvils, Parizē) 2:0 57:25 Parizē (Suters, Pominvils) 3:0 58:43 Grandlunds (Nīderreiters, Koils) (t.v.) 4:0
Soda minūtes:4:8
Metieni: 18:19
Vārtsargi: Iļja Brizgalovs- Korijs Krofords

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-07 07:45, pirms 10 gadiem
Pēc pēdējām spēlēm Bostonai vajadzēja vairāk piedomāt pie Subana piesegšanas.
Wild brīnumainā kārtā tik pārliecinoši uzvarēja.

  +2 [+] [-]

, 2014-05-07 08:25, pirms 10 gadiem
Vislielākais prieks par Wild!

  +2 [+] [-]

, 2014-05-07 08:25, pirms 10 gadiem
Cerams kanādieši sasitīs sērijā tos tējas dzērājus!

     [+] [-]

, 2014-05-07 09:21, pirms 10 gadiem
prieciņš ir, nav ko liekties pagaidām izskatās, ka Praisam iet iekšā tikai 'netveramie' metieni, respektīvi, pēdējā brīža tip-in, kur, ja tā ripa lido vārtos, tad noreaģēt laikam ir vnk neiespējami. Merzļakins arī laikam intervijā teica, ka tādi vārti neesot godīgi, tā esot krāpšanās Subēns ar turpina rullēt, nu netiek Bostona pagaidām ar viņu galā. Nākamā spēle vispār būs kapiņš līdz nāvei, jo Bostonai obligāti jāuzvar, nu nevar viņi atļauties izlaist sēriju 3-1 pret šādi spēlējošu Monreālu.

prieks arī par wild, Briz ar' visiem saviem nolicējiem ar šo spēli parādīja vidējo pirkstu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-07 09:29, pirms 10 gadiem
Go WILD!!
Slēpts komentārs: SJOZO

     [+] [-]

, 2014-05-07 14:08, pirms 10 gadiem
Kanādai jau 20gadus nav kausa. Varbūt Canadiens atgūs .

     [+] [-]

, 2014-05-07 16:08, pirms 10 gadiem
neputns rakstīja: prieciņš ir, nav ko liekties pagaidām izskatās, ka Praisam iet iekšā tikai 'netveramie' metieni, respektīvi, pēdējā brīža tip-in, kur, ja tā ripa lido vārtos, tad noreaģēt laikam ir vnk neiespējami. Merzļakins arī laikam intervijā teica, ka tādi vārti neesot godīgi, tā esot krāpšanās Subēns ar turpina rullēt, nu netiek Bostona pagaidām ar viņu galā. Nākamā spēle vispār būs kapiņš līdz nāvei, jo Bostonai obligāti jāuzvar, nu nevar viņi atļauties izlaist sēriju 3-1 pret šādi spēlējošu Monreālu.

prieks arī par wild, Briz ar' visiem saviem nolicējiem ar šo spēli parādīja vidējo pirkstu
Nu man jau atkal gribās Tev piekasīties par latviešu valodas pareizrakstību...
Kur Tu gribi liekties vai pieliekties??/ varbūt tomēr liegties?

Bet ja nopietni, jā, Monreāla izskatās sabrieduši ne pa jokam, faktiski nākamā spēle var būt ļooooooooti izšķiroša. Nu es jau gan ceru, ka BBB parādīs raksturiņu... varbūt pat sabīdīs kkādu " braulu"", lai būtu interesantāk. Kaut gan, maz ticams.

Bet Minesota gan malači, mani tas fascinē.

     [+] [-]

, 2014-05-07 20:49, pirms 10 gadiem
Leflērs rakstīja: Nu man jau atkal gribās Tev piekasīties par latviešu valodas pareizrakstību...
Kur Tu gribi liekties vai pieliekties??/ varbūt tomēr liegties?

Bet ja nopietni, jā, Monreāla izskatās sabrieduši ne pa jokam, faktiski nākamā spēle var būt ļooooooooti izšķiroša. Nu es jau gan ceru, ka BBB parādīs raksturiņu... varbūt pat sabīdīs kkādu " braulu"", lai būtu interesantāk. Kaut gan, maz ticams.

Bet Minesota gan malači, mani tas fascinē.
nu kas nav skaidrs - es priecājos, līdz ar to arī neliecos, es saliecos tikai tad, kad man bēdīgi atkal? kad tad tu man vēl esi piekasījies pie pareizrakstības?

klusībā ceru, ka Monreālai izdosies, lai gan saprāta balss saka, ka Bostona tik un tā beigās paņems sēriju, viņiem piemīt kkāda pārcilvēciska spēja nepadoties absolūti jebkādā sitoācijā.

Ja Minesotai izdotos apspēlēt Čikāgu, tas būtu jauki. Katrā ziņā, redzēt Hārdingu ar stenlija gredzenu pirkstā nebūtu tas sliktākais variants.

     [+] [-]

, 2014-05-08 14:09, pirms 10 gadiem
Aiziet Monreal,es ar Monrealu pc game izciniju Stenly Cup Cerams